Jump to content
php.lv forumi
  • 0

JS html templeiti


hjkl

Question

Kāda ir jūsu pieredze ar lapām kur prasās ar JS palīdzību ģenerēt lielus HTML gabalus? Nevis pieprasīt visu laiku ar ajax no servera, bet nemitīgi atjaunināt balstoties uz kaut kādiem mainīgajiem? Esmu lasījis par vairākiem JS template dziņiem, bet izmēģinājis nevienu neesmu.

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Recommended Posts

  • 0

Principā ar client-side man darbs pārsvarā ir tikai HTML/CSS līmenī, kā arī vēl pirms nepilna gada es vispār par citiem frameworkiem, izņemot jQuery, biju tikai dzirdējis, bet ne interesējies vai tos izmantojis.

Tad no code school atnāca e-pasts ar "Shaping up with AngularJS", izgāju, iepatikās, pielietoju vienā saitā vienā lapā (+ Boostrap CSS). Varēja arī citās lapās, bet tad jau bija citas prioritātes un vēl pēc pāris mēnešiem es jau vairs pie tā nestrādāju.

Pirms pāris mēnešiem uzzināju, ka Bootstrap JS daļas autors tur raksta visādus pekstiņus - par visām varītēm izvairās no semikolu lietošanas, pat līdz tādam līmenim, ka pirms kaut kāda koda bloka liek + simbolu (tipa tad beigās nevajag semikolu). Kaut kā "pārgribējās" to izmantot. Domā, ko gribi, bet ja cilvēks tīšām neseko standartiem, tad es neko par to negribu zināt un tādu dirty hack tūli arī negribu redzēt.

 

Esmu par vēl pāris interesantiem JS freimworkiem lasījis, piemēram, EmberJS (lai gan tas izskatās more light-weight than AngularJS with largely overlapping features), bet vēl nevienu no tiem neesmu mēģinājis. Node.js vispār neesmu pētījis pagaidām. Es principā hobija līmenī jau pirms kāda gada pārstāju programmēt, galīgi nav noskaņojuma. Ceru, ka drīz atgriezīsies, bet neko nevar zināt.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Es principā hobija līmenī jau pirms kāda gada pārstāju programmēt, galīgi nav noskaņojuma

un tā sākās izdegšana, ja negribi iekrist depresīvi apātiskā režīmā, tad ņem uzreiz brīvu uz nenoteiktu laiku, kad apniks neko nedarīt (ta kaut vai pēc pusgada, gada), tad sāks atkal iepatikties programmēt.

Edited by v3rb0
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Flux lietojat?

 

Flux jau būtībā ir arhitektūras patterns, nevis konkrēts softs. Es personīgi vairāk turos pie klasiskā MVC, ja ir liela single page aplikācija un MVVM, ja ir daudz lapu aplikācija ar js komponenetēm.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Flux jau būtībā ir arhitektūras patterns, nevis konkrēts softs. Es personīgi vairāk turos pie klasiskā MVC, ja ir liela single page aplikācija un MVVM, ja ir daudz lapu aplikācija ar js komponenetēm.

 

 

Es Flux neesmu pētījis.

 

Šobrīd Reacts, cik var noprast no viņu dokumentācijas, iesaka tieši Flux. Ja jau pats Reacts izrādījies veiksmīgs, tad varētu būt vērts aplūkot arī šo viņu patternu. Man tomēr kaut kā liekas jocīgi miksēt iekšā piem. Backbounu lai dabūtu M un C. Noteikti papētīšu Flux'u..

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Izmēģināju React - bet nesapratu. (Visu laiku domās netīši salīdzināju ar Angular)

Pateicoties automātiskajam data bindingam, Angulārā jāraksta ļoti maz koda, lai izmaiņas datos varētu pārrenderēt, kā arī lai ar lietotāja darbībām izmainītu datus.

Toties Reactā tas automātiski nenotiek un jāraksta kaut kādas papildus metodes, kas pēc darbošanās ar Angular liekas ļoti liekas.

Arī Fluxu izmēģināju, tas vispār ir kaut ko super jocīgs ar lielu daudzumu papildus koda.

 

Nonācu pie secinājuma, ka vienīgais iemesls, kāpēc lai es gribētu mainīt Angular pret React, ir izslavētais Reacta ātrums. Bet es personīgi nekad neesmu nonācis situācijā, kur Angular nobremzētos. Cik apjomīgus dinamiskos listus tad jūs renderējat? Šķiet ka nevienā lapā neesmu licis vairāk par 100 itemiem, un viss ir darbojies..

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Lists jau ir vienīgais, ko angular ir optimizējis renderēšanai.
Pamēģini ar Angular renderēt un rerenderēt vairākdimensiju struktūras ar atšķirīgu izskatu dažādās dimensijās.
Vai realtime datus, piemēram, realtime grafiku, uzrakstot tikai state->view funkciju.
Bez tam Reactjs ir arī mixins priekš 2 way bindinga.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

* React ir viegli iemācīties (dažas stundas un esi jau sapratis visu, kas tur ir),

* React arhitektūra tev ļauj vieglāk rakstīt kodu, kas ir reusable un self-contained (aka pure and w/o side-effects),

* React ir ļoti extensible — tā kā nekas nav uzspiests, sākot no routinga un beidzot ar template-engline (if any) tu izvēlies pats un saliec kopā kā vēlies,

* VirtualDOM, synthetic events un pieminētais speed un laziness;

 

Also, React nav tiešs Angular konkurents, jo React ir maza daļa no tā, ko Angular piedāvā, tā kā tie nemaz nav tā vienkārši salīdzīnāmi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...