Manual Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Sveicināti. Kādam nebūtu aizķēries skripts ar valodu maiņu uz mysql?man vajadzētu valodu skritpu ar mysql lai varu labot tekstus caur datubazi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Ņihuja nevar saprast. Jebkurš db klients neder, lai labotu tekstus caur datubāzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Man domāt, ka viņš grib lapu ar vairākām valodām un tagad meklēt db klientu, kurš atļautu tulkot tekstus citās valodās. traki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manual Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Jūs nesapratāt pareizi, man ir lapa, kurā vajag vairākas valodas. man ir mazs administrātora penelits. un tur parādas Piemeram :SĀKUMS MAIN ГЛАВНАЯun es gribu lai ieejot tanii admina paneli var viegli nomainīt iztulkot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Ja tā ir kāda gatava sistēma, piem. Wordpress vai Joomla, tad var tam atrast pluginus. Ja tā ir custom rakstīta sistēma, tad jātaisa pašam. Nevar tā ņemt Joomla pluginu un ielikt tavā custom projektā, tā lietas nenotiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manual Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 es saprotu tas ir paštaisīts. man nevajag neko advanceetu. kautko ļoti elementāru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 neviens netaisīs tavā vietā. Ja pats neproti un negribi, tad maksā kādam, lai izdara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 varētu forumā pieviest sadaļu 'bounty', kur publicējas cilvēks, kas vēlas saņemt gatavu risinājumu, nevis ceļa uz to instrukcijas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manual Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 varētu forumā pieviest sadaļu 'bounty', kur publicējas cilvēks, kas vēlas saņemt gatavu risinājumu, nevis ceļa uz to instrukcijas Ja nēesi pamanijas tad šīs sadaļas nosaukums ir GATAVI SKRIPTI. tapēc arī tieši tik konkrēti prasiju. Bet nu ok tad paskaidrojiet kā to izdarīit. man pašlaik ir ir šāds valodas mainas skripts <?php ob_start(); function lang($lat_text,$eng_text,$rus_text) { if(isset($_COOKIE['lang']) and !empty($_COOKIE['lang'])) { if($_COOKIE['lang']=='lat') { $value = $lat_text; // ja valoda būs nomainīta uz latvišu } elseif($_COOKIE['lang']=='eng') { $value = $eng_text; // ja valoda būs nomainīta uz angļu } elseif($_COOKIE['lang']=='rus') { $value = $rus_text; // ja valoda būs nomainīta uz krievu } else { $value = $lat_text; // ja kkas būs sačakarējies vai "cepums" tukšs vai ar ļevo vērtību, teksts būs latviski } } else { $value = $lat_text; // ja nebūs mainīta valoda tad teksts parādīsies latviski } return $value; } ?> <?php if(isset($_GET['lang']) and !empty($_GET['lang'])) { if($_GET['lang']=='lat') { $cook = 'lat'; } elseif($_GET['lang']=='eng') { $cook = 'eng'; } elseif($_GET['lang']=='rus') { $cook = 'rus'; } $expire = time()+((((60*60)*24)*365)*5); // laiks kādu valoda paliks nomainīta setcookie('lang',$cook,$expire,"/",$_SERVER['http_host']); header("location:index.php"); }?> <? echo lang($sakums,$sakumse,$sakumsr); ?> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manual Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 neviens netaisīs tavā vietā. Ja pats neproti un negribi, tad maksā kādam, lai izdara. es neprasu lai taisa, prasu vai kadam nav aizķēries. Jums te laikam baigi patīk kādam kautko uz*irst, ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gurkjis Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Tev ir pašrakstīta sistēma, attiecīgi gatavi skripti šai sistēmai nemētāsies apkārt pa pasauli. Tur jātaisa tas risinājums no 0. jeb īsa atbilde: nav gatavs skripts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 (edited) Neredzu problēmu... Ja tev vajag tulkošanas interfeisu, tad tas ir ļoti vienkārši - kverijo no db oriģinālo tekstu un tulkojumus, izvadi savā admina panelī formā input/textarea laukos, on form submit apdeito db. Ja to lapu izmantosi tikai tu vai kāds pazīstams cilvēks, kuram vari ieskaidrot, ko var un ko nevar, tad problēmu nav. Ja ir komerciāls produkts, kuru izmantos sveši cilvēki, tad nāksies vien pašam izpušķot ar visu vajadzīgo, princips tāpat paliek nemainīgs. Ja tev vajag izvadīt tulkoto tekstu frontendā, tad var uztaisīt kaut ko šādu: function getText($textKey) { $userLanguage = $_COOKIE['language']; // piemet pārbaudes drošībai $text = database->getText($textKey, 'table name', $userLanguage); // pseido-kods, aizvieto ar savu reālo kodu if (empty($text)) // nav tulkojuma, ņemam oriģinālo tekstu (kaut kam jābūt) { $text = database->getText($textKey, 'table name', 'default language'); } return $text; }$textKey ir kaut kāds db key tekstam, kuru tulkot (vēlams nevis ID, bet kaut kāds description, piemēram, "text_save" -> "Save/Saglabāt/Сохранить", tā būtu vieglāk saprast kodu). Edited October 17, 2013 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 hmm nu nezinu gan vai uz katru tekstu kuram vajag tulkojumu ir prātīgi vērsties pie datubāzes, cik tad daudz pieprasījumu datubāzei būs jāapstrādā. Kaut kā noteikti var arī savādāk teiksim izvēlētai valodai tulkojumus turēt atmiņā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 https://www.gnu.org/software/gettext/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Holy war! Šī tēma te jau ir bijusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts