Jump to content
php.lv forumi

IQ precīza noteikšana


ArnisR

Recommended Posts

Sveiki!

 

Šoreiz neliels offtopic, bet, domājams, programmētāju vidū tēma varētu būt aktuāla.

Tātad, kur vislabāk/precīzāk varētu noteikt savu intelekta koeficentu (IQ)? Vai tas ir kvalitatīvi izdarāms online? Maksas/bezmaksas?

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sveiki!

 

Šoreiz neliels offtopic, bet, domājams, programmētāju vidū tēma varētu būt aktuāla.

Tātad, kur vislabāk/precīzāk varētu noteikt savu intelekta koeficentu (IQ)? Vai tas ir kvalitatīvi izdarāms online? Maksas/bezmaksas?

 

Paldies!

 

Atvaino, priekš kam tev to vispār vajag? Tev vajag, lai kāds novērtē tavu intelektu ar muļķīgu testu? Nejūties pats par sevi pietiekami pārliecināts, ir kompleksi? :)

Link to comment
Share on other sites

man ir kompleksi.. izpildīju.. 122.. laikam jau vidējais pelēkās masas cipars.. :)

 

Pie vienas vietas vidējā pelēkā masa, ja tu esi personība, tu dari tā kā tev patīk un tā kā uzskati, ka ir pareizāk. Visādi IQ testi un citas murgu metodes kā šķirot cilvēkus jau priekš tam vien ir izdomātas, lai varētu cilvēkus šķirot un vērtēt pēc izdomātiem parametriem, citiem vārdiem - manipulēt. Jo tāds cilvēks, kas ir patstāvīgs, ar savām idejām un dara tā, kā viņš uzskata par pareizu, nepakļaujas manipulācijām, tātad, ne debilizācijai, ne deģenerācijai, ne aplaupīšanai (piemēram, ieviešot EUR). Bet tā ir plaša tēma...

Link to comment
Share on other sites

Visādi IQ testi un citas murgu metodes kā šķirot cilvēkus jau priekš tam vien ir izdomātas, lai varētu cilvēkus šķirot un vērtēt pēc izdomātiem parametriem, citiem vārdiem - manipulēt.

Jā, tajā skaitā dalīt labajos latviešu bāleliņos un sliktajos krievu okupantos.
Link to comment
Share on other sites

Cilvēki tiek tiešām iedalās tautās, rasēs, kultūrās utml. un to starp citu, tie internacionālistu vadoņi vislabāk zina. Bet IQ tests ir kaut kāda izdomāta pārbaude, kas cenšas noskaidrot, cik daudz tu atbilsti racionālajam Rietumu valstu domāšanas veidam. Bet ir cilvēki, kam nav dzīvē svarīgākais nauda un viss no tā izrietošais. Ir cilvēki, kas nevēlas dzīvot pēc Toras un Talmuda noteikumiem. Ir garīgi cilvēki pasaulē (piemēram, kalnos, nomaļās salās), kas dzīvo pēc saviem dabas likumiem un rietumu deģenerātam ar savu auto, māju un aviobiļeti nav ne mazāko tiesību mācīt viņam dzīvot vai apgalvot, ka viņš ir dumjš, jo atsakās pieņemt kaut kādus IQ testus.

Starp citu, Havaju salas atklāja "primitīvie" polinēzieši, ceļodami tūkstošiem kilometru pāri atklātam okeānam, sekojot ceļojošajiem putniem. Mūsdienu "rietumu kultūras" biksēs slapinātājs ar IQ testa papīrīti kabatā jau būtu nomiris no domas vien, ka viņam kaut kas tāds būtu jāpaveic.

Link to comment
Share on other sites

Tīri zināšanu loka paplašināšanai tiem, kas satraucas par savu vai citu IQ:

http://www.forbes.com/sites/keldjensen/2012/04/12/intelligence-is-overrated-what-you-really-need-to-succeed/

Raksts nedaudz no tēmas ļa, ļa, ļa.

Tajā rakstā par de facto pamatu tiek pieņemts, ka augsts IQ uzreiz nozīmē zemus citus rādītājus ar ko tiek mēģināts noniecināt IQ nozīmi.

Protams ar augstu intelektu vien nepietiek, lai sasniegtu augstus panākumus. Jo, piemēram, ja tev nebūs roku un kāju, pat ar labu intelektu, tev nespīd neko sasniegt.

Taču intelekts ir ļoti svarīgs faktors, lai kaut ko sasniegtu un, ja mēs paņemtu divus cilvekus, kuriem MQ, BQ, TQ, ZZZZQ un XXXQ ir vienādi, bet vienam intelekts ir krietni augstāks, mēs redzētu, ka tam, kuram IQ ir augstāks panākumus sasniegt ir vieglāk.

Bez tam rakstā ir nedaudz apšaubāma arī EQ un MQ nozīmē. Piemēram, empātija, kas ir viena no EQ izpausmēm var bieži traucēt panākumu sasniegšanā. Tāpat arī cilvēkam ar zemāku morāles barjeru daudzas jomās var būt lielākas priekšrocības, kā cilvēkiem ar augstu morāli. Nesen vēl lasīju, ka ASV prokuratūra sūdz tiesā Microsoft par to, ka tas veicis citu valstu valdību uzpirkšanu, lai tiktu iegādāti MS produkti un nostabilizēts MS monopola stāvoklis tirgū.

Tālāk, ja mēs paskatāmies top, piemēram, IT tehnoloģiju kompāniju dibinātājus un vadītājus, būs ļoti grūti atrast cilvēku ar zemu vai vidēju IQ.

Link to comment
Share on other sites

Netaisos noniecināt IQ nozīmi. Uzsvars ir uz to, ka sevi ir jāattīsta vispusīgi.

 

Iedomājies visus šos parametrus kā "radar chart" (paraugs, uz asīm jābūt citām lietām: http://charts4j.googlecode.com/svn/tags/v1.2/img/RadarChartExample.example2.png) un iedomājies, ka sasniegumi kopumā ir atkarīgi nevis no viena parametra, bet no laukuma, ko nosedz tavas prasmes visos šajos parametros.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...