Jump to content
php.lv forumi

Mobilās aplikācijas izstrāde


kapeika

Recommended Posts

Labdien!

Tā kā mobilo aplikāciju izstrādes cenu ziņā esmu diezgan liels nezinītis, vēlētos pajautāt šeit - varbūt ir kāds zinošāks vai labi šo jomu pārvaldošs cilvēks. Lai neizplūstu garos tekstos, uzrakstīšu kvintesenti -

Kas ir nepieciešams?
 - Mobilā aplikācija uz Android, iOS (cik maksātu, ja to papildus izveidotu arī uz Windows Phone) bāzes.
 - Aplikācijas īpatnības:

    - Foursquare (vai pat drīzāk Waze) tipa aplikācija ar reāllaika čata iespēju (vai ir iespējams pievienot arī videočatu?).

    - Reģistrācija aplikācijā (ar membershipa apmaksu, teiksim, PayPal un Credit Card).

    - Reitingi, feedbacki, lietotāju bloķēšana.
    - Mērķauditorija - worldwide, pie ļoti veiksmīga startupa pēc gada jau gaidāms ap 50 000 - 100 000 lietotāju online.
    - Aplikācijas savienojums ar datubāzes serveri.

    - Nu un dizainiskā daļa, kaut gan par to ideja jau ir pašiem, vajag tikai realizēt.

    - Kaut kāda veida analītika.

 

Budžets - 50 000 Eiro, bet negribētos to visu summu izmest uz aplikāciju vien. Varētu runāt par kādiem 10 000 - 15 000 Eiro.

 

Cik tāda lieta +/- varētu izmaksāt? Un kādi varētu būt izstrādes laiki? Vai ir ieteikumi, kur vērsties pēc šādas aplikācijas izstrādes? Freelanceri te laikam nederēs, būs nepieciešama firma, bet vai izvēlēties latviešu/ārzemju?

 

Paldies par atbildēm, ja nepieciešama kāda papildinformācija, droši jautājiet.

Edited by kapeika
Link to comment
Share on other sites

Tur noteikti tev vajag komandu ar projekta vaditaju, dizainerirm programmetajiem testeriem. Velak iedoshu vienas firmas kontaktus kas veido appus seit pat lv un ari arzemnieki pasuta viniem. Telefons rokas taka piedodiet.

 

Enyway pat parasta candy spelite ieks google play tiek noladeta vismaz 100k reizu. Ta ka ja projekts ir labs, tad var aiziet.

 

Vieniga problema ir ta ka trv naksies dalities ar ideju ar izstradatajiem. Parasti visi shie lielie K suzi ne pa kam negrib teikt bizesa ideju utt.. jo programmetajiem ir vajadziga visa info lai izveidotu pelnoshu projektu. Ja neesi gatavs sharot bizesa planus, utt.. nekas nesanaks. Vajag vel izstradat tehnisko specifikaciju.

Link to comment
Share on other sites

Būtu lieliski, ja varētu iedot kontaktus.

 

Lieta tāda, ka nav jādalās ar galaideju. Lai uztaisa to, ko vajag, jo lai radītu galaideju, kas būs tas trumpis, vajag vienkārši uzstādīt aplikācijas nosaukumu un samainīt pāris tekstiņus. Galvenā ir funkcionalitāte.

 

Kavacky - paīsi priekš lietotāju daudzuma vai tehniskās daļas prasībām? Negribas bīdīt visu naudu iekšā šausmīgi optimizētas aplikācijas izstrādē. Pakāpeniski paliekot populārākai (un augot lietotāju skaitam) nauda tiek iegūta atpakaļ, ko var ieguldīt aplikācijas optimizēšanā.

Link to comment
Share on other sites

Ja neder freelanceri, tad parēķini no otra gala. Uzņēmumi, kas izstrādā mobile aplikācijas, prasa 50EUR/h par programmēšanas laiku vienam programmētājam (vismaz tādas cenas pats dabūju pirms pāris gadiem).

