anonīms Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 (edited) Jautājums sekojošs. Ir nepieciešama tabula, kur tiks pieglabātas komandas un jautājums ir par kollonu `uid` (šajā gadījumā, kas izveidoja komandu tb kapteinis) Vai labāk ir to visu darīt vienā tabulā (kollona `uid`), vai tomēr jauna tabula `team_captains` ar `uid` un `team_id`? (Kas, ja nemaldos skaitās 3NF princips) Edited May 12, 2013 by anonīms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Nepamet sajūta, ka visi kaut kur dzer un mani nav pasaukuši... :( anyone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ir lietotāji. id first_name last_name Ir komandas. id name captain_id Ir lietotāji komandā ( <-- šitas sux , nezinu kā tur pareizi viņu raksta :D ) id team_id user_id Šādā veidā, lietotājs varēs būt 1 vai vairākās komandās. Veidojot komandu, tiek izveidots tās nosaukums + attiecīgi captain_id ir lietotāja id, kurš ir šīs komandas kapteinis. GOT IT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Ir lietotāji komandā ( <-- šitas sux , nezinu kā tur pareizi viņu raksta :D ) idteam_id user_id nu šis man tāpat skaidrs ir, man vairāk interesē Ir komandas. idname captain_id itkā jau tāds sīkums vien ir, bet tomēr vai nebūtu labāk to pašu `captain_id` aizvākt no `komandas` tabulas un `komandas_lietotaji` pielikt kaut vai to pašu kollonu papildus `captain` tinyint (0/1), kur arī glabāsies kapteinis. Šis viss ir tīri intereses pēc, jo gribu zināt cik liela nozīme ir tam 3NF kā tādam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemito Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Nu stipri šaubos. ka tev būs gazilijons lietotāji. Kavackijs man piesējās, tapēc "captain_id" pie izveidošanas nomaini uz "owner_id" vismaz, kurš to komandu ir izveidojis. Un tad vari pie many-to-many fēčas, like klāt "role" papildus tabulu, kur attiecīgi pieseiņ klāt konkrēto "pozīciju" komandā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts