daGrevis Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 > tiek lietota tieši krievu valoda. Tas tieši palīdz cīnīties! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpr Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 anonīms, šķiet pat ka tas ir ne tai, bet kikboks, tur ir arī viens nelegālais treneris, kas tieši boksu pasniedz, bet krievu val. es gribētu klasisko džentelmeņu sportu pamēģināt... grēvi, tu arī iespārdi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 anonīms, šķiet pat ka tas ir ne tai, bet kikboks, tur ir arī viens nelegālais treneris, kas tieši boksu pasniedz, bet krievu val. es gribētu klasisko džentelmeņu sportu pamēģināt... grēvi, tu arī iespārdi :) Neesmu trenējies klasiskajā boksā, bet man jau nepatīk tā ideja vien, ka netiek pielietoti kāju, ceļu un elkoņu sitieni, kas attiecīgajos brīžos var būt ļoti efektīvi. Šajā ziņā man vairāk interesē taibokss (Muay Thai), kurā arī neesmu diemžēl trenējies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Varbūt kāds zin, kur pārdaugavā var ar boksu nodarboties? Vēlams, lai būtu latviski.Aizej līdz kādai pilnākai sabiedriskā transporta pieturai un saki "runājiet ar mani valsts valodā, kropļi!" Olbaltumvielu uzņemšana ar biezpienu ir garām. Lai normālā daudzumā uzņemtu, vajag rīt to biezpienu tik daudz, ka pat lielākais biezpiena entuāzists ilgi tā negribēs. Plus to biezpienu apēst prasa zināmu laika posmu. Ir jāpērk normālu proteīnu un jāizdzer kokteilīti. Garšīgi, ātri, cenas ziņā beigās pat lētāk par to biezpienu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Aizej līdz kādai pilnākai sabiedriskā transporta pieturai un saki "runājiet ar mani valsts valodā, kropļi!" Olbaltumvielu uzņemšana ar biezpienu ir garām. Lai normālā daudzumā uzņemtu, vajag rīt to biezpienu tik daudz, ka pat lielākais biezpiena entuāzists ilgi tā negribēs. Plus to biezpienu apēst prasa zināmu laika posmu. Ir jāpērk normālu proteīnu un jāizdzer kokteilīti. Garšīgi, ātri, cenas ziņā beigās pat lētāk par to biezpienu. Ja ēd daudz to biezpienu, tad ir reāli, bet olbaltumvielas var uzņemt arī ar gaļu un pupiņām, vajag visu sabalansēt, jo es neticu, ka gribēsies visu dienu bez maz vai rīt to biezpienu. Bet par to sabiedriskā transporta pieturu - labi teikts, bet es ieteiktu savādāk - es ieteiktu morāli un fiziski tam nobriest un tad 9. maijā jebkuram uz ielas, kurš svin šos okupācijas svētkus un skaļi runājas ne-valsts valodā (zinām, kurā) pieklājīgi latviešu valodā palūgt "vai tu, pridurok, nevēlies kļūt par manu sparringa partneri?" Ā, bet te jau vajag drosmi, gļēvums te nederēs, bet mēs taču te runājam par tipiskiem letiņiem, kam šādām īpašībām būtu jāpiemīt - laikam atkrīt! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Par augļiem atkārtoju vēlreiz, tie nav nemaz tik veselīgi, jo satur ļoti lielu koncentrāciju vienkāršo ogļhidrātu. Piemēram, ābolos, bumbieros pat līdz 12%. Tas nozīmē, apēdod 200g ābolu (viens liels ābols), tu jau uzņem 25g vienkāršo cukuru (glikoze + fruktoze), kas ir ekvivalents 5 tējkarotēm cukura. Par šito noskaidroju pie speciālista - izrādās, tas cukurs, kas ir augļos, ir dabīgais cukurs, kuru nekādi nevar salīdzināt ar to parasto cukuru, kuru cilvēki liek tējai, kafijai klāt, izmanto konditorejā utt. Tā, ka ir augļi veselīgi un es tikai varu atkārtot - iesaku visiem ēst augļus, sevišķi tādus kā melones, zemenes, ananāsus, apelsīnus - tie visi lieliski palīdz nomest svaru un uzlabot veselību. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) tas cukurs, kas ir augļos, ir dabīgais cukurs, kuru nekādi nevar salīdzināt ar to parasto cukuru, lol... protams, ja jau speciālists saka... Parasti 95% speciālisti izskatās tā itkā viņiem pašiem vajadzētu speciālistu :D Lai normālā daudzumā uzņemtu, vajag rīt to biezpienu tik daudz, ka pat lielākais biezpiena entuāzists ilgi tā negribēs. kas ir liels daudzums? man 2 pakas (~400g) aiziet lejā 10 sek. laikā (blenderis+ūdens), un beigās vēl čāpstināt gribas. Un tā jau ir gandrīz puse no olbaltumvielu daudzuma ko vajadzētu dienā priekš sprocmen. Parēja laikā apēd kādu gaļu, kādu olu, iedzer kādu piena spēku (vai prot. kokteili) un tā arī sporcmen norma savācās. Edited April 25, 2013 by Blitz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 lol... protams, ja jau speciālists saka... Parasti 95% speciālisti izskatās tā itkā viņiem pašiem vajadzētu speciālistu :D kas ir liels daudzums? man 2 pakas (~400g) aiziet lejā 10 sek. laikā (blenderis+ūdens), un beigās vēl čāpstināt gribas. Un tā jau ir gandrīz puse no olbaltumvielu daudzuma ko vajadzētu dienā priekš sprocmen. Parēja laikā apēd kādu gaļu, kādu olu, iedzer kādu piena spēku (vai prot. kokteili) un tā arī sporcmen norma savācās. Blenderī neesmu mēģinājis. Bet par to speciālistu vari neņirgāties, citādi kāds sētnieks sāks ņirgāties, ka tu neesi nekāds IT speciālists, bet gan tāds, kuram pašam vajadzīgs speciālists. ;) Man tieši dīvaini šķiet šie "ūberspeci", kuri dīvainā kārtā bieži vien strādā IT jomā un kuri zin visu un par visu, ignorēdami faktu, ka daudzos tematos ir gadiem ilgi jāiedziļinās, lai tā pavisam to izprastu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Tas tavs speciālists izskatās pēc "expert programmer", kurš raksta spageti kodā. Iesaku pie viņa vairāk nekonsultēties. A "parastais cukurs" ir nedabīgs? No paralēlās pasaules? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
php newbie Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 lol... protams, ja jau speciālists saka... Parasti 95% speciālisti izskatās tā itkā viņiem pašiem vajadzētu speciālistu :D kas ir liels daudzums? man 2 pakas (~400g) aiziet lejā 10 sek. laikā (blenderis+ūdens), un beigās vēl čāpstināt gribas. Un tā jau ir gandrīz puse no olbaltumvielu daudzuma ko vajadzētu dienā priekš sprocmen. Parēja laikā apēd kādu gaļu, kādu olu, iedzer kādu piena spēku (vai prot. kokteili) un tā arī sporcmen norma savācās. neesmu specialists, bet lasiju kā vairāk par ~40 gramiem proteīnu vienā reizē nevajadzētu ieņemt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Tas tavs speciālists izskatās pēc "expert programmer", kurš raksta spageti kodā. Iesaku pie viņa vairāk nekonsultēties. A "parastais cukurs" ir nedabīgs? No paralēlās pasaules? Zinātnisku izskaidrojumu viņam neprasīju, kaut arī viņš tās lietas pārzina zinātniskā līmenī. Ļoti interesanti, ka par šīm ikdienišķajām tēmām katrs taču ir iekšēji pārliecināts, ka dara pareizi, tāpēc jau ir tāda pretestība, tiklīdz kāds speciālists apgalvo savādāk... Man nav pamata apšaubīt atzīta un pieredzējuša speciālista teikto, kuram ir doktora grādi attiecīgajā sfērā. Tā nav socioloģija, tās ir dabas zinātnes. Savukārt, man ir pamats apšaubīt vai vismaz nav pamata 100% ticēt tam, ko apgalvo pavisam citas jomas speciālists (IT) par pavisam ar to nesaistītu tēmu (pārtikas produktiem) un vēl apgalvo, ka tiem tur izglītotajiem speciālistiem par pārtiku noteikti nav taisnība. :) Ļoti dīvaini, man ne prātā neienāktu piemēram, pieiet klāt kādam profesionālam picu cepējam augstas klases itāļu restorānā un teikt "Paklausies, vecīt, tu taču galīgi neproti picas cept, ko tu tur vispār dari. Es zinu, kā ir labāk un pareizāk un pareizāk ir tā..." Edited April 25, 2013 by Simpsons Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) neesmu specialists, bet lasiju kā vairāk par ~40 gramiem proteīnu vienā reizē nevajadzētu ieņemt. dažādiem proteīniem dažāds uzsūkšanās ātrums, tie kas bundžās (sūkalu obv) 0.5-1h, tam kas biezpienā (kazeīns) līdz 5-6 stundām. Tādus ātros tiešām nav jēga uzņemt vairāk par 40g manuprāt. P.S. agrāk bij oldschool mīts ka vairāk pa 30g neuzņem vienā reizē, tāpēc jāēd ciktur n reizes dienā utt. Zinātnisku izskaidrojumu viņam neprasīju bet Tu uzprasi, lai apgaismo mūs, būtu interesanti dzirdēt :) Edited April 25, 2013 by Blitz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Nu tieši izskatās, ka zinātniskā līmenī viņš tur neko daudz nepārzina. Doktora grāds arī nozīmē tikai to, ka ir uzrakstīta disertācija par kaut kādu vienu, šauru tēmu. Pasaki, ka par viņu tikko paņirgājās cits speciālists :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Teorija: (jūtos pats kā speciālists, jo augstākā izglītība man ir ķīmijas tehnoloģijā) Tātad cukurs ir disaharīds, kurš sastāv no glikozes un fruktozes. Respektīvi pirmā šķelšanās, kas notiek ar galda cukuru organismā, ir tā sašķelšana glikozē un fruktozē. Augļos cukuri jau ir glikozē un fruktozē, tāpēc no šī vietas arī vairs nav nekādas atšķirības. Par sastāvdaļām atsevišķi: 1)Glikoze - galvenais cilvēka enerģijas avots, bet, ja glikozes līmenis asinīs ir augsts, izdalās insulīns, kas stimulē glikozes uzkrāšanos un noglabāšanu organismā, bet vienlaikus insulīns arī stimulē tauku uzņemšanos organismā. Ēdot tīru glikozi tā uzreiz uzsūcās asinsritē, cukura gadījumā ļoti ātri sasķeļas par glikozi un arī uzņemās. Tāpēc, lai nenotikut strauja glikozes koncentrācijas palielināšanās asinīs, to ieteicams uzņemt ar pēc iespējas garākiem glikozes polimēriem. Vieni no garākajiem šādiem polimēriem ir rudzu miltos, tieši tāpēc no šāda viedokļa, vislabāk uzņem ogļhidrātus tieši ar rupjmaizi. Baltmaizei ir salīdzinoši īsāki polimēri. Bet pavisam īsi glikozes polimēri ir ciete (kartupeļos). Tāpēc arī kartupeļi un baltmaize, ja tiek lietota, tad ieteicams ļoti mazās devās - kā piedeva, nevis kā pamatēdiens. 2)Fruktoze. Fruktoze ir jau daudz sliktāka. Vienīgais orgāns, kurš mak pārstrādāt fruktozi enerģijas vajadzībām ir aknas, tāpēc lietojot daudz saldumus un augļus, rodas milzīga slodze uz aknām (diezgan ekvivalenti alkohola lietošanai). Otrs efekts - cilvēka šūnās ir membrānas, kas sastāv no polimēriem. Dabīgā veidā lielākā daļa šo membrānu sastāv no glikozes un galaktozes molekulām, taču, lietojot daudz fruktozi, daļa membrānu var tikt aizvietotas arī ar fruktozi. Bet, cilvēka imūsistēmā lielākajā daļā gadījumu, šūnas ar lielu laktozes daudzumu membrānās var uztvert par svešām šūnām un uzbrukt pati sev - sākas autoīmūna reakcija. Dabā mēs to novērojam tā, ka arēji cilvēkam, kurš lieto daudz saldumus, parādās izsitumi, bet tas ir tikai tas, ko mēs novērojam ārēji, līdzigas reakcijas notiek arī ķermeņa iekšienē. Edited April 25, 2013 by codez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simpsons Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Hmm, nu atradu šādu rakstu:http://www.discovergoodnutrition.com/2011/02/the-truth-about-sugars-in-fruit/ Cik sapratu, tā arī ir galvenā ideja, ka ēst augļus ir tas pareizākais cukuru uzņemšanas veids (tikai dabīgā veidā jāuzņem cukurs) un nevajag sludināt aplamības, ka ēst augļus ir neveselīgi. Ēst kūkas ir neveselīgi, dzert limonādi ir neveselīgi, bet ne jau ēst svaigus augļus. Pie tam - jāēd ir tikai tik, cik gribas, nevis jāpārēdas. Jebkurā gadījumā jābūt balansam un, ticiet man, ja katru dienu apēdīsiet kilogramu svaigu dārzeņu un zaļumu, kā arī puskilogramu svaigus augļus un vārītus griķis, rīsus, daudz labāk jutīsieties, būs vairāk enerģijas un arī galva labāk strādās nekā apēdot McDonalds milzu komplektu. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.