martinsmartins10 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Sveika tauta, daži jautājumi : kādam ir pieredze ar Doctrine 2, vai kko līdzīgu, kam pamatā ir "object-relational mapping" ? iemeslus, cik redzu, lai izmantotu kko tādu, ir tādi, kad ietaupās izstrādes laiks, bet vai tā tiešām ir ? Tā ietaupīšana itkā ir uz to, kad sql nav jāraksta, jo to visu var panākt ar objekts->save, objekts->update, objekts->delete, nu to ideju gan jau zinat :) Un kā ir, kad man ir tabulas, kuras nepieciešamas dažādiem joiniem ? To visu var objektos mierīgi uzmeistarot ? Jo tie objekti, cik saprotu, reprezentē, piemēram, user, post, bet kā ir, kad visādi joini nāk klāt un subselekti ? Tiešām bez manuāli rakstīta SQL var iztikt ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Esi sveicināts internetā! Es zinu vienu tādu lapu, kur var atrast principā visu, ko vien spēj iedomāties. Tev ir paveicies, šodien es to atklāšu bez maksas. https://www.google.lv/search?q=Doctrine+examples 101 paraugu var atrast. Vai vajag izmantot ORM - tas jāizlemj katram pašam. No pieredzes, varu teikt, ka uz CRUD darbībām var izteikti ieekonomēt laiku. Ja vajag sarežģītas atlases, principā visi ORM'i ļauj arī rakstīt kādus vien iegribas kvērijus ar roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Man ir pieredze ar ORM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 ietaupās izstrādes laiks, bet vai tā tiešām ir ? Jā, ļoti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts