goma smile Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Iedomājieties jātaisa priekš daudz lietotāiem(5M), struktūra priekš lietotājiem.... ko es domāju... 2 veidu lietotāi, 1. Privātpersonas, 2.Uzņemumi... Un man ir prātā ideja... Tabula #1 Lietotāji.... 1. id 2. name (Lietotāja īstais vārds Vai uzņemuma nosaukums) 3.surname (Ja lietotājs tad uzvārds)..4 4.Epasts (Neatkarīgi no tipa būs kā ielogošanās) 5. Tips (Un te izdala vai fiziska vai juridiska persona) 6. Avatārs (Lietotāja bilde, vai firmas logo...) 7.Parole 8.Hash 9. current timestamp Tabula #2 Lietotāja_info (Lielākoties tā būs informācija tikai lietoāja profilā..) 1.id 2.Lietotāji.user_id 3.Telefona nummurs.... (Sakristu neatkarīg no tipa) 4.Mājas lapa (Sakristu neatkarīg no tipa) 5.Fax 6.Nozare 7.kkādi reģistrācijas nummuri 8. blablabla kas tik vēl nevarētu būt... 9.pedeja login ip Domājiet šāda struktūra ir pareiza ? Edited December 20, 2013 by goma smile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 vispārīgos vilcienos jā..bet 1 userim var būt teiksim 100 telefoni, 100 e-pastu utt..pat 50 adreses - dažādās valstīs ..es teiksim darītu šādiuser_table:user_ide-mailspaswordsvārds/ firmas nosaukumsuzvārdsFirmas rek, nr- vai Personas kodstips( jur/ fix) --Un tabulas#telefons tel_id user_idtel_numurs--------------- #Adreseadr_iduser_idadreses lauki --- Apmēram tā --- Un tie kas saka ka 1 userim nekad nebūs vairāk kā 1 telefons ... --- Es parasti visu strukturu uzzīmēju uz papīra - tad vizuāli ātri var atķert kļūdas ( uz datora nez kāpēc tas ir grūtāk ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 vispārīgos vilcienos jā.. bet 1 userim var būt teiksim 100 telefoni, 100 e-pastu utt.. pat 50 adreses - dažādās valstīs .. es teiksim darītu šādi user_table: user_id e-mails paswords vārds/ firmas nosaukums uzvārds Firmas rek, nr- vai Personas kods tips( jur/ fix) -- Un tabulas #telefons tel_id user_id tel_numurs --------------- #Adrese adr_id user_id adreses lauki --- Apmēram tā --- Un tie kas saka ka 1 userim nekad nebūs vairāk kā 1 telefons ... --- Es parasti visu strukturu uzzīmēju uz papīra - tad vizuāli ātri var atķert kļūdas ( uz datora nez kāpēc tas ir grūtāk ) Jā pa telefoniem, adresem, bankas kontiem es jau biju domājis ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Kontakiem taisu atsevišķu tabulu: id user_id media_type enum (tel,fax,mob, adrese, ..) media notes Deleted Tad var likt vienā tabulā cik grib un kādus grib kontaktus. Piezīmes arī labi noder. Deleted vajag gadījumam, ja uz ierakstu ir refrence. Edited December 20, 2013 by l27 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Es teiktu, ka vajag: 1) Ja zināms, cik būs lietotāju, varbūt zināms vairāk un var paredzēt, kādi lietotāji tie būs. Attiecīgi veidot struktūru. 2) Iesākumam lieki neko nesarežģīt; viena tabula, tajā visi lauki, katram lietotājam viens meils, utml. Ja kāds daunis grib pielikt visus savus 50 e-pastus, tad pats vainīgs. Nē, tas nav "nekad nebūs", bet 99.999% gadījumu nebūs. Nav jāizdabā tam 0.001%, bet max ātri jāuztaisa lietojams visiem pārējiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Kontakiem taisu atsevišķu tabulu: id user_id media_type enum (tel,fax,mob, adrese, ..) media notes Deleted Tad var likt vienā tabulā cik grib un kādus grib kontaktus. Piezīmes arī labi noder. Deleted vajag gadījumam, ja uz ierakstu ir refrence. Kāpēc aprobežoties tikai ar kontaktiem? Tā jau var taisīt pilnīgi visiem propertijiem: paroles hešiem, nosaukumam, utt. Kas, ja lietotājs pēkšņi grib 2 paroles vai 4 nosaukumus? user_properties --------------------- -id -user_id -name -int_value -text_value -date_value </sarcasm> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Codez, neefektīva struktūra. Ērtāk būtu glabāt "value" ar datiem un "type" ar datu tipu, pēc kā interpretēt "value" laukā esošos datus. Starp citu, šādi iespējams izveidot tabulu ar visiem datu tipiem, bet no `user_properties` referencēties uz šo tabulu. Tāpat arī iespējams izveidot tabulu ar visiem iespējamajiem datiem, un properties tabulā atsaukties uz `id` no datu tabulas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 lietotāja tipa lauks nepatīk - taisītu 3 tabulas - lietotājam, fiziskam personām, juridiskām personām un saiti no fizisko/juridisko personu tabulām uz lietotāja tabulu. kas ja vajadzēs lietotāju kādam servisam/botam- kāds tips tam? kas ja vajadzēs arī facebook/twitter/g+/elektroniskie paraksti lietotājus - kāds tips tiem? pēc 10mitās tabulas ar typeid, 100 dažādām typeid konstantēm un 1000tā if(type==FOO) viss paliek nesmuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Dalījumam fiziskās un juridiskās personās nav ne mazākās saiknes ar autentifikācijas veidu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l27 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Dalījumam fiziskās un juridiskās personās nav ne mazākās saiknes ar autentifikācijas veidu. iesaku veidot tabulu user_company: id user_id company_id Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 7.Parole 8.Hash Domājiet šāda struktūra ir pareiza ? 100%, ka hash šādā gadījumā nav vajadzīgs, ja jau glabā plaintekstā Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 100%, ka hash šādā gadījumā nav vajadzīgs, ja jau glabā plaintekstā Es to ideju piemēram domāju kad velies apstiprināt epastu, Lietotaja avatāru, jo draugiem.lv vienu brīdi bija "Bugs", ka bildi radija id.formāts un tā es spēju apskatīt statistiku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goma smile Posted December 20, 2013 Author Report Share Posted December 20, 2013 Neesmu ņēmies, bet zinu ka būs vēl pie reģistrācijas, vai labojot profilu(Nu kkur) tā fiška ka izvēlies facebook un tev vairs nebūs jāielogojās caur epasts parole bet facebook,draugiem... api.. kā to ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Iteratīva pieeja. Nav jēgas censties uzminēt kas būs nākotnē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts