Jump to content
php.lv forumi

irontt

Recommended Posts

Sveiki! 

Sākšu ar to man nav nekādas pamatotas un konstruktīvas zināšanas par php, bet dažreiz kaut kādā veidā sanāk kaut ko no skriptiem izlobīt/saprast/izmainīt (nopirku Flash spēļu saitu, uzstādīju un mazliet pārveidoju) īstenībā varētu teikt ka man ir virspusīgas zināšanas HTML, CSS, PHP, JavaScript, Flash AS2.Un tagad rakstot šo ievadu saprotu ka ar katru nākamo vārdu tam paliek aizvien mazāka jēga.

 

Tātad, gribu no zinātājiem noskaidrot cik sarežģīti būtu no nekā uztaisīt sistēmu- cilvēks var piereģistrēties, redzēt citus lietotājus, abonēt(sekot) citiem un vice versa. Katram lietotājam tiek piešķirts kalendārs. Cik saptotu tur nepieciešama arī MySQL datu bāze priekš lietotāju un viņu datu uzskaites.

Paldies!

Edited by irontt
Link to comment
Share on other sites

Nevar tā pateikt, cik sarežģīti, jo tas atkarīgs no zināšanu līmeņa. Kāds to visu varētu uztaisīt vienā, divās dienā, citam paies divas nedēļas..

 

Sāc pa druskai - izveido lietotāju tabulu, uztaisi reģistrācijas formu, utt. Sāc mācīties mysql.

 

Kad rodas konkrēti jautājumi, droši vari rakstīt šeit, gan jau atradīsies kāds, kas palīdzēs.

Link to comment
Share on other sites

nu.

Vakar vadoties pēc internetos atrodamajām pamācībām, sataisīju MySQL tabulu (userid,neims,parole,epasts), reģistrācijas, kā arī login formu, tik tālu viss strādā, ielogojoties nonāku user area. Nākamais solis - izveidot iespēju katram userim uploadot 1 bildi 1 reiz dienā, lai tā atspoguļojās tādā kā taimlainā, katram userim ir lapa ar tabulu kurā ir šīs bildes viena pēc otras hronoloģiskā secībā. Kādi pavedieni, kā to meklēt pamācībās utt?

Gribētu lai tas viss izskatītos kā index lapa ar moduļiem 

-php include header

-php include bildesvienazemotras

-php include footer

nu kaut kā tā.

 

Edit

Pateicoties W3schools panācu to ka ir upload forma un attēls tiek pievienots folderī uz servera. Tagad jautājums kā panākt lai attēls tiek reģistrēts MySQL datu bāzē ar uploadera id kā arī tam pievienots kārtas nummurs.

Edited by irontt
Link to comment
Share on other sites

Lai būvētu timeline (ja runājam FB/Draugiem/Twitter, u.c. sociālo tīklu jēdzienos) tev vispirms ir jātiek pie saitēm, kuru lietotāju saturu savā timeline tu gribi redzēt.

 

Ja runa ir par kaut kādu globālu timeline, kur visi lietotāji redz kaut kādu lapas globālo jaunumu plūsmu, tad tas tev ir jāveido tieši tāpat, kā veidoji user tabulu - vienkārši pie laukiem pieliec klāt lietotāja identifikatoru, datumu, ceļu uz failu. Kārtas numurs būtībā tev nav vajadzīgs - pietiek ar to, ka tev ir datums, kad ieraksts ir pievienots.

Link to comment
Share on other sites

Te var patestēt

Noformulēšu domu saprotamāk.

Nepieciešams lai pie attēla augšupielādes attēls tiek pārsaukts un datubāzē pievienots links uz to. Nākamais solis lai katram lietotājam ieejot user area tabulas lielākajā šūnā tiek attēloti viņa augšupielādētie attēli viens zem otra. Kā labāk panākt uploadu organizēšanu, lai serveris saprot kuram lietotājam kurš attēls pieder?

Tālāk mērķis izveidot lai katra lietotāja taimlainu redz caur adresi piemēram domē.ns/user/

 

Edit

Edit

Konkrēti jautājumi.

1. Kā vispareizāk panākt to, ka pie reģistrācijas, userneima lauka saturs drīkst saturēt tikai burtus un ciparus?

2. izveidoju tādu fišku ka reģistrējoties lietotājs izveido savu folderi $username, un pie augšupielādes fails nonāk mapē users/$username/, kā arī izveidoju datu bāzē tabulu "posts" ar kolonnām id un autors. Jautājums - kā panākt lai fails tiek nosaukts 1.jpg > ja 1.jpg jau eksistē tad 2.jpg utt. kā arī tajā pašā laikā šis nummurs tiek saglabāts datubāzē, id kolonnā.

 

Paldies!

Edited by irontt
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...