Jump to content
php.lv forumi

Latviešu rakstība uz Android planšetes


Recommended Posts

Tātad, sievasmāte iegādājās GoClever TAB R106 ar klaviatūru priekš tulkošanas darbiem. Viņai ir nepieciešams rakstīt ar latviešu burtiem ( izmantojot mēmo taustiņu ) uz papildus piepirktās klaviatūras, bet es nekur nevaru atrast, kā palaist.

 

Uzlikt LV rakstību ar taustiņu pieturēšanu prieks AOO nav problēmu, bet kā var panākt, lai varētu rakstīt ar papildus klaviatūru izmantojot mēmo taustiņu, līdzīgi kā TB vai laacz apostrofam?

Link to comment
Share on other sites

Var - laiciņu atpakaļ tieši vienam goClever uzliku komerciālā layouta beta versiju un viss strādā, tikai deadkey bija kaut kāds kreisais <Alt>, ja nemaldos. Nav man tā planšete tuvumā, tāpēc neatceros precīzi, kā saucās tā programma. Ja šovakar tikšu pie tās planšetes, uzrakstīšu, ja vien pats nebūsi atradis.

Link to comment
Share on other sites

Par Android un klavām runājot, man, piemēram, gribētos ieraudzīt tādu lietu.

Pašreiz, rakstot tekstu, klaviatūrai ir divi sakarīgi režīmi: vai nu auto-correct/auto-complete ar pilniem vārdiem, vai nekāda help. Pirmais variants latviešu valodai diez ko labi neder, diezgan bieži ir bijis tā, ka piedāvātie vārdi nesatur to, kas man ir vajadzīgs. Līdz ar to izmantoju otro variantu, bet problēma ir tajā, ka, lai dabūtu burtu ar garumzīmi vai mīkstinājuma zīmi, jātur veselu sekundi nospiests parastais burts. Es gribētu redzēt, ka tos "īpašos" burtus rāda tajā pašā augšējā joslā, turpat, kur auto-complete gadījumā pilnos vārdus, lai nav jāgaida to sekundi pie katra piektā burta.

Vai nav tāda klaviatūra kaut kur pieejama, varbūt kāds zin?

Link to comment
Share on other sites

Es patreiz ar MultiLing keyboard spēlējos. Mēmais taustiņš strādā ( ne visās programmās, bet kopumā strādā ), bet vienīgais pareizi latviešu burtus gan neuzrāda.

 

Ja neizdosies līdz galam sataisīt, tad skatīšo e-remit variantu.

Nezinu, ko nozīmē "neuzrāda", bet man visu uzrāda:

http://blackhalt.blogspot.com/2012/09/latviesu-burti-uz-android.html

Link to comment
Share on other sites

Es dabūju gan! Iespējams, vajadzēja papildus kaut kā latvisko layoutu uzlikt, bet tieši ar External Keyboard Helper Demo palaidu visu pasākumu un deadkey ir kreisais <Alt>. Vnk. tā planšete nav mana, tāpēc nevaru sīkāk paskatīties pašlaik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...