Jump to content
php.lv forumi

failu glabāšana


vitalja

Recommended Posts

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Faili jāglabā failsistēmā, dati - datubāzē

 

Ja visi fail, kas tiek uploadēti ir publiski pieejami, tad taisi upload mapi webrootā. Direktorijas vari organizēt YYYY/MM/DD - tādā veidā nebūs vienā mapā miljons failu un varēs kādreiz ērti uztaisīt ls un atrast vajadzīgo failu

 

Ja faili ir sensitīvī, tad uploads mapi taisi ārpus webroota un pieeju failiem taisi caur handleri (php fails, kas izvadīs vajadzīgo failu responsē), kurā varēsi čekot usera tiesības utt

Link to comment
Share on other sites

Neko datubāzē nemaucam, faili neiederas datubāzē un punkts. Un "S3 vai alike" der tikai tad, ja tevi neinteresē, ka tavi faili atrodas kaut kur tur, sazin kur.

 

>Izmantot vienu un to pašu failsistēmu gan kodam, gan static ir kkas tāds, par ko vajadzētu griezt pirkstus nost.

Absolute bullshit.

 

S3 izmaksa 0.03$ par GB + vēl kaut kas par operācijām. un priekš access control'a var izmantot aws iam un bucket access policies

Link to comment
Share on other sites

Un "S3 vai alike" der tikai tad, ja tevi neinteresē, ka tavi faili atrodas kaut kur tur, sazin kur.

 

Varētu padomāt, ka glabāšanas failu sistēmā blakus izpildāmam kodam un parasta servera gadījumā tavi faili arī neatrodas "kaut kur tur", vai jurčikam visi serveri stāv mājās zem gultas?

Link to comment
Share on other sites

Challange accepted © jurizz

 

Savukārt no racionālās puses skatoties ir lieki katru reizi datus izņemt no faila, likt datubāzē, pēc tam ņem ārā no db un likt failā, lai noservētu klientam.

Tas ir tā pat, ja televizorus ievedot noliktavā izpakotu no kastēm, saliktu plauktos un kad vestu ārā no noliktavas atkal pakotu kastēs. Tā var darīt, bet tad ir neerti :)

Link to comment
Share on other sites

Case [Faili glabājas failu sistēmā]:

 

Ieva pieprasa Jānim jaunu dildo [dati failā]. Jānis nosūta Ievai paciņā jaunu dildo [Failu sistēma/Web serveris]. Latvijas Pasts Nogādā paciņu no saņemšanas nodaļas līdz Ievas pasta nodaļai [Pārlūks]. Ieva saņem paciņu [dildo].

 

Case [Faili datubāzē]:

 

Ieva pieprasa Jānim jaunu dildo [dati failā]. Jānis aizbrauc uz Lietuvu, ienāk Lietuvas pasta nodaļā, nomet dildo uz galda ar atzīmi saņemt pēc pieprasījuma. Lietuvas pasts [datubāze] iesaiņo dildo un noliek plauktā [failu sistēma]. Ieva griežas pie Lietuvas pasta ar pieprasījumu pārsūtīt dildo uz Latvijas adresi [web serveris].Lietuvas pasts nosūta paciņu uz Latvijas pasta nodaļu tuvāk ievai pa ceļam izvazājot Ievas dildo caur vismaz 2 reģionālajiem šķirosanas punktiem [datubāzes dzinis, programma [izguve no db]]. Kad paciņa nonāk pasta nodaļā [serveris] Ieva saņem paciņu [pārlūks]. Ieva nav apmierināta. 

 

Beat this... 

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...