v3rb0 Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 nu nav programmēšana priekš tevis! nav nav nav!necenties! lieks laika patēriņš - i pašam i citiem. imo, ja neiet runa par patikšanu programēt, tad programmeet var jebkursh iemaaciities, it seviski taadu scriptosanos kaa ir php, tikai jaasaak no pareizaa gala, vispirms jaizlasa kas ir programmeesana un sintakses pamatus if`i cikli, masivi, variabli, tad jaapadomaa ko tadu vienkaarsu saakumaa gribi uzprogrammeet, tad kaa izdariit un beigas meeginaat saprast ko pats esi uzrakstiijis.. bet tagad jau forumi, priekš kam pašam pat mēģināt domaat! :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 imo, ja neiet runa par patikšanu programēt, tad programmeet var jebkursh iemaaciities, it seviski taadu scriptosanos kaa ir php, tikai jaasaak no pareizaa gala, vispirms jaizlasa kas ir programmeesana un sintakses pamatus if`i cikli, masivi, variabli, tad jaapadomaa ko tadu vienkaarsu saakumaa gribi uzprogrammeet, tad kaa izdariit un beigas meeginaat saprast ko pats esi uzrakstiijis.. bet tagad jau forumi, priekš kam pašam pat mēģināt domaat! :P 15525[/snapback] nepiekrītu, ka programmēt var iemācīties katrs. tur vajag domāšanu pareizu. tāpat kā visi nevar iemācīties spēlēt klavieres vai bungas. vai arī ir cilvēki kuri vienkārši nemāk braukt ar auto. un piedodiet atvainojiet - ja cilvēks pašu būtību nesajēdz programmēšanai, bet lien ar visādiem miljons jautājumiem tad no toč jāpadomā par grāmatu iegādi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazaisDeagle Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 hmnc es no tevis vispaar neko neprasu! nu negribi nepaliidzi un klavieres vai bungas var iemaaciities speleet katrs.. cits atrak cits velak.. bet nu.. citi cilveeki paliidz un domaa man vienigajam to vajag? varbut te ir kaads kursh tikai ienaak paskataas redz ka te ir dabonams scripts panjem un varbuut vinjam ari neaiziet bet vinsh negrib regjistreties... nu negrib un viss! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazaisDeagle Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 da nu arii taa nestrada kad pamainu.. tas pats kas ar to iepriekshejo scriptu.. laikam PHP versija par vecu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Kas tev nestrādā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazaisDeagle Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 karochi man bij taa ka es ateru un man taa lapa ar to adresi ko vajadzeetu paradas blakus tai otrai lapai.. sanak ka divas lapas kopaa viena augshaa (index.php) otra apakshaa zem pirmaas (downloads.html) ... karoch es tagad instaleju jaunaku PHP mosh aizies Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudzis Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Ar PHP versiju tam nav nekāda sakara. Pieraksti klāt case "": (bez padodamā stringa) un norādi lapu kuru iekļaut, piemēram, galvenaa.php. Tātad, ja nekas nav padots ar GET tad rādīs galveno lapu. Pēc tam, ja kaut kas tiek padots, tad includo downloads.php vai vēl sazin ko. Labi, uztaisi index.php ar šādu kodu: <? require('top.php'); if (!isset($_GET['p'])){ $_GET['p']=''; } switch($_GET['p']){ case '': include 'galvenaa.php'; break; case 'downloads': include 'downloads.php'; break; case 'utt': include 'cita_lapa.php'; break; } require('bottom.php'); ?> Uztaisi arī top.php un bottom.php ar kodu kas ir pirms/pēc vietas, kur jāparādās lapas galvenajam saturam. Iekļaujajamās lapās liec tikai to, kam jāparādās galvenajā daļā (bez top.php un bottom.php) satura. Man šķiet, tu patiešām neesi radīts programmēšanai, tikai gribi visu gatavu un uzreiz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 (edited) A man joprojām nav skaidrs, ko vajag panākt ;) Edited March 24, 2005 by bubu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazaisDeagle Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 nu jaa ne*uja es nesaprotu no PHP :) .. varbut var taaa.. piemeram kas man jadara lai uzspiezhot uz Downloads man atveras downloads.php piemeram ar shaadu linku http://kakuciitis.traljivalji.lv/?lp=downloadi karocjh... <a href="?lp=downloadi">Downloads</a> un tagad kaa saprotat lapaa japaradas tekstam Downloads un kad uzspiezh jatveras lapai ?lp=downloadi ... un shim te ?lp=downloadi jabut downloads.php... (laikam neka nesapratat :lol: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osiris Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Tev bija jau sen raxtic. Priekš kam katru reizi tev būs jauns fails??? Uztaisi Header and Footer, Login u.t.t. Taisi visu vienā failā, tikai inkludē kas tev vajag, atkarībā no situācijas. Beidz čakarēt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 nu jaa ne*uja es nesaprotu no PHP :) .. varbut var taaa.. piemeram kas man jadara lai uzspiezhot uz Downloads man atveras downloads.php piemeram ar shaadu linku http://kakuciitis.traljivalji.lv/?lp=downloadi karocjh... <a href="?lp=downloadi">Downloads</a> un tagad kaa saprotat lapaa japaradas tekstam Downloads un kad uzspiezh jatveras lapai ?lp=downloadi ... un shim te ?lp=downloadi jabut downloads.php... (laikam neka nesapratat :lol: ) Tad derētu vispirms pamatus apgūt pašam. Kāda vaina šim? Kas nav tā? Kuru daļu tu nesaproti? index.php <html> <head> <title>Bwah</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> </head> <body> <?php if ( $_GET['lp'] == 'downloadi' ) { echo '<title>Downloadi</title>'; echo '<h1>Downloadi</h1>'; include('downloads.php'); } else if ( $_GET['lp'] == '' ) { echo '<a href="?lp=downloadi>Downloadi</a>'; } else { echo 'Tādas lapas nav!'; } ?> </body> </html> downloads.php <?php echo 'šis ir downloads.php'; ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osiris Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Nu bļa īstais smadzeņu čakarētais! Lasi grāmatas ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spermer_co Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 nu pateicoties smadzeņu čakarētājam esmu ierubījis kā tās lietas bīdāmas :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
spermer_co Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 esmu mūjābele laikam bet tjipa es meģināju savā lapā lai kad uzspiezh uz Sākums iet uz ?lp=jaunumi ( tas ir index.php ) bet kad uzspiedu uz tā Sākums tad man sāka kriesajā malā rādīties bezgalīgi daudz uzraksti - Sākums Sākums un tā uz leju.. kas pa vainu? lietoju šo kodu - <?php if ( $_GET['lp'] == 'jaunumi' ) { echo '<title>Sākums</title>'; echo '<h1>Sākums</h1>'; include('index.php'); } else if ( $_GET['lp'] == '' ) { } else { echo 'Taadas lapas naw!'; } ?> šo kodu rakstīja šeit Kavacky ja nu kas varat salīdzināt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keissfootball Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 (edited) vari izmantot šo: <?php @$id=$_GET['id'] ?> <?php if ($lp=="downloads") { echo 'Šeit tu vari nolādēt mūziku utt.'; }?> Edited October 18, 2005 by keissfootball Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts