renathy Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 (edited) Klients vēlas izveidot online ebook store (viss ir legāli). Jautājums, ko es īsti nevarēju atrast guglē un nezinu - kā nodrošināt, ka šāda veida veikalā, lietotāji nevar lejuplādēt grāmatu tekstus un nevar tos kopēt. Es pieņemu, ka 100% šāds variants nav iespējams, tomēr priekš vidējā lietotāja vajadzētu būt. Esmu redzējusi lapas, kur var tikai lasīt tekstu, bet nevar ielādēt. Izskatās pēc PDF, bet nezinu. Kaut vai, piemēram, LU noslēguma darbu datu bāzē - var redzēt tekstu, nevar to kopēt, nevar lejuplādēt, ja lejuplādē, tad viņš rāda *.fprnt formātu (nav ne jausmas kas tie'si tas ir). Arī citas lapas redzētas - tieši grāmatām. Kā tas tiek panākts (readonly variants)? Vai tas ir ap PDF vai kādu citu formātu? Edited July 29, 2013 by renathy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Tekstu dod kā attēlu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Teksta iegūšanu var padarīt grūtāku, bet tā pat nepaglābsi no teksta kopēšanas. To pašu bildi var ielaist OCRā un dabūt ārā tekstu. Pameklē internetā ir pat bezmaksas online servisi, kas to dara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted July 29, 2013 Author Report Share Posted July 29, 2013 Es to visu saprotu. Tomēr jautājums ir par to kā šo procesu apgrūtināt "normāliem" lietotājiem, jo ir arī tādi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Kā jau minēja-vienkāršākais variants ir servēt tekstu kā attēlu izmantojot GD2 vai Imagick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
php newbie Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 izskatās ka google books tā arī ir uztaisīts, bet jums nestrādās search. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Man kā gala lietotāja nenormāli tracina, ka sataisa visādas pretzagšanas fīčas. Reāli godīgais lietotājs par to, ka ir godīgs tiek apbalvots ar samudrītu herņu, kamēr tas kurš gribēs nozagt tā pat to izdarīs. Ir viens online grāmatu serviss, kurā var par abonēšanas maksu lasīt visādu tehnisko literatūru. Palietoju (maksājot) un pēc tam vairs nelietoju. Saturs tiek servēts kā flash, viss bremzē, neerti, meklēšana sucks. Karoč, lai paši lasa. Tagad ik pa laikam sūta žēlīgus mailus, lai nāku atpakaļ :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Es uz tādu darbiņu nekad neparakstītos. Pārāk liels čakars un neiespējami pilnvērtīgi rezultāti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted July 30, 2013 Report Share Posted July 30, 2013 Vai tas ir ap PDF vai kādu citu formātu? Tos pdf ar aizsardzībām pret kopēšanu var uploadēt google docs un no turienes kopēt uz vella paraušanu. Vismaz pirms gada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts