Jump to content
php.lv forumi

Kuru koledžu izvēlēties?


rrr77

Recommended Posts

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sāku mācīties programmēt pašmācības ceļā, strādāju arī par web programmistu, tad iestājos LBK tālmācībā. Godīgi sakot tas viss pasākums man ir tikai laika un naudas tērēšana, jo neko jaunu tur neēsmu apguvis un kas noderētu man pašreizējā darbā. 4 kursu tikko pabeidzu. Bet nu papīra dēļ jau jāpabeidz vien būs )

Link to comment
Share on other sites

Citējot šo rakstu:

How Not to Mint More Engineers

College is a place and time when you find your voice, learn to express your ideas, research, debate, analyze, socialize, try different points of view, learn to be independent and to work collaboratively, and often, make lifelong friends. In other words, you don’t just acquire knowledge, you begin to gain the wisdom to use it well.

Un tas attiecas uz visām izglītībām.
Link to comment
Share on other sites

Šo citātu var arī nedaudz, nedaudz pārfrāzēt:

 

College is a place and time where you find that educational system is bullshit, you learn unnecessary, unusable, superfluous things in an ineffective way, that are old at the time when you graduate, try addictive substances, learn how to party and to procrastinate.  In other words, you don't just spend there time, you waste it.

 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu ko māca LU bakalauros, bet LU maģistri man tiešām patika, iemācījos lietas par kurām nezināju. Kā arī pasniedzēji pastāstīja par labo un slikto praksi, ko viņi ir darījuši nepareizi, ko tuprmāk darītu savādāk. Nav arī gluži tā kā tur mācītu vecas lietas, vairums pasniedzēji tur ir nozares profesionāļi, mācīšana nav pamatdarbs.

Link to comment
Share on other sites

Daudz ko, daudz kā var pārfrāzēt, tajā skaitā par:

Книгу не читал, но мнение имею.

 

Domā krieviski citāti pārsit angliskos? Nekā angliskie ir trumpes.

Problēma jau ir tajā, ka es varu paņemt jebkuru tēmu, kura būs pa 1, 2 vai pat 4 semestriem augstskolā un izmantojot daudz labākus materiālus, kuri plašā spektrā ir atrodami internetā, daudz koncentrētākā un pilnīgākā veidā apgūt 1-4 dienu laikā. Tajā pašā courserā ir kursi, kurus var iziet 1-2 dienu laikā un kas augstskolās atbilst 1-2 semestriem. Un tagad sakomplektē pilnu semestri, kurš sastāv no 10 priekšmetiem. Tev vajadzēs 10, maksimums 20 dienas. 8 semestru ekvivalentu var apgūt 80 dienās (nevis 4 gados), pie tam daudz precīzāk izvēloties tieši to, ko vajag tev un kas tajā brīdī ir aktuāls.

Patiesībā augstskola lielai daļai rada ilūziju, ka tā ir pabeigta. Tas bija bieži nepatīkams un neinteresants dzīves posms, bet nu tas ir galā un nekas vairs nav jāmācās. Kaut patiesībā, ja gribi dzīvot kvalitatīvu dzīvi, jāmācās ir visu dzīvi un, jo ātrāk patstāvīgi to iemācās darīt, jo labāk. Augstskola tīri psiholoģiski samaitā daudzus, jo principiāli atšķirās no dzīves izglītības ar to, ka, pirmkārt, tev vairāk vai mazāk uzspiež ko un kā ir jāmācās (tu neiemācies pats organizēt savu mācību procesu), otrkārt, daudzi no šiem posmiem bieži nav patīkami un izraisa tādu kā sajūtu, ka mācīšanās posms nu ir pabeigts un pie tā vairs nav jāatgriežas.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

 

kurus var iziet 1-2 dienu laikā un kas augstskolās atbilst 1-2 semestriem

 

vienā lielu iespēju zemē bija populāras A3 lapiņas, kur uz vienas bija sakoncentrēti Šekspīra kopotie raksti, uz otras Jaunā un Vecā Derība u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Variantā par kuru es runāju, nav nekāda saīsināta versija, bet tieši pretēji, bieži vien labāk un plašāk tas pats un vēl.

Un efektivitātei ir daudz iemeslu:

1)tev nav jādodas uz un no skolas

2)skolās mācības notiek tādā tempā, lai 90% tiktu līdzi, kas bieži vien ir 3-5x un dažreiz pat 10x mazāks temps, kā var apgūt individuāli, pie tam tava paša apgūšanas spēja bieži vien var būt atkarīga no konkrētā momenta.

3)skolās bieži vien māca daudz ko lieku, novecojušu un nevajadzīgu. Mācoties individuāli tu ātri šī lietas identificē un atmet.

Visu šo summējot, individuāls mācību process ir vidēji 10 reizes efektīvāks, kā tas, kas ir pieejams pat labākajās skolās.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...