Wuu Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) imho foreach ($variable as $key => $value) { $variable[$key] = funkcija($value); } Nav vieglāks variants paslēpies? Kaut kas ~ foreachArrayValueFunction($array,funkcija); Edited June 6, 2014 by Wuu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemakuphp Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 array_map Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Un šitas arī noderēs, kad gribēsi beigās vienu vērtību no lista. http://php.net/manual/en/function.array-reduce.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Ja gribi programmēt skaisti, pārej uz Scala. variable.map(funkcija) http://ideone.com/vfKcnr Edited June 6, 2014 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Funkcija uzkabināta uz objekta to nepadara par neko skaistu. Tieši otrādi, manuprāt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Funkcija "uzkabināta" uz objekta tiek saukta par metodi. Kas tavuprāt ir skaistāks un/vai lasāmāks? Teiksim dota virkne, atlasīt visus virknes elementu kvadrātus, kuri dalās ar 3 un izveidot ar komatiem atdalītu atlasīto elementu stringu. // ar metodēm list.map(sqr).filter(_%3==0).mkString(", ") // ar funkcijām mkString(filter(map(list, sqr),_%3==0),",") Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 programmēt... Kā tev ienāca prātā PHP salīdzināt ar jebkādu programmēšanu? PHP ir par mata tiesu labāks par Exceli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Wuu, būtu labāk paklusējis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 > Kas tavuprāt ir skaistāks un/vai lasāmāks? (I (am (biased))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 (edited) Wuu, būtu labāk paklusējis. Tu esi viens no tiem kas domā, ka PHP ir kaut kas vairāk par nožēlojamu teksta failu? Ko lieto līkroči, kuri pārsvarā nav iemācījušies programmēt (Ieskaitot mani)? Edited June 6, 2014 by Wuu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Atkarīgs, kā PHP lieto... iespējamību telpa ir gigantiska... Jaunajās versijās ir sexy OOP features, ja uz vientuļas salas nekas cits nebūtu, es būtu mierā ar to.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Not to ruin the party, bet OOP jau sen nav seksīgs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Mans prāts neko citu nepieņem, objekti vienmēr ir un būs, kuri ir jāapstrādā... Ja Tev ir kompleksa problēma, tad Tu to izdali objektos un darbībās ar tiem.... kā gan savādāk.. nevaru nekādi iedomāties.. Esmu dzirdējis, ka eksistē "funkcionālā" programmēšana, kad Tev ir funkcija, kura paņem tiešo input parametrus, un uzreiz izvada output, nekam citam nekur nepieskaroties, bet man tas izklausās pēc šausmīga limitējuma... Piekrītu, ka kaut kādās situācijās (ja nemaldos, multithreading gadījumā), šāda taktika ir ļoti veselīga, bet citādi ikdienā tas izskatās pēc hardcore rāmjiem, kuros būtu sevi jāierobežo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Funkcijas funkcionālā valodā var operēt ne tikai ar vienkāršiem tipiem kā Int, Char, Double, Boolean, bet arī ar objektiem kā List, Map, User, utml. Scalā šīs abas lietas ir savienotas ļoti labi. Ar ļoti labi šeit es domāju - ar labu valodas sintaksi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Tu esi viens no tiem kas domā, ka PHP ir kaut kas vairāk par nožēlojamu teksta failu? Ko lieto līkroči, kuri pārsvarā nav iemācījušies programmēt (Ieskaitot mani)? Tieši tāpēc arī tā teicu, jo tu zini tikai php un pašam nav sava viedokļa kāpēc šī valoda ir sliktāka par citām. Protams tagad vari pagooglēt un sameklēt citu cilvēku viedokļus, bet runa pat nav par to vai ir sliktāka vai labāka. Pat ja tev arī būtu savs viedoklis, es nezinu kāpēc tas būtu jāņem vērā, ja tu vēl jo projām neesi apguvis citu valodu, jo šī taču ir tik slikta. Vai kādam jābūt aptumšojumama, lai izvēlētos mācīties sliktu valodu. Tas ir tikai instruments kà sasniegt rezultātu, man tas nav vienīgais. Gribēju ar šo visu pateikt, - nespļauj akā no kuras lats dzer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts