Tevocis Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Tātad sveiki visi man ir tāda problēma , ka nevaru uzlikt tādu lietu ja lietotājs nav ienācis viņš netiek uz index.php bet paliek login.php ,kamēr ielogojas.taisiju pēc pamacības bet nekā.Pricips tāds lai lietotājs nekada veida nevar redzēt index.php failu kamēr nav ienācis.šeit būs ari kods <?php include'includes/config.php'; session_start(); if(isset($_POST['username']) and isset($_POST['password'])) { $username = quote_smart($_POST['username']); $password = quote_smart(md5($_POST['password'])); $result = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM lietotaji WHERE vards = $username AND parole = $password AND grupa = 1"); if(mysql_result($result,0, 'COUNT(*)') > 0) { #ieliek sesijā datus $_SESSION['ienacis'] = 1; $id = mysql_result(mysql_query("SELECT id FROM lietotaji WHERE vards = $username AND parole = $password"),0,'id'); $_SESSION['mans_id'] = $id; } } ?> <!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <title>lapa.lv :: Login</title> <link rel="shortcut icon" href="admin/img/favicon.ico"> </head> <body> <?php if(!isset($_SESSION['ienacis'])) { ?> <form action="" method="post"> <fieldset> <legend>Login</legend> <label for="username">Lietotajvards:</label> <input type="text" name="username" id="username" value=""/> <label for="password">Parole:</label> <input type="password" name="password" id="password" value=""/> <div class="submit"> <input type="submit" name="login" value="Login" /> </div> </fieldset> </form> <?php } else header("location: index.php"); ?> </body> </html> ceru uz atsaucibu un varbut vrat ari paskaidrot ko man darit lai vis notiek ta ka vajag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Šeit izskatās, ka viss ir kārtībā Tagad tev vajag index.php lapā ielikt pārbaudi vai ir uzsetots, $_SESSION['ienacis'] ja nav, tad jātaisa redirect uz login.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sangsom Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Diezgan divaina pamācība.. and vietā itkā && vajadzētu if(isset($_POST['username']) && isset($_POST['password'])) un sql pieprasījumos php mainīgos likt pēdiņās $result = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM lietotaji WHERE vards = '$username' AND parole = '$password' AND grupa = 1"); un šito mazliet vienkāršāku uztaisīt if(mysql_result($result,0) > 0) pārējais itkā ok izskatās, ko errori saka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Леший Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 1. Šādos gadījumos nav starpības, vai AND vai &&, nevajag stāstīt cilvēkiem muļķības. 2. Lieks pieprasījums: var pie login/pass pārbaudes uzreiz dabūt user_id. 3. Priekš kam eskeipo md5 hešu? :D 4. header maiņu jāliek pirms jebkāda output, citadāk, header tiek aizsūtīts momentā, kad output ir sācies, un redirekts nestrādās. if(!isset($_SESSION['ienacis'])) { ?> <!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <title>lapa.lv :: Login</title> <link rel="shortcut icon" href="admin/img/favicon.ico"> </head> <body>.... <? else header(...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tevocis Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 ammm kasspars biju jau licis ta ka tu doma.nezināmu iemeslu dēļ ja ari nav ielogojies tad cilvēki tiek uz indexa lapu, bet šo problēmu atrisināju vienkārši inkludojot failu indexa lapa ja nav ienacis tad uzmetas login foruma et ja ir tad paradas pats index.php. bet tagat man varbut biški sarežģitaks jautājums.jums varbut tas nav nekas sarežģīts.varb;ut kāds var izskaidrot kā lai izveido isadmin funkciju ka piemeram ja lietotājam nav grupas id 1 tad viņš nevar atvērt piemeram lapa.lv/admin/login.php bet ta vieta viņu pārmet atpakaļ uz sākumu.un tad kad admins ienāk sakumlapa tad viņām pie profila rādādas admina paneļa links.man ir tikai nepieciešams lai izskaidrojat ka to izveodot tieši pašu isadmin neprasu neko gatavu.tikai nelielu paskaidrojumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Леший Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Pārbaude: pie select pieliec "... AND is_admin = 1" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 tad jau drīzāk, lai uzreiz grupas močī `user_groups` (gid,title) + kollona iekšs `users` tabulas, tb `group` + vēl tad `user_groups` var uzlikt papildus kollonu teiksim `access`, kur turi pieejas tiesības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tevocis Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 nu es jau ari ta biju domajis man ari ir tabula grupas un tur ir id name 2 kolonoas lai ari krasas ir par tam pieejas tiesibam biki nesaprotu zinu ka taads prikls ir ipb forumam un citiem bet ko tu likt gan neizinu :D :D un par to is_admin es notestesu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 (edited) ar pieejas tiesībām grupām var darīt dažādi. Es nezinu cik labi ir glabāt json db, tad var serialize, kgan pat stringā ar kkādu delimiteru glabāt teiksim view content, add content, delete content (permissions kollona teiksim) un tad kkādu fju if(access('add content')) { dari to! } function access($perm) { global $user; //tipa nav kruti global //te vai citur splitot permus $perms = explode(','$user->perms); if(in_array($perm,$perms)) { return true; } return false; } Edited April 24, 2013 by anonīms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tevocis Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 (edited) bet ja taisu ar šim atļaujam tas nozime ka man ir jāparaksta visu kodu vai pat vieglākrakstit no jauna? and maybe kautkur var atrast vairak info par šo visu. un kom labāk izmantot sesijas vai ko citu ? ja ko citu tad ko tieši varbut ar nelielu piemeru? paldies jau iepriekš Edited April 25, 2013 by Tevocis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 nu cik nu jāpārraksta. if'us tikai vai kā nu Tev tur ir rakstīts. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 > Es nezinu cik labi ir glabāt json Slikti, jo tu nevari normāli izmantot SQL filtrus utml. uz JSON datiem. Vismaz pēc ANSI SQL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 nu ar serialize jau tas pats. Kgan, ja domājam, ka atdalam permissionus ar komatu, tad var izmantot WHERE LIKE '%add content,%' piemēram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Tās ir perversijas. Tā nedaram! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonīms Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 un tavs varians daGrevis būtu? (kkad būs vienam projektam jāpārtaisa perms sistēmu tāpēc jāsāk domāt laicīgi jau man) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts