Jump to content
php.lv forumi

Kur wanaby, visu zinoši programmētāji rodas. :)


foxsk8

Recommended Posts

Viens vārds - subjektīvs viedoklis.

 

Vēl viens variants - nepietiek naudas maksāt par mobilo internetu, tāpēc neizmanto aplikācijas, kuras tērē dārgos megabaitus.

 

Jebkurā gadījumā - responsivitāte mūsdienās ir svarīga lieta, mājaslapai taisīt atsevišķu aplikāciju - laikam tikai tad, kad ir tiešām specifiskas funkcijas, ko nevar/neērti izpildīt ar responsīvo web versiju (tagad pat nosaukt tādas nevaru).

Link to comment
Share on other sites

codez pārskatījies sci-fi seriālus :D

 

Ar šādu frāzi varēsi sevi mierināt, kad manas ar prātu, kurš tikai par 0,000001% vairs būs uz bioloģiska nesēja, vadītās drones sāks pārveidot tavas mājas, mašīnas un tevis paša matēriju skaitļotājos, lai tikai es varētu palielinās savu skaitļošanas jaudu. Vienīgais, ko varbūt nepārveidos ir tavs xbox, jo tas būs derīgs jau RAW formā.

Link to comment
Share on other sites

To nevar pieļaut, ka mašīnas pārņem mūsu pasauli. Mašīna ir instruments, kuram jāpakļaujas cilvēkam, nevis otrādi.

 

edit: aizmirsu: tehnoloģiskā singularitāte ir moments, kad mašīna kļūst gudrāka par cilvēka smadzenēm, un pati spēj strauji advancēties, tad gan tur jāsāk baidīties patiesībā. 

Edited by gurkjis
Link to comment
Share on other sites

Precīzāk tehnoloģiskā singularitāte ir punkts, kad intelektuāla sistēma tiešā veidā iemācās palielināt savu skaitļošanas jaudu, tādā veidā vēl palielinot intelektu, kā rezultātā tā vēl ātrāk var izdomāt kā vēl ātrāk palielināt skaitļošanas jaudu. Sanāk tādi kā divi paralēli, viens otru pastiprinoši procesi, kas pārvēršas ļoti ātrā skaitļošanas jaudas un intelekta pieaugumā. Tai obligāti nav jābūt mašīnai, tas var būt arī cilvēks, kurš iemācās palielināt savu smadzeņu jaudu (piem. ar nanotehnoloģijām), vai hibrīds, kur cilvēka jauda tiek pastiprināta ar nebioloģiskām sistēmām.

Bet nu var jau teikt arī mašīnas, jo cilvēks tāda bioloģiska mašīna vien ir.

Un nevienam nav spēkos to nepieļaut, tas ir neizbēgams evolūcijas process, ja vien ...

Link to comment
Share on other sites

jo cilvēks tāda bioloģiska mašīna vien ir.

ar prātu, kurš tikai par 0,000001% vairs būs uz bioloģiska nesēja

 

Omg, omg, omg laikam neesmu vienīgais kurš par tādām lietām aizdomājies. Par to, ka cilvēks ir mašīna ar organiskās bioloģijas mehāniku un nukleotīdu programmatūru. :-| 

 

Šo teoriju šķoba tikai viena lieta:

1. Mēs varam izgatavot programmatūru kas uz noteiktiem ievaddatiem izdod tādus izvaddatus, ka liekas - tā ir saprātīga.

2. Un apmēram tā arī es uzlūkoju cilvēku, tikai tas ir daudz, daudz sarežģītāks software kopums. Mašīna, kas var reaģēt daudz dažādos veidos.

3. Vienīgā problēma - kāpēc mums ir apziņa? Mašīnām, lai cik daudz dažādos veidos tās nespētu reaģēt un pieņemt lēmumus, apziņas taču nav? Vai varbūt tomēr ir? No kurienes rodas tā dzirksts mums galvā, kas liek sevi apzināties un tā teikt dzirdēt savas domas? :-|

 

Ja nu arī mans laptops sevi kaut kādā līmenī apzinās?

Edited by mandarīnpīle
Link to comment
Share on other sites

Cilvēka prāta algoritms darbojas uz neironu tīkla bāzes un neironu tīklam ir tāda īpašība, ka tas var mainīt parametrus sinapsēs un tādā veidā uz tā paša tīkla var rasties pilnīgi citi algoritmi, savienojumā ar dopamīna un serotīna atgriezeniskās saites mehānismu, cilvēka smadzenēs var veidoties visdažādākie algoritmi, kuri atkarīgi no ievadinformācijas un tā kā tajā brīdī strādā atgriezeniskā saite.

Bet, lai rastos apziņa tā mērā, lai tās ārējā izpausme būtu pamanāma, ir nepieciešams pietiekami liels neironu tīkls un nozīme ir arī makrostruktūrai kopumā - sastarpējajam informācijas apmaiņas daudzumam starp daļām. Pēc vispieticīgākajiem aprēķiniem cilvēka smadzeņu jauda atbilst aptuveni 1M - 10M mūsdienu CPU - tas ir tas, ko mēs šodien aptuveni zinām, kas tiek skaitļots. Un informācijas apmaiņai no katra CPU jābūt vidēji pāris GB/s. Tā ka vēl kādi 30-40 visdrīzāk 100-%-gajiem cilvēkiem ir.

Līdz ar to īsumā varētu teikt, ka cilvēklīdzīgai apziņai ir nepieciešama pietiekama jauda un pēdējā abstrakcijas slānī jābūt neironu tīkla struktūra.

Link to comment
Share on other sites

Tas vairāk pēc vīrusa izklausā, kas palielina savu resursu, lai palielinātu resursu. Diezgan bezjēdzīgi.

 

Šodien tak visi kari notiek tikai dēļ resursiem. Pagaidām galvenie ir enerģijas, bet nākotnē būtisku lomu spēlēs skaitļošanas resursi.

Bet, ja runā filozofiski, kam tad ir tā jēga?

Link to comment
Share on other sites

Bet, lai rastos apziņa tā mērā, lai tās ārējā izpausme būtu pamanāma, ir nepieciešams pietiekami liels neironu tīkls un nozīme ir arī makrostruktūrai kopumā - sastarpējajam informācijas apmaiņas daudzumam starp daļām. Pēc vispieticīgākajiem aprēķiniem cilvēka smadzeņu jauda atbilst aptuveni 1M - 10M mūsdienu CPU

Šaubos, vai arī 10M CPU dos iespēju datoram apzināties sevi tādā veidā, kā sevi apzināmies mēs.

Link to comment
Share on other sites

Šodien tak visi kari notiek tikai dēļ resursiem. Pagaidām galvenie ir enerģijas, bet nākotnē būtisku lomu spēlēs skaitļošanas resursi.

Bet, ja runā filozofiski, kam tad ir tā jēga?

 

Iespējams. Tā pati reprodukcija vien ir :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...