Jump to content
php.lv forumi

Ieviesusies kļūda nolasot <select> tagu


CrossUp

Recommended Posts

@gurkjis - lūdzu neiesaki kādam lietot short open tags:

http://programmers.stackexchange.com/questions/151661/is-it-bad-practice-to-use-tag-in-php/151694#151694

Pat oficiālā dokumentācija saka, ka short open tags are discouraged.

 

@CrossUp - johaidī, vecīt, tu tīru PHP vispār pārzini? Nevajag sākt mācīties ar freimworkiem (it īpaši ja tas ir CodeIgniter), bet gan ar pamatvalodu.

HTML un PHP pamatlietas jau nu vajadzēja izstudēt PIRMS vispār ko šādu taisīt.

w3schools.com - pat nesaki nē. Priekš bare bones code examples tas saits ir normāls, sāc ar HTML (http://www.w3schools.com/html/default.asp) un kad tiec lapai līdz lejai, spied "Next chapter" un turpini. Tās lietas ir jāzin.

 

Ja tu gribi, tos koda piemērus var palaist sev lokāli (ar HTML un CSS problēmu nav, taisi kaut failu uz desktopa un ver vaļā pārlūkā), tad tu vari vērt vaļā Developer Tools (moderniem browseriem F12 poga) un pats pētīt DOM struktūru.

Link to comment
Share on other sites

jurchiks es ļoti novērtēju tavu vēlmi palīdzēt un nenoliedzami php.net un w3schools.org šī projekta gaitā ir bijusi neatņemama sastāvdaļa, lai izietu visam html cauri @w3schools man šobrīd var nepietikt laika. Es tagad ļoti jūtu savu kļūdu mācoties šo tizlo freimworku, kurā liela daļa ir gļukaina, iespējas ir pārāk ierobežotas un šķiet, ka pāris funkcijas nav līdz galam izstrādātas, varbūt arī tas ir iemesls kāpēc manā kodā neesmu izvēlējies CI 'iebūvētās' funkcijas, bet mēģinajis kaut ko izmeistarot pats, atzīstu, ka kods varētu būt lēns, jo nezinu kā pārbadīt tā ātrdarbību un tajā varētu būt kļūdas, bet ar šo jau mana rakstīšana neapstāsies.

Link to comment
Share on other sites

@CrossUp - visam jau arī nevajag, bet vismaz pašiem pamatiem. Pamata HTML struktūru un svarīgākos/populārākos tagus izej cauri, paskaties vēl kādus, kuri tevi interesē konkrēti šim uzdevumam, tad aizej uz PHP sadaļu un atrodi, kā to HTML nolasīt PHP pusē (kaut kur pie "form data" ir jābūt).

Link to comment
Share on other sites

Laravel priekš mazām - vidējām ātri uztaisāmām un maz uzturamām aplikācijām. Symfony priekš vidējām - lielām, ilgi attīstāmām, visu laiku uzturamām un uzlabojamām aplikācijām.

Kurš teica, ka Laravel nav paredzēts "lielām ilgi attīstāmām, visu laiku uzturamām un uzlabojamām aplikācijām." ?

Dzirdo pirmo cilvēku sakām, ka Laravel būtu tas, uz kā nevarētu izveidot apjomīgu aplikāciju. Tas, ka dokumentācija sniedzas ap tikai 25% ko ar Laravel var iesākt, nebūt nenozīmē, ka nav iespējams izveidot apjomīgu un uzlabojuamu aplikāciju.

Link to comment
Share on other sites

Lielu projektu var uztaisīt arī brainfuckā.

Jautājums ir par pareizo(labāko) rīku.

Ja tu būvēsi lielu (nevis izmēros, bet sarežģītībā) aplikāciju, kura vēl pie tam ir jāskeilo, tad ar Laravel, tev nāksies atteikties praktiski no lielākās daļas papildus komponenšu un paliks tikai kodola komponentes, kuras tāpat visas(nozimīgakās) ir ņemtas no simfonijas. Laravel tev sākumā jau dod iespēju šo dari tā, šo tā, šo tā. Symfony savukārt tev neko neuzspiež un svarīgas tākomponentes, piemēram, servisu konteineris, ir daudz universālākas. Tāpat ceļus simfonijā tu vari konfigurēt N-tajos veidos, vai tas būtu xml, yml vai anotācijas, vai paša rakstīta metode, kamēr Laravelā principā tas ir routes.php

 

Īsumā:

Laravel - ātrak un vieglak apgūt, vienkāršāks, uzspiež kā daudzas lietas darīt - der pēc sarežģītības vienkāršākiem, standartveida projektiem.

Symfony - grūtāk apgūstams, plaši konfigurējams, universālāks, der sarežģītākiem projektiem, it sevišķi tiem, kas satur sastāvdaļas, kas nav ikdienišķu aplikāciju izstrādes paternu sarakstā.

Scala/Play/Akka - fuckin laba statiski tipēta, OOP un funkcionāla valoda / vidēji labs MVC freimworks, bet ar ļoti labām reaktīvās programmēšanas paradigmas iespējām / superb labs freimworks priekš viegli skeilojamu, reāla laika, efektīvu, kompleksu darbību veicošu aplikāciju veidošanas.

Link to comment
Share on other sites

uzspiež kā daudzas lietas darīt

Reizēm tas nebūt nav tik slikti. Ja ir tikai viens veids, kā kaut ko izdarīt, tad neviens neko nevar sapist, jo nekas cits nestrādās.

 

Katrā ziņā abi freimworki nav slikti, un, IMO, ja nav konkrēti nepieciešams smagsvara censonis (Symfony), tad ar light-weight (Laravel) var mierīgi iztikt.

Tas ir, ja tev obligāti gribās/vajag gatavu freimworku.

Link to comment
Share on other sites

Tas, ko codez grib pateikt, ir, ka nav jēgas ņemt abstrakciju kā Laravel tādam projektam, kur no tās abstrakcijas tāpat neko nevarēs izmantot, jo viss būs pārāk nestandarta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...