Jump to content
php.lv forumi

sublime min


goma smile

Recommended Posts

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Once again, "labāks" ir subjektīvs jēdziens.

 

Tu acīmredzot esi no tiem, kas katrai lietai meklē piemērotāko tūli, bet es esmu no tiem, kam patīk, ka viss ir vienuviet un Just Works , un nav jāmētājas no viena tūļa uz otru.

Jēgas par to strīdēties nav.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Juron, tev IDĒ ir arī plugins, kas minimizē un konkatenē javascriptus?

 

http://www.jetbrains.com/phpstorm/webhelp/using-file-watchers.html

 

 

PhpStorm supports integration with various third-party transpilersmark.gif that run in the background and perform the following:

  • Translate LESS, SASS, and SCSS source code into CSS code.
  • Translate TypeScript and CoffeeScript source code into JavaScript code, possibly also creating source maps to enable debugging.
  • Compress JavaScript and CSS code.

 

Es lietoju arī pluginu, kas ļauj importēt CSS izmaiņas konkrētajiem propertijiem/stiliem, kas tika labotas caur firebug. Teiksim, atveru firebug, pabīdu kko pa pikseļiem, pamainu fonta izmērsu utt, un IDE nospiežu podziņu - import, un vajadzīgie propertiji uzstādās attiecīgajās vietās.

 

Principā IDĒ ir viss - VCS integrācija, ssh termināļi, db pārlūks, strādā DB tabulu suggestioni kodā, remote hosti, automātisks deployments/syncs uz izstrādes serveri, debuggeris, bāc, ir viss, ko vien varētu vēlēties :)

Ir pat markdown preview turpat labojot .md failus :)

Link to comment
Share on other sites

Jums PhpStorm ir legāls - pirkts?

 

Jap. Tas tomēr ir tā vērts.

 

Ja vadībā čīkst, ka par maksu, tad moška var sēdēt uz grīdas, pie veciem kompjiem, jo tā taču lētāk. Mākslinieki arī varētu zīmēt GIMPā, piemēram :)

Link to comment
Share on other sites

Šādas lietas tomēr nevajadzētu uzspiest. Ja cilvēks ST, kaut vai notepadā var visu darīt ātrāk nekā likt IDE, un uzspiest to viņam, tad ir jāskatās alternatīvas. Lai šādas alternatīvas nerastos, ir viens kopīgs toolis, neatkarīgi no izstrādes vides.

Kaut vai arī man IDē ir file watcheris, vai vēl kāds kompileris es personīgi izvēlētos šādus tooļus atsevišķā veidā.

Kā jau minēju Grunt vai Gulp būs risinājums. Gulp būs vienkāršāks variants.

Link to comment
Share on other sites

@Kasspars

>Juron...

>Nu labs toolis scriptkiddijiem

Turpinām uzbraucienu sēriju?

 

@Kemito - bet neviens jau neuzspiež. Cilvēks prasīja plaginu Sublime Text, bet jūs abi ar daGrevi sākāt peldēt pret straumi, un tad panesās.

 

>kaut vai notepadā var visu darīt ātrāk nekā likt IDE

Ātrāk != labāk.

 

Un alternatīvas vienmēr ir laba lieta, ja visi vienādi, tad dzīve ir garlaicīga.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

> Turpinām uzbraucienu sēriju?

Kā tieši es tev braucu augumā?

 

Ļoti neesmu izpētījis, bet neredzēju iespēju ar phpstorm visus javascript/css savākt vienā failā.

 

Runājot par skriptkidijiem. Pro developeri nekad neizmantos phpstorma piedāvātos tooļus, jo cits developeris var neizmantot phpstorm. Tas ir tā pat kā uzspiest visiem lietot Internet Explorer.

Par piemēru, paskaties Bootstrap projektu. Tur smuki līdzi nāk Gruntfile.js, kurā ir sakonfigurēts build process. No LESSiem tiek taisīts CSS, javascripti saspiesti, testi palaisti.

Ja es gribu veikt modofikācijas Bootstrap projektam es palaižu Gruntu un rakstu kodu kādā editorā vien vēlos. Un Grunts visas kompilācijas izdara manā vietā tā kā to paredzējuši Bootstrap autori.

Edited by Kasspars
Link to comment
Share on other sites

Mīļais dievs pasarg no visiem šiem min izmantotājiem.

 

Kāda jēga izstrādes variantā veidot vispār min versiju. Man liekas ja tu piem gribi izstrādāt kādu pluginu, piem kā tas ir ar dažādiem JQ, tad pēc relīzes tu vienkārši visu kodu paņem un minificē, kā arī iedod dev versiju, nevis katru reizi kā saglabā failu, uztaisa min versiju. Kam tas ir vispār vajadzīgs, un otrs, vai esi padomājis par min dekompresiju kā tādu? 

 

Domāju ka tā doma pašā pamatā ir sviestaina nedomājot par projektu šeit, tagad un rīt. Un jebkurā gadījumā tas ir vienkārši lieks čakars, projektā, kur arī bez tevis varētu kāds darboties, nodrošināt dev versijas failus, nevis uzpiest savu min versiju kā vienīgo variantu. 

 

Labāk šajos savos kodos iekļauj detalizētus komentārus, info, etc, nevis domā kā visu samazināt, no kura nākotnē iespējams nebūs nekādas jēgas, ieguvumi. 

 

Tas  ka varbūt tev ir šāda prasība no darba devēja, klienta, to vēl varētu saprast, bet domāju, ka tas viss ir lieki.

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

>Kā tieši es tev braucu augumā?

Tad tu gribi pateikt, ka tavs tonis ir ikdienišķs un pavisam normāls?

 

@Kemito - cilvēks to neprasīja.

 

@foxsk8 - par JS minificēšanu ir viena lieta, tur es tev piekrītu, bet LESS, piemēram, pārlūki nesuportē, tāpēc tāpat vajag kompilēt uz CSS, un tad pie reizes var arī minificēt, jo starpības nav. Jebšu tu pārlūkā baigi aktīvi skaties CSS failus?

Link to comment
Share on other sites

Jurčik: Kāda jēga man pārlūkā skatīt css failus? Man viņi ir vajadzīgi, lai pielabotu iepriekšējā wanaby kļūdas un ja man ir pieejams tikai min, versija, protams, ka man tas nepatīk. 

 

LESS un SASS vispār zināji ka tevi un citus ierobežo vēl vairāk? 

 

Less sevī paredz ātrāku, varbūt ērtāku write, bet ar skatu uz nākotni less tevi ierobežo no parent settingiem kā tādiem. Tu nevari veidot katru fīču, propertiju, elementu, divu, kā lego kluci, kurš tavā projektā der jebkad un jebkur un ir customizējams neatkarīgi no pārējiem blokiem. 

 

Es vismaz savus projektus tā veidoju, lai nav tā, oooo izmainiju te marginu, te paddingu, pēc stundas zvans, eu, mums te nobīdījies šitais un tas. 

 

Tā arī tavus darbus neesmu redzējis, tikai spriedelējumus par to, ko izmantot ko nē. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...