Jump to content
php.lv forumi

sliktas lietas


metal-0-1

Recommended Posts

Biju līdzīgā situācijā, puslīdz ievēroju visas jau minētās atbildes, bet manuprāt te var īpaši padiskutēt par iespēju atrast darbu. Loģiski ka strādājot īstā vidē var vislabāk uzzināt īstās reālā dzīvē vajadzīgās lietas, bet jautājums - kur meklēt, pie kā vērsties? Es personīgi pirmajā projektā kurā iesaistījos neko labu neiemācījos. Nemācēju saprast, ka tā ir gatavā miskaste. Viens galvenais programmētājs, kas uztaisījis kaut kādu pats savu ķipa freimworku ar pilnībā sapistu organizāciju, tā ka tikai viņš saprata, kas tur notiek. Sistēma bija taisita pirms 5 gadiem un jau meta errorus pie tolaik jaunākās php versijas. Projekta finansiālajam bīdītājam bija vienalga, jo viņš nebija programmētājs un tas viņam neko daudz neizsacīja. Nostrādāju mēnesi un aiztinos.

 

Tā pat nebija īsta nostrādāšana, jo uzdevumus man uzdot neviens nesteidzās. Un no mājām, nevis uz vietas. Darbu uz vietas neatradu līdz pat skolas beigšanai. Varbūt, ja dzīvotu Rīgā, varētu kaut kur tikt.

Link to comment
Share on other sites

Šaubos, ka vispār ir iespējams atrast tādu projektu, kurš nav miskaste. Pats arī, ar komandu, pirms gada, sākām veidot jaunu projektu no nulles un tagad tas arī velk uz miskastes pusi. :)

Link to comment
Share on other sites

Gan jau, ka ir iespējams. Pirms stāties darbā, derētu darba devējam vai intervētājam pajautāt tādas lietas, kā, piemēram, vai projektā tiek izmantota versiju kontrole, vai ir kaut kādi design guidelines, vai programmētājiem notiek kaut kādi code reviews/sapulces/diskusijas par tēmu utml. Tas palīdzētu saprast, vai darbā vispār ir vērts stāties. Ja es tagad meklētu darbu un man piedāvātu strādāt vietā, kurā jau strādā kāds programmētājs, bet nekad nav tikusi izmantota versiju kontrole (eksistējošam projektam, protams), es, visticamāk, atteiktos.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Pirms stāties darbā, derētu darba devējam vai intervētājam pajautāt tādas lietas, kā, ...

 

Joel test: http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000043.html

 

The Joel Test

 

Do you use source control?

Can you make a build in one step?

Do you make daily builds?

Do you have a bug database?

Do you fix bugs before writing new code?

Do you have an up-to-date schedule?

Do you have a spec?

Do programmers have quiet working conditions?

Do you use the best tools money can buy?

Do you have testers?

Do new candidates write code during their interview?

Do you do hallway usability testing?

 

Link to comment
Share on other sites

> vai projektā tiek izmantota versiju kontrole, vai ir kaut kādi design guidelines, vai programmētājiem notiek kaut kādi code reviews/sapulces/diskusijas par tēmu utml.

 

Tas viss ir labi un tas viss obviously notiek. Tikai tas jau nemaina faktu, ka tavs līmenis ir augstāks un kods tāpat ir miskaste. :)

 

> Tas ir kā.. Reģionos nav ko kodēt?

 

Šitas ir tāds bullshits. Paņem un strādā no mājām _kā frīlancers_.

Link to comment
Share on other sites

> Tas viss ir labi un tas viss obviously notiek.

Kā kurā vietā. Kad es atnācu strādāt patreizējā vietā, katram developerim bija sava versiju kontrole lokāli (pieņemsim, ka tas kolēģis, kurš strādā uz live servera, sauc savu kopiju par "lokālo"), protams, ka nekādu standartu nebija, principā starp programmētājiem komunikācija bija tikai tad, kad vajadzēja uztaisīt kaut ko, ko pats nemācēja.

Otrajā dienā pēc darba uzsākšanas uzliku globāli projektam SVN (mēģinājām GIT, bet kaut kas galīgi nestrādāja, overwraitojās kommiti, reizēm neuzrādījās vispār, vpročem es nekad neesmu strādājis ar GITu multi-user environmentā, tāpēc atmetu ar roku).

> Tikai tas jau nemaina faktu, ka tavs līmenis ir augstāks un kods tāpat ir miskaste. :)

Still better than nothing. Vienmēr jau var arī paprasīt apskatīties kādus koda piemērus no esošā koda, varbūt atļaus arī.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...