Jump to content
php.lv forumi

Gettext un mājas lapas tulkojums.


Maris-S

Recommended Posts

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tas atkarīgs no tā, ko tu domā ar js templeitiem. JS templeitiem ir tas pats, kas PHP html'am. 

 

PHP kontekstā - ir ajax skati, kuri tiek izvilkti no templeitu ģeneratora, kas pamatā ir lokalizēts html, kas tiek atvilkts no server side, ir ajax pieprasījumi, un ir json-rpc. Viss ir lokalizēts jau servera pusē. Ja tomēr ir nepieciešama dinamiska tulkošanas funkcionalitāte, tad parasti pie lapas ielādes nepieciešamie tulkojumi tiek palūgti vai nu no ajax, vai uzģenerēti skriptu blokā tur pat skatos.

Ja tu domā kaut ko citu, piemēram Node.js, tad tur tiek izmantots Swig. 

 

Viss pamatā ir atkarīgs no pielietojuma un konteksta. 

Link to comment
Share on other sites

Neesmu īsti klienta puses templeitu fans, precīzāk - neesmu fans tam, kā pilsoņi pamanījušies to konceptu overjūzot kur vajag un nevajag. Pamatā izmantoju hogan.js un tulkojumi tiek veikti vai nu servera pusē, vai nu statiskai info - pre-ielādēta galvenajā skatā, bet lietoju šo tikai specifiskās aplikācijās - admin-ui, profesionālās aplikācijās. Vienkāršos webos klienta puses templeitus nelietoju.  

Link to comment
Share on other sites

 

Šoreiz es tev nevaru piekrist. Ja tu rausti izstrādātāju katru reizi, kad end-jūzers grib nomainīt pogas leibli no "OK" uz "Ok". Un tava analoģija par motora kapitālo ir buļļa sūds, leibļi nav kapitālais. Tas ir tas pats, kas prasīt autoatslēdzniekam izmest pelnutrauku. 

  1. Tu esi mazohists
  2. Tu necieni izstrādātāju (sevi?) un viņa profesionālās spējas (kas leibļu labošanā noteikti netiks īsti izmantotas)
  3. Tu necieni klientu - gan jau palūgsi par to arī maksāt, ne?
  4. Tas ir tik nepareizi tik daudz dažādos līmeņos. 

 

Biju domājis abstraktāk. Ne jau tu kā konkrētās koda rindiņas autors labo, bet uzņēmums, kas klientam nodrošina lapas izstādi, labo. Tikpat labi tas var būt kantorī strādājošais supporta čalis, kuram ir tāds uzdevums, nevis inovācijas bīdošie domātāji.

 

Necienu klientu - palūgšu maksāt? A klients neciena pakalpojuma sniedzēju un grib par brīvu?

 

Runa ir par to, ka nemākam pievienot pakalpojumam vērtību.

 

Dot klientam super duper kustomizējamu CMS ir tas pats, kas, aizejot pie galdnieka, dabūt urbi, zāģi un dēļus - še, dari pats.

 

Protams, tā var darīt. Bet kāpēc, ja reiz es atnācu pie galdnieka ar savām prasībām, es dabūju pretī plikus rīkus un tagad varu mācīties amatu pats? Foršāk ir tad, kad tu saņem pilnu servisu - attiecīgi man nav jātērē sava nauda sekretāres apmācībai, kā šajā CMS nomainīt tekstu uz pogas.

 

Šitā pieeja ir kapeikpisēju variants - nē, to es pats, jo būs lētāk. Pirmajā brīdī tiešām sanāk lētāk, bet, skatoties globāli, huju sanāk lētāk. Ekonomikai patīk, kad nauda apgrozās. Ja nauda neapgrozās, tad rodas esošā situācija - aj, to nevaru atļauties, to gribu lētāk, utt. Bet tu paņem uz specializāciju, nedari visu pats, samaksā vairāk, pēc tam kāds cits tev paprasīs vairāk, jo arī sniedz pilnu servisu, nauda grozīsies un visiem būs labāk.

 

Ķipa šodien es samaksāju vairāk kurpniekam, jo man pēc tam nav jāmeklē supermoments, lai pielabotu nolauzto papēdi, pēc tam kurpnieks samaksā vairāk man, jo pats nelabos tekstus savā lapā. Nauda apgrozās ātrāk un tu vari atļauties vairāk.

 

Pēdējais piemērs: aizej uz Rimi pēc desas. Var dabūt nesagrieztu desu, var dabūt jau sagrieztu. Līdzīgās sastāva kategorijās sagrieztā ir dārgāka. Bet vai tev vajag tērēt savu laiku, lai trītu nazi un sagrieztu pareizās šķēlēs? Nopērc jau gatavu, sadozē vienmēr precīzi un izbaudi brīvo laiku. Brīvajā laikā dari savu darbu, sapelni naudiņu, lai vari atļauties sagriezto desu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...