Jump to content
php.lv forumi

Datu imports/eksports


hoho
 Share

Recommended Posts

kāpēc tur vajadzīgs php?, pārmet to db no otras pa tiešo, sliktākajā gadījumā izveido skaistu csv un importē. Skaistu csv, dažreiz tas prasa manuālu apstrādi (kodējumu neaizmirstam, tur ieliks kirilicu unicode un būs abrakadabra). Ārējās atslēgas var sākt gļukot, tad nākas ar roku pārlikt, kuru tabulu pirmo izveido, constraints bļaus, ka nevar tur ielikt, jo tādas tabulas vispār nav fiziski. Es lietoju http://community.pentaho.com/projects/data-integration/

 

Saraksti tur scenāriju un lieto visiem klientiem. Kāpēc rakstīt speciālu scriptu migrācijai? datus var pārnest ar citiem rīkiem n-tiem klientiem. Cits jautājums, ka Tu patch raksti, tad te briedis parādīja vienā topikā piemēru, ka raksta ar roku, es nekad neesmu rakstījis speciālu scriptu, lai datus pārliktu, pietiek ar SQL

 

Es laikam nesapratu, ko vispār te jautā? nu raksti tad php: create database 'tralalaa'; grant

 'hrenviņuzin'; use 'tralala''; create table 'gugugu', insert to 'gugugu';

 

Tas nepieciešams, ka vajag bieži likt datus tos pašus uz citu serveri, tak tas nav vajadzīgs nu vienkārši iedod atļauju un konektējies pa tiešo, lieto SSL ja baile, kā nodrošināt drošu (subjektīvi) tuneli caur diviem aparātiem, tas būs cits topiks, es vispār šos jautājumus vairāk nesaprotu

 

palasi tur: http://php.lv/f/topic/21971-test%C4%93%C5%A1ana/page-4#entry173959

Nu briedis rakstīja vēl sarežģītāku migrāciju un ir search. Labi viņš rakstīja konkrētai datu struktūrai. piemērs ir, tad galva šķība, nu tas bija uz laravel, bet doma, ideja jau nemainās

 

Es nesaprotu, ko Tu jautā: 

SELECT * 
FROM database_2.table_2 
JOIN database_1.table_1 
     ON (database_2.table_2.some_field = database_1.table_1.some_other_field) 
WHERE database_1.table_1.data_1 LIKE database_2.table_2.data_2

MySql var pa tiešo dabūt otru datubāzi, postgresql nevar, tur drusku lielāka drošība, jo savādāk viss taisīts: http://www.postgresql.org/docs/current/interactive/dblink.html

 

Tur vajag dblink

Varbūt Tu to jautāji?

 

MS SQL vispār caur ms access iemet attālinātu tabulu - skatu un konvertē, iesaku csv, bet veca ms office sistēma nesaprot utf-8, mazliet būs čakars, nu vajadzēs tos datus iemest LibreOffice, ms office teiksim 2003 pat nesaprot utf-8, man liekas, ka 2007 ar tur gļuko, izmanto LibreOffice, tam rakstīts kods pēc standarta(nu MS tur daudz bļaustijās, bet pieņemu, ka pēdējās Office versijas labi saprot unicode, es nezinu)

 

kas vēl Sqlite tas pats MySql, Oracle uzspied uz db export, jautājums bija ar php raksti migrāciju, nahren tādi sūdi vajadzīgi, ko tu tur taisi, 1000 userus sistēmai :), ja godīgi es nesaprotu, ko Tu jautā!

 

Varbūt Tu domā sinhronizāciju starp divām datubāzēm, tad es te sviestu sarakstīju. Sinhronizācija starp klientu un serveri, pofig, kas ir db serveris, bet tad klienta pusē paliek mazais SQLite, to izmanto pat Tavs firefox, ms pārpirka skypu(ha, ha), tur klienta pusē arī sēž SQLite, nu Evernote - ar klienta pusē tas pats SQLite, ta viņš visur sēž, protams Evernote serveris nezinu. iemetu google un dabūju mazliet interesantu rakstu, tas par SQL un citām drusku lietām, nu lasiet paši: http://blog.evernote.com/tech/2012/02/23/whysql/

 

un kāpēc Tu raksti vienā php scriptā, ja jau normāla sinhronizācija, būs vismaz kādi 5 php faili, ja jau domā tādus darbus veikt ar php, parasti tādus darbus neraksta vispār ar php ...

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Man nesen bija uzdevums, elementāra spama izveide, kur glabāt e-mails - SQLite. ar ko palaist spamu no windows? nu pirmā doma bija php cgi. Un kāpēc to nevarētu realizēt? Varētu, mierīgi sarakstītu, palaistu spams.cmd uz desktopa un viss aizietu :) uz php cgi var rakstīt daudzas sistēmas apstrādes, sakonfigurē ini failu tā lai nebļaustās windows ar saviem mēsliem un Tev būs alternatīva! Labi, to spamu savādāk realizēja ... Nu ar to es gribēju pateikt, ka php var scriptot kā patīk, mums protams tikai web app patīk, php var palaist uz jebkuras sistēmas backgroundā, baigais atklājums ...

