Jump to content
php.lv forumi

to scroll or to scroll


jurchiks

Recommended Posts

Ir tāda pastulba problēma (precīzāk sakot, problēma nav man, bet priekšniekam). Daudzi no jums laikam zina, kā izskatās, piemēram, dateks.lv produktu lapa - ir (ļoti) garš produktu saraksts un blakus filtri, kuri slaido pakaļ, kad skrullē ekrānu.

Tajā lapā, kuru patreiz taisu, ir uztaisīts līdzīgs dizains, tikai filtri ir statiski un produktu bloks resaizojas kopā ar filtru bloku (atkarībā no atvērtajiem/aizvērtajiem filtriem + min-height 1000px). Attiecīgi filtri tā īsti nav jāskrullē, jāskrullē ir vai nu lapa, vai produktu saraksts. Kods daudz vienkāršāks, jo slaidojot to filtru bloku ir jāveic vairāki aprēķini un jāņem vērā resaizošana, ja filtri nesalien ekrānā.

 

Priekšniekam, protams, nepatīk. "Visi citi" taisa tā, značit mums arī tā vajag, principā tas arī bija vienīgais puslīdz nopietnais arguments, kuru viņš varēja pateikt.

 

Jautājums: kā jums liekas, kā lietotājiem (vai vismaz jums) būtu ērtāk - ka ir garum gara lapa, kurai filtri slīd pakaļ (piemēram, tajā pašā dateks.lv portatīvo datoru sadaļas document.height ir 122k pikseļu), vai relatīvi īsa lapa, kurā jāskrullē pārsvarā tikai produktu saraksts (manā lapā ar visiem atvērtiem filtriem 6264px)?

Abos gadījumos tāpat ir jāskrullē gan filtri, gan produkti, tāpēc arī neredzu baigo jēgu kaut ko mainīt.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Vispār dateks variants ir ļoti labs. Preces skrolējas kā jau parasti un filtrs pielāgojas maksimāli uz pieejamo augstumu un skrollējas atsevišķi. Šajā gadījumā laikam neko labāk arī nevar izdomāt

 

Iedod kādu screenshotu, lai saprastu kā tev ir uztaisīts

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu. Tavā variantā sanāk, ka sekundārais contents (filtrs) nosaka visas lapas skrollēšanu un primārais kontents (preces) dabū tik vietas cik uz to mirkli ir augsts filtrs. Neloģiski

Dateks piemērs ļoti labs. Ne velti šefs cepās :P

Link to comment
Share on other sites

Piekritīšu, ka dateks variants noteikti ir labāks. Scrollbari kaut kur lapas vidū $%^& !@#$%. Filtriem tos vismaz ir vieglāk pieciest, bet ja viss saturs normāli neskrollējas kā ierasts, tas ir ļoti kaitinoši.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...