Jump to content
php.lv forumi

Valoda raksta valodu


hjkl

Recommended Posts

Ko domājat par situāciju kad viena skriptu valoda raksta otru, piemēram, ar Ruby iekš ERB vai ar PHP iekš Twig tiek rakstīti JS koda mainīgie?

 

To pašu varētu panākt arī ar Ajax. Tādā gadījumā laikam:

 

Plusi: 

1. netiek sajauktas valodas.

2. Tā kā kods nemainās, browseris to var kešot.

 

Mīnusi:

1. kods kļūst nedaudz garāks

2. Atsevišķs pieprasījums uz serveri => nedaudz lēnāk

Edited by hjkl
Link to comment
Share on other sites

Ļoti atkarīgs no situācijas. Parasti viens lieks request būs ērtāk nākotnei un nebūs jāpārraksta viss kods, kad vajadzēs pielikt interaktivitāti “widgetam“.

 

Piemērs no dzīves:

 

Ir grafiks, kuram vajag padot JSON datus. Sākumā tos dabūju server-pusē, padevu templeitam un tad no DOM arī savācu un padevu. Tagad izdomāju, ka grafikam var on-the-fly pamainīt periodu par ko viņš rāda datus. Tā kā man dati nav, ir jātaisa jauns AJAX request. No sākuma jau ar AJAX varēja to darīt un nebūtu jāparraksta tik daudz kods. Otrs variants būtu pie perioda maiņas pārlādēt lapu ar GET parametru, kurš pateiktu, ka šoreiz ir jāatgriež dati par citu periodu. Bet ir 2014.!

Link to comment
Share on other sites

JS mainīgos padod ar JSON. Padod skriptam vienu objektu, kurā ir pilnīgi visi frontendam nepieciešamie mainīgie, un miers. 

 

Un taisi kā ērtāk, nevis kā optimālāk no performances viedokļa, jo priekšlaicīga optimizācija ir dirty ļaunums. Tev vajag pēc iespējas vairāk darbojošos rezultātus dabūt, nav svarīgi, kā tas apakšā darbojas. Dators ir Tava k*ce, no kuras ir jāizspiež labums, nevis otrādi, ka Tev viņam ir jāizpatīk, noņemot slodzi. Tev ārējs rezultāts ir - tātad darbs ir padarīts. Ja projektā paliek brīvs laiks vai garlaicīgi, var vienkāršotos risinājumus sākt optimizēt. Vai arī - ja ir apzināti bottlenecki un tie rada reālu problēmu projekta darbībā. Es pats cenšos pa vidu balansēt, par optimizāciju domāju jau pirmajā koda versijā, bet tikai tik daudz, lai man par to nav baigi daudz jāaizdomājas. Citreiz sākumā izdomāju "kruto" risinājuma versiju, bet tad ieraugu vienkāršāku versiju, un ja es to uztaisītu, tad ātrāk varēšu par šo problēmu aizmirst un jau nākamo ņemt priekšā. Ar pieredzi nāk arvien lielāka spēja optimizēt, daudz nedomājot.

Edited by gurkjis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...