 

15 000 / 50 = 300

 

300 / 6 (produktīvo stundu skaits dienā) = 50

 

Potenciāli - vai tas, ko tu gribi ir uztaisāms aptuveni 2 mēnešu laikā vienam programmētājam? Pieliec otru programmētāju - vai to var izdarīt divi programmētāji viena mēneša laikā? 

 

Ja tu dod tikai 10 000 EUR, tad ciparus pats vari sarēķināt.

Link to comment
Share on other sites

Freelanceri vidēji prasa 20 - 30 $/h - daudz izdevīgāks variants, bet ir nepieciešamas kādas garantijas, ka aplikācija noteiktā brīdī nenobruks, tāpēc es šaubos, vai ir droši šādu aplikāciju pasūtīt no freelancera.

 

Par cenu sapratu, uz abām platformām bez 40 - 50 tūkstošiem EUR nav ko meklēt. Runājot par platformām ir radusies interesanta situācija -

 

Windows Phone tāpat izmanto procentuāli ļoti maz lietotāju un, spriežot pēc pēdējām ziņām ( http://www.hitech.lv/nokia-normandy-tirgu-noklus-ar-nosaukumu-asha-4xx/ ) rodas aizdomas, ka Nokia drīz varētu atteikties arī no Windows Phone. Tādējādi - pasūtot aplikācijas izstrādi arī uz Windows Phone lietotnes, es riskēju ar diezgan lielu naudas summu, ka šo aplikācijas platformas veidu drīzumā varētu mest miskastē. Ir kādi padomi?

Link to comment
Share on other sites

Tā jau laikam ar to windows ir, bet ar ios un android ir citādāk. lai gan android lietot pārsvarā, tā ir cita auditorija, ja salīdzina ar ios lietotājiem. jāštuko ko gribi panākt un kādu auditoriju gribi uzrunāt.

Link to comment
Share on other sites

Visvienkāršāk un lētāk būtu uztaisīt web-appu un to ietērpt nativajā-appā, kas palaiž brovseri. Tikai skaties, vai tavai appai nav ierobežojumi, ko nevar panākt ar web-appu.

Link to comment
Share on other sites

Un vai nav nepieciešamas fīčas, kas caur web-appu var būt bremzīgas.

Bet katrā gadījumā web appa variants ir vislētākais un ātrākais, lai pārliecinātos, vai koncepcija strādā un, ja jau aiziet un pelna, tad var pārveidot un uzlabot.

Piemēram var izmantot FW, kurš paver pieeju vēl pāris telefona API-iem: http://phonegap.com/

Būs arī windows telefoniem: http://phonegap.com/about/feature/

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Daļēji jau taisnība ir, ka var ietērpt mājaslapu aplikācijā, bet, manuprāt, tas būtu diezgan neērti un aplikācijas darbības ātrums krietni saruktu. Par piemēru var nosaukt flightradar responsīvo web versiju salīdzinot ar to pašu aplikāciju - aplikācija strādā krietni ātrāk.

 

Tiesa, plānos ir arī atvērt mājaslapu, kas ņems informāciju no tās pašas datubāzes, kurā glabājas dati no aplikācijas, tāpēc web ietērpts aplikācijā ir kā variants, bet negribētos to izmantot - gadījumā, ja tiek izmantota vispasaules karte un ģeolokācija, manuprāt serviss kļūtu pārāk lēns un gauss.

 

Tā kā ir ļoti liela pārliecība (pamatota), ka aplikācija ieguldīto spēs atpelnīt salīdzinoši ātrā laikā, mēs nosliecamies uz aplikācijas izveidi Android un iOS platformām.

 

Jautājums - esmu dzirdējis, ka, ja aplikācija ir izveidota uz Android vai iOS, tad pārkodēt to uz otru platformu ir vieglāk nekā kodēt priekš otras platformas no jauna. Vai tā ir taisnība un, ja tā ir, vai izcenojumi sanāk mazāki nekā veidojot aplikāciju citai platformai "no nulles"?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...