Jump to content
php.lv forumi

Maksimāli ātra realtime tehnoloģija


qwerty

Recommended Posts

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mēs nevis rakstam projektu no nulles, bet pārrakstām esošu. Salīdzinot ar veco Symphony versiju, No 900ms esam ieguvuši 150ms. (Ar visu tīklu un DB)

Pirms ņemties ar tehnoloģijām ieteiktu tomēr kaut ko pamonitorēt (ja tas, protams, nav darīts, lai gan pārlasot postus tā nešķiet), jo "900ms uz 150ms" (vismaz man) neko neizsaka ..

 

Kur 750 ms tika iegūtas? 

Kur tās 150ms tiek pātērētas?

Kas aizņem visvairāk laika?

 

Varu ieteikt http://newrelic.com/application-monitoring, kas piedāvā ļoti uzskatāmu aplikācijas darbības statistiku un analīzi (php, python, java, ruby, node, net utt). Bezmaksas versija ir ar 24h darbības reportu ar ko pilnībā pietiek.

 

Kā piemēru varu minēt - piemēram, draugiem backenda (t.i. php/db u.c. network servisi) average izpildes laiks ir 20 ms tai pat laikā faktiski lapa renderējas (lietotājam parādās) average vismaz 2+ sekundes.

Var jau skaldīt matus un kaut kur vēl iegūt 1,2-10 .. ms, taču tas jau nekādi nemaina faktu, ka klienta galā ir "bloatware" un ņemšanās ap backendu uz kopējā fona nebūs pat 1% ieguvums. 

 

 

Un šeit ir tā vieta kur palīdz kaut kādas kopainas redzēšana t.i. reizēm atliek tikai nomainīt vienu komponenti, koda gabalu, sql kveriju u.t.t un viss notiek ..

Link to comment
Share on other sites

^ saki kā ir, tās 20ms ir ja atgriež pilnībā iekešoto rezultātu, vai ne?

Piemēram, tikko paskatījos draugiem.lv profila lapu. Responsi atgriež pēc 180ms

 

No pieredzes 150ms ir ļoti labs laiks, ja aplikācija izgriež visus procesus - framwork ielāde, pieslēgums pie db, vairāki query, vairākas datu apstrādes.

Link to comment
Share on other sites

^ saki kā ir, tās 20ms ir ja atgriež pilnībā iekešoto rezultātu, vai ne?

Piemēram, tikko paskatījos draugiem.lv profila lapu. Responsi atgriež pēc 180ms

 

draugiem.lv faktiski neko (ja neskaita Zend Opcache, kas ir tikai php opcoda kešošanai) nekešo t.i. nav nekāda html keša (arī datu keši ir visai nosacīti t.i. ja tādi ir tie ir servisu pusē un php par to neko nezin) attiecīgi tās 20ms ir tas ko patērē php izpildoties no lapas sākuma līdz beigām, bet kā jau rakstīju tas ir vidējais pieprasījuma izpildes laiks, Loģiski, ka ir portāla sadaļas, kas droši vien ģenerējas 1ms un ir kas 1000ms.

 

Vēl protams arī būtiski, kas tajās 180ms ietilpst t.i. svarīgi vai tās 180ms ir domātās viss sākot ar konektu un līdz pieprasījuma beigām (t.i. arī dns lookups / tcp connects / SSL handsheiks, kas reizēm aizņem būtisku laika daļu) vai tiešām tikai laiks pēc konekta līdz ~pēdējam (html) baitam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...