Jump to content
php.lv forumi

git


anonīms

Recommended Posts

Manuprāt taisnība, tikpat labi, ja man būtu daudz koda CSV, es diez vai speciāli tam veltītu daudz laika un migrētu uz kādu citu versiju kontroles sistēmu.

 

4. Shut up about the tools you use and write some code.

Link to comment
Share on other sites

2008. gads. Right...

 

Par konkrēto rakstu neizteikšos, bet neticēsi, ka labākās grāmatas par kādām datoru tehnoloģijām vai programmēšanas valodām, bieži vien ir iznākušas ne tikai pirms 5 gadiem, bet pat pirms 10 gadiem un vairāk... Viss IT attīstās uz vecajiem pamatiem, tāpēc jau programmētāji ar lielu pieredzi ir tik vērtīgi, jo saprot, no kurienes tās lietas nāk un rodas. Man pat šķiet nožēlojami, cik daudz firmelēs darba intervijās uzdod tupus jautājumus, piemēram, "vai tu zini kā tur izdarīt tūlī X tādu un tādu huiņņu?" tā vietā, lai noskaidrotu cilvēka izpratni par programmēšanu, OOP un programmu uzbūvi kā tādu...

Edited by Simpsons
Link to comment
Share on other sites

Varbūt arī tu neticēsi, bet tūļi attīstas gadu laikā. PHP, pirms pieciem gadiem, bija... ēēmmm, savādāks.

 

Rīki ("tūļi") attīstās, bet pamati visiem ir līdzīgi. Tas ir kā koks, kura dažādi zari tomēr galu galā izaug no viena un tā paša stumbra. Ir jāzina šos pamatus (stumbru), lai izprastu zarus (rīkus) pilnībā. Visi rīki nekad nav jāzina, bet pamati gan jāzina. Jo tas viss rodas ar pieredzi - programmēšanas pieredzi. Jebkurš pieredzējis programmētājs ir meklējis rīku pēc savām vajadzībām, kas radusies praksē, nevis intereses pēc. Spējīgākie, kas gatavi tam visam ziedot vairāk laika, ir tādus paši uztaisījuši. Rīki ir jāzina, bet galvenais ir izpratne par pamata lietām un bāzes tehnoloģijām (tai skaitā programmēšanas valodām).

Bet ja gribi tēlot mūsdienu "superguru", samācies pēc iespējas vairāk rīkus, vajag, vai nevajag un tad ej uz kaut kādu puskoku lēcēju un kompleksainiem cilvēkiem pilnas firmeles darba interviju. :)

Link to comment
Share on other sites

Kad izmantoju 3rd-party kodus, parasti kādi 90% ir githubā (kur ir tikai git), 10% googlē (kur ir gan git, gan mercurial), tas arī izsaka visu, kāpēc izmantot git.

 

Tā ir taisnība, ka Git ir "de facto" standarts lietojumprogrammu (t.sk. web) programmētājiem, līdzīgi kā, piemēram, Maven kompilēšanas/izvietošanas/testēšanas rīks ir "de facto" standarts Javā?

Link to comment
Share on other sites

Atkārtojos: Projekti attīstas un pieci gadi ir ilgs laiks, lai lielākā daļa, kas tajā rakstā ir minēti kā mīnusi X, būtu salaboti. Protams, ka abi _at core_ ir vienādi — DVCS, tomēr _flaws_ laika gaidā parasti izzūd un mainās!

Link to comment
Share on other sites

Atkārtojos: Projekti attīstas un pieci gadi ir ilgs laiks, lai lielākā daļa, kas tajā rakstā ir minēti kā mīnusi X, būtu salaboti. Protams, ka abi _at core_ ir vienādi — DVCS, tomēr _flaws_ laika gaidā