laurisnet Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Man ir sekojoša problēma: Pieņemsim, tad kad ielādējas http://www.web_lapa.lv/ un nav nodoti mainīgie caur GET, tad includējas fails ar jaunumiem, bet līdz ko, ir jeb kādi mainīgie nodoti caur GET, tad šo includi vairs neizsauc? Mēģināju šādi, bet nu nesanāk, iepējams ir vajadzīga cit pieeja tam visam pasākumam. Ja kāds ir saskāries ar līdzīga satura problēmu, tad uzcienājiet arī mani ar kadu palīdzību. Būšu ļoti pateicīgs!!! if (isset ($_GET[''])) { NOTIEK KAUT KĀDA DARBĪBA, include() } Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 isset($_GET['']) ir ļoti līks variants. man liekas ka vienmēr atgriezīs true, bet neesmu pārliecināts. uztaisi labāk piemēram GET - action vai module vai vēl kaut ko tādu. piemēram: action = dokumenti : parādīsies dokumenti action = raksti : parādīsies raksti un tad: if ( !isset($_GET['action'] ) { // ievietojam ziņas; } else if ( $_GET['action'] == 'dokumenti' ) { // paraadaas dokumenti } var arī variēt ar case Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 <?php if(isset($_GET['kaka'])&&$_GET['kaka']=='1'){ echo 'NOTIEK KAUT KĀDA DARBĪBA 1'; } if(!isset($_GET['kaka'])){ include('kaka.php'); } ?> vai ja jebkāds $_GET['kaka'] <?php if(isset($_GET['kaka'])){ echo 'NOTIEK KAUT KĀDA DARBĪBA 1'; }else{ include('kaka.php'); } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Man ir sekojoša problēma: Pieņemsim, tad kad ielādējas http://www.web_lapa.lv/ un nav nodoti mainīgie caur GET, tad includējas fails ar jaunumiem, bet līdz ko, ir jeb kādi mainīgie nodoti caur GET, tad šo includi vairs neizsauc? Mēģināju šādi, bet nu nesanāk, iepējams ir vajadzīga cit pieeja tam visam pasākumam. Ja kāds ir saskāries ar līdzīga satura problēmu, tad uzcienājiet arī mani ar kadu palīdzību. Būšu ļoti pateicīgs!!! if (isset ($_GET[''])) { NOTIEK KAUT KĀDA DARBĪBA, include() } 15360[/snapback] 1.) if ( $_SERVER['REQUEST_URI'] != '' ) // tukšums vai / īsti neatceros { // rādīt ziņas } else { // apstrādāt kaku } 2.) if (empty($_GET)) { // pēdējās ziņas } Link to comment Share on other sites More sharing options...
laurisnet Posted March 22, 2005 Author Report Share Posted March 22, 2005 if (empty($_GET)) { // pēdējās ziņas } Liels paldies, šis man noderēja! Pie vienām sāpēm-man isti nav skaidrs kad lietot && zīmes blakus, ja kā atdaītāju var lietot . Link to comment Share on other sites More sharing options...
justus Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 if (empty($_GET)) { // pēdējās ziņas } Liels paldies, šis man noderēja! Pie vienām sāpēm-man isti nav skaidrs kad lietot && zīmes blakus, ja kā atdaītāju var lietot . 15377[/snapback] && = AND || = OR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 if (empty($_GET)) { // pēdējās ziņas } Liels paldies, šis man noderēja! Pie vienām sāpēm-man isti nav skaidrs kad lietot && zīmes blakus, ja kā atdaītāju var lietot . 15377[/snapback] labāk parādīt uz piemēriem: && : if ( a() && b() ) { c(); } // ja f-ja a() atgirež true, tad izpildīsies arī b() ... attieciīgi ja abi ir true, tad izpildās c(). Ja a() atgirež false, b() neizpildīsies & : if ( a() & b() ) { c(); } // izpildīsies gan a(), gan b(), - ja abi true -> izpildīsies c() Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osiris Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 var arī variēt ar case 15361[/snapback] Man arī liekas, kā ar case būtu labāk. Ja teiksim ir request http://www.weblapa.lv?dariishana=kautkas // if(isset($_GET["dariishana"])) $dariishana=$_GET["dariishana"]; // else $dariishana=""; switch($dariishana) { case '111': include("111.php"); break; case '222' include("222.php"); break; default: // ja neatbilst ne 111 ne 222 (vai tukšs) include("default.php"); break; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Man arī liekas, kā ar case būtu labāk. Ja teiksim ir request http://www.weblapa.lv?dariishana=kautkas // if(isset($_GET["dariishana"])) $dariishana=$_GET["dariishana"]; // else $dariishana=""; switch($dariishana) { case '111': include("111.php"); break; case '222' include("222.php"); break; default: // ja neatbilst ne 111 ne 222 (vai tukšs) include("default.php"); break; } 15411[/snapback] Šhitā labāk, ja tur tikai GET: <?php switch($_GET['dariishana']){ case'111':{ include('111.php'); break; } case'222':{ include('222.php'); break; } default:{ include('default.php'); break; } }?> + ar apostrofiem nevis pēdiņām Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 (edited) nelieliem projektiem starpība starp if/case nav jūtama, tā kā pilnīgi vienalga ko lietot - pamatprincips tas pats. runājot par empty($_GET) - ļoti līks variants. a ja nu tev būs valoda cita piemēram domain.lv/?lang=en ? kas tad tev rādīsies? vislabākais variants manuprāt ir noteiktām darbībām piešķirt vienu (vairākus) mainīgo un pārbaudīt to, un ja viņš nav aktivizēts (resp - !isset($_GET['action']) ) tad arī izvadam ziņas vai ko tur. Edited March 23, 2005 by hmnc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristabs Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 veel shaadas lietas if(strlen($_GET['kaka']) == 0){ //mainiigais kaka nesatur neko sevii } else{ //mainiigais satur kautko } un if(count($_GET) == 0){ //netiek padots neviens url variablis } else{ //kaut viens url mainiigais ir padots } Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 nelieliem projektiem starpība starp if/case nav jūtama, tā kā pilnīgi vienalga ko lietot - pamatprincips tas pats. runājot par empty($_GET) - ļoti līks variants. a ja nu tev būs valoda cita piemēram domain.lv/?lang=en ? kas tad tev rādīsies? vislabākais variants manuprāt ir noteiktām darbībām piešķirt vienu (vairākus) mainīgo un pārbaudīt to, un ja viņš nav aktivizēts (resp - !isset($_GET['action']) ) tad arī izvadam ziņas vai ko tur. 15434[/snapback] var apstrīdēt, ka liekot lang=xx ir smuki :) turklāt jautājums bija - "ja nav kas padots iekš GET" Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 var apstrīdēt, ka liekot lang=xx ir smuki :)turklāt jautājums bija - "ja nav kas padots iekš GET" 15445[/snapback] neiet runa par smukumu. kā gan citādāk padosi valodu? sesijās? par to jautājumu - cilvēks manuprāt pats nezināja, ko īsti viņš grib dabūt. bet nu vienalga ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 neiet runa par smukumu. kā gan citādāk padosi valodu? sesijās? par to jautājumu - cilvēks manuprāt pats nezināja, ko īsti viņš grib dabūt. bet nu vienalga ;) 15447[/snapback] sessija gan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 sessija gan... 15448[/snapback] interesanti būs browsēt, ja atslēgti sesijas kukiši ;) hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts