Jump to content
php.lv forumi

Play 'framework' nākotne


ieleja

Recommended Posts

Par statiskiem tipiem un OOP vari man nestāstīt, Javā esmu pietiekami daudz programmējis un dodu tai priekšroku salīdzinājumā ar PHP utml programmēšanas valodām, vienkārši ir sanācis, ka "profesionāli" programmēju PHP. Nesaku, ka patīk, bet ir savas fīčas, kas liekas baigi ērtas, taču striktās programmēšanas valodās nav pieejamas (vai vismaz es nezinu, kā to panākt).

 

Vienkārši jautājums - kāpēc tieši Scala? Tas jau visiem ir vissvarīgākais. Tas, ka izskatās feini un liekas ērti ir viens, bet ne visiem ar to pietiek. Man, piemēram, liekas, ka viss tas Scala polish ir likts pa virsu Javai, t.i. wrapperis uz wrappera uz wrappera.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

2)Ātrums - scalas kods uz JVM izpildās tuvu C++ kompilētam kodam. Nesen vel taisīju benchmārkus, lai salīdzinātu PHP/mikrofreimwroks/Apache un Scala/Play. Uz aptuveni vienādu lapas ģenerāciju PHP spēja sasniegt 700 req/s, kamēr scala/play 11'000 req/seq. Tāpat arī paralēlo requestu skaits PHP bija 150, scala/play turēja 2000. Tas nozīmē, ka par skeilošanu jāsāk domāt tikai pie vismaz 15 reizes lielākas slodzes.

Testus un AB params studijā, or I call this bullshit. Slim framework + FPM + Nginx uz 5.5, g530 2G RAM desktop kaste - 7-9k rps uz -c 2000

Link to comment
Share on other sites

Pilsoņi, piedodiet, bet es atsakos ticēt benchmarkiem, kur indivīdi FPM upstrīmu savieno TCP, Nginx events sekcijā rēgojas pliks worker_connections un muskuļa konfigurācija vispār nekur nav redzema. Esmu par vecu lai ticētu pasakām un defaultajiem iestatījumiem. 

 

Un 3k/rpm. uz I7+SSD - es ļoti šaubos. Pat wordpress nav TIK lēns. 

Link to comment
Share on other sites

Pat sekundē. Es nezinu cik kreisai jābūt tabulai (LIKE search bigtext?) lai panāktu tādu lēnību uz vienu vaicājumu. 

 

Un vispār derētu ka atgriezties realitātē. Diez vai tu, vai vispār kāds forumietis tik bieži kaut pietuvojas tiem 3k/rps, kur nu vēl 22k/rps. Twatterim uz write ir kādi 6-8k/rps, kontekstam. Katrā ziņā ne projektā, kādus pamatā veido masu populācija. Un ja es kļūdos un pietuvosies - tad arī domās, skala vai java, vai go, vai vēl kaut kas. 

Link to comment
Share on other sites

Realitāte ir tāda, ka tajā nebūs viena tabula ar 10k ierakstiem un 2 laukiem. Realitātē būs daudz, daudz kas vairāk, sākot ar to, ka routerim būs 100 ceļi, db būs miljoniem ierakstu, templeiti būs pāris kb, utt.

Un tajā brīdī PHP būs 200 req/s, bet scala-play būs 2000 req/seq, bet 200 req/s pīķis atbilst aptuveni 10k  apmeklētājiem dienā. Kamēr 2k req/s pīķis atbilst 100k lietotājiem dienā.

Tāpēc ir atšķirība vai tev jāsāk domāt par skeilošanu pie 10k lietotājiem, vai pie 100k. Šie skaitļu protam ir ļoooooti aptuveni, jo stipri atkarīgi no aplikācijas specifikas un tā, cik un kā lietotājs pavada laiku pie tās, bet doma tāpat skaidra.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums ir, vai Scala un Play atļauj ātri prototipēt.

Play ir pilnībā funkcionējošs MVC freimworks, apakšā tiek izmantots SBT, kas ļauj ar vienu rindiņu pievienot (izveidot dependancy) jebkuru no daudzajām JVM bibliotēkām, uzreiz ir iebūvēti less un coffescript kompilatori. Templeiti tiek rakstīti HTML+scala. Play FW ir viens kopējs konfigurācijas fails, kurā ieraksti db konekcijas parametrus un vari sākt pilnvērtīgu aplikācijas izstrādi vai prototipēšanu. Ja prototipēšanai nevajag persistance db, var uzreiz konf failā norādīt, ka izmanto memory storage, un veikt prototipēšanu tāpat, it kā būtu pieslēgta pilnvērtīga persistance db.

Link to comment
Share on other sites

Par coursera kursu: "This is the second iteration of the course; the first one was held in fall 2012. 50'000 students enrolled in that course and almost 10'000 completed it with a certificate. In fact, the course had one of the highest completion rate of any massive open online course."

 

Iespaidīgi skaitļi un viela pārdomām.

Link to comment
Share on other sites

Jā, tas čalis diezgan skaidri pastāsta savu + dod vizuālus piemērus (kas man, personīgi, ir galvenais, no slaidiem es reizēm saprotu mazāk nekā no reālajiem piemēriem). Es tikai nesaprotu, vai tiešām uzreiz tiek doti 7 video garumā 8~16 min un katrs ir domāts veselai nedēļai, jeb visi 7 ir vienai nedēļai? Jo viņi ir baigi īsi un viegli saprotami, vajag tikai iebraukt.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...