Jump to content
php.lv forumi

Scala: kā padot datubāzes sesiju komponentiem?


black

Recommended Posts

Beidzot kāds, kurš reāli piesakās kaut ko uzrakstīt! Kaspar, tur ir arī pārseri priekš athletes (atgriež athlete ar visiem race results), varbūt Tev būs interesantāk sākt ar tiem. Es labprāt redzētu ne tikai pliku pārseri, bet arī vispārējo aplikācijas uzbūvi - kā Tu saglabā ierakstus datubāzē, kā nodrošini datubāzes migrācijas, iespējas pārseri aizvietot ar testa (mock) pārseri, utt.

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka 3-4 stundās Tu pat īsti nesapratīsi, uz kādiem datiem Tu skaties - paies zināms laiks, kamēr klikšķināsi apkārt pa lapām, studēdams HTMLu, un izdomāsi, kādam vajadzētu būt datu modelim.

Tev par daudz šķiet. 

 

Es kodu publicēju ar vienu mērķi - lai brēcēji varētu pamēģināt paši uzrakstīt to pašu, vēlams, iepriekš cītīgi nestudējot manu pieeju un kodu.

 

Pieņemot, ka "brēcēji" to pašu sen jau nav darījuši like 50 miles pirms tevis... Tavā pieejā nav nekā unikāla, noderīga vai inovatīva. Piedod.

 

Aiziet - nopublicē GitHubā savu PHP versiju (nav obligāti jābūt pilnīgai, pietiks, piemēram, ar Athlete parseri un funkcijām, kas to saglabā datubāzē).

 

Ja tu man samaksāsi par iztērēto laiku, okei. :D Tīri tāpēc, lai kādam kaut ko pierādītu internetā, pff, cmoon, even I amm too old for that shit... 

 

Tad mēs tiešām varēsim salīdzināt PHP / Scala jau pie reāla projekta.

 

Vot šis arguments ir lielisks. Uzrakstīsim Android spēli PHP un Skalā, un salīdzināsim instrumentus. Tu esi tik ļoti pārņemts ar kaut kā pierādīšanu, ka esi piemirsis padomāt par "vai vajag".

 

Sākumā vari izdomāt, kuru no PHP bibliotēkām HTML parsingam izmantot, tāpat varēsi uztaisīt DB migrācijas, servisu, kas "kešo" jau ievilktos URLus, testēšanai nepieciešamo provideri ar failiem kā datu avotu, utt. Uz kā bāzes Tu taisītu kaut ko tādu? Laravel? Pats rakstīsi no nulles? Padalies ar savu pieeju, nevis čīksti.

 

Pusi no šī teksta es vispār nesapratu. Es pieņemu, ka līdzīgi kā dotajā Github repā kā avots simboliem šeit tika izmantots PRNG. 

Es varētu uzdrukāt probably 30 postus par šo vienu, bet es apšaubu, vai Tu sapratīsi. Gribi manu risinājumu tavai problēmai? Okei.

  • Pavadi 10 minūtes ar galvu ledusskapī apsverot kādus instrumentus var izmantot šīs problēmas risinājumam, ne "OMG ES TAGAD VISU DARĪŠU SCALA" tipa reidžā. 
  • Uzstutē Noodlejs vai labākajā gadījumā, PhantomJS serveri. Mums ir infinetly skeilojams, modulārs, multipurpose risinājums web scrappingam, x100000 labāks, kā Tavs. Iztērētais laiks varbūt 20 minūtes. 
  • Uzstutē dajebkādu klienta interfeisu. Dajebkādā valodā. Two way komunikācija ar scrapperi, varbūt MQ. Rezultātus pieglabā DB. Done. Iztērētais laiks 3-4 stundas. 
  • Drink coffee. Enjoy MaxVP.
Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

Es (atšķirībā no codez) nesaku, ka Scala ir labāka it visam. Tieši otrādi, es aicinu uz diskusiju un salīdzināšanu. Diemžēl mēs netiekam tālāk - šeit netrūkst cilvēku, kuri apgalvo, ka ar PHP, JS, Java šādu kodu var uzrakstīt krietni ātrāk (3-4 stundas). Es neapgalvoju, ka nevar, tikai lūdzu - parādi kā, lai varam diskusiju turpināt.

Link to comment
Share on other sites

Es (atšķirībā no codez) nesaku, ka Scala ir labāka it visam. Tieši otrādi, es aicinu uz diskusiju un salīdzināšanu. Diemžēl mēs netiekam tālāk - šeit netrūkst cilvēku, kuri apgalvo, ka ar PHP, JS, Java šādu kodu var uzrakstīt krietni ātrāk (3-4 stundas). Es neapgalvoju, ka nevar, tikai lūdzu - parādi kā, lai varam diskusiju turpināt.

Tu atkal palaid garām galveno domu visā šajā argumentā - nesalīdzināt nesalīdzināmas lietas. Normāli un adekvāti programmētāji (ne codez t.i.) izvēlas instrumentus pēc dotā uzdevuma, nevis pielāgo uzdevumu savam mīļākajam instrumentam. 

 

Problēma ar Scala vismaz man ir, ka es vēl neesmu redzējis nevienu iemeslu vai reālu argument kāpēc tā būtu tuvu vai pāraka tām valodām, ko zinu un izmantoju, izņemot jau zināmos code church reliģiskos argumentus, kur konstrukcija X ir labāka par konstrukciju Y because i believe so. 

Link to comment
Share on other sites

F3llony, šķiet, ka es Tevi patiešām neizprotu. Es savu kodu ieliku tikai tāpēc, ka nice1 ieteica to visu rakstīt PHP. Pēc tam no Tevis sapratu, ka manā kodā nav nekā, ko Tu "nevarētu uzrakstīt PHP, JS, Javā vai C# 3-4 stundās". Tagad tu ierosini nesalīdzināt nesalīdzināmas lietas. Tieši kas ir tas nesalīdzināmais?

Link to comment
Share on other sites

Vispirms jau, nice1 neesmu es. Es neieteicu to rakstīt PHP. Un zinot nice1, es domāju, ka tas bija pārākais sarkasms. Tālāk, "nevarētu uzrakstīt PHP, JS, Javā vai C# 3-4 stundās" tieši tā arī ir domāts. Mans arguments ir, varēt jau var, bet vai vajag? Tu aicini salīdzināt vienu un to pašu darbu implementāciju N dažādās valodās - Skalā, kas ir mainline valoda un PHP, kas ir paredzēta webiem. 

 

Kaut ko var vienmēr izdarīt ar kaut ko. Nu var jau uzrakstīt to scrapperi arī visual basic. Paskalā var. For f sake, arī hardwariski gan jau to varētu izdarīt. Bet tad ņemt un salīdzināt rezultātus? Pēc kāda kritērija īsti to darīt?

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, vai esi mēģinājis, bet es sāktu ar to, ka noskaidrotu, vai viņi gadījumā negrib iedot API pieeju. No pieredzes - lai arī nekur nav neviena vārda par API un viss liecina, ka pieeju dabūt nevar, atrodot pareizo cilvēku, kam pajautāt, viss pēkšņi mēdz atrisināties pozitīvā virzienā. Tas varētu ļoti kardināli mainīt skatu uz problēmu. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...