 

Vnk mēs bieži par to aizmirstam, jo ieciklējušies uz web izstrādi!

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Nu ar to es gribēju pateikt, ka php var scriptot kā patīk, mums protams tikai web app patīk, php var palaist uz jebkuras sistēmas backgroundā, baigais atklājums ...

 

Vnk mēs bieži par to aizmirstam, jo ieciklējušies uz web izstrādi!

Beidz pierakstīt pārējiem savus trūkumus! Kā tāds alkoholiķis....

Link to comment
Share on other sites

Beidz pierakstīt pārējiem savus trūkumus! Kā tāds alkoholiķis....

varbūt ir otrādāk, pats dzer, to Tu nezini, tb par sevi zini:) labi offtopiks, bet offtopiks ir saprast, ko tas cilvēks domāja ar

Kā var vienā php skriptā lasīt datus no vienas datu bāzes un likt otrajā datu bāzē?

Nu liec bljedj kā gribi, notestē tikai rezultātu

 

Nu uzraksti vismaz datubāzi, nu ko tur lieto, savādāk var iebraukt grāvī ar šitādiem jautājumiem, nu tas velk man vajag to, ko, nezin ko, bet vajag, tas nav smiekls, tas ir šis forums, starp citu

 

Nu kas Tu par koderi, Tu zvanītu draugam ar jautājumu - man vajag kkādu db scriptu, kkādā vienā php un liksi otrā db?

Pirmais jautājums, kas par db?

 

Nu labi web by default domāts MySql, nu labi, kur problēma, kur problēma vienā vai divos php scriptos,konektējies pie datubāzes, tikai jautājums, kā Tu konektēsies kā vēl nav. Viss man toč šitas viss ir apnicis Paldies par uzmanību!

 

Es uzrakstu bībeli visām db, ko vēl vajag?

Labi sāksim ar jautājumu, kādu Tu db lieto? Tur tikai ir skaidrs, ka lietos php , pofig

 

Atbilde: simts veidos, kā pats izdomāsi, nu tas būs labi?

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Beidz pierakstīt pārējiem savus trūkumus! Kā tāds alkoholiķis....

Labi man ir krīze personīgajā dzīvē, nu vajag to risināt, bet dzīve nav algoritmi. Piedod! Kā tajā shovā, kur tie menti prasa tam nosacītajam absargam, familja and otchestva

 

Es ierakstīju search "import", principā dabūju visu, ko pats uzrakstīju, tad kur ir problēma? man neiet, kas neiet, nezinu, nu saki problēmu - man neiet un sāksim iterācijas.Vnk tas ir fuck art un punkts.

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Beidz pierakstīt pārējiem savus trūkumus! Kā tāds alkoholiķis....

Ja Tu neizanilēsi savus trūkumus uz problēmu/jautājumu-atbilde. Kā tad Tu analizē, uzraksti problēmu topiku, ko tas nozīmē - vari uzdot jautājumu sev un tad viņam arī pats atbildi, ja protams spēj atbildēt

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Ja Tu neizanilēsi savus trūkumus uz problēmu/jautājumu-atbilde. Kā tad Tu analizē, uzraksti problēmu topiku, ko tas nozīmē - vari uzdot jautājumu sev un tad viņam arī pats atbildi, ja protams spēj atbildēt

Autors nav atbildējis uz iepriekšējiem ieteikumiem, nav neko precizējis, tātad viņš atbildi ir vai nu saņēmis, vai arī viņam tas vairs nav aktuāli.

Bet tas, ka tu mani citē jau 3. reizi norāda, ka esmu uz kādu sāpīgu problēmu trāpījis. Varbūt pārstrādāšanās un izdegšanas sindroms?

Iesākumā pamēģini pirms <Post> spiešanas pārlasīt sevis rakstīto un padomāt, vai esi uzrakstījis to, ko gribēji pateikt, savādāk tu bieži sāc teikumu par vienu tēmu un beidz par citu! Bet, ja es tev tālāk neatbildu, es vienkārši izvairos no troļļa barošanas.

Link to comment
Share on other sites

Autors nav atbildējis uz iepriekšējiem ieteikumiem, nav neko precizējis, tātad viņš atbildi ir vai nu saņēmis, vai arī viņam tas vairs nav aktuāli.

Bet tas, ka tu mani citē jau 3. reizi norāda, ka esmu uz kādu sāpīgu problēmu trāpījis. Varbūt pārstrādāšanās un izdegšanas sindroms?

Iesākumā pamēģini pirms <Post> spiešanas pārlasīt sevis rakstīto un padomāt, vai esi uzrakstījis to, ko gribēji pateikt, savādāk tu bieži sāc teikumu par vienu tēmu un beidz par citu! Bet, ja es tev tālāk neatbildu, es vienkārši izvairos no troļļa barošanas.

Tas nozīmē, ka autors pats nesaprata, ko grib! Pieklājības frāze ir, ka uzraksta paldies un problēma atrisināta + uzraksta - kā atrisināja, lai citiem nevajadzētu miljons reižu uzdot tādu pašu jautājumu un topiku slēdz. Tas būtu pēc normāla foruma principiem.

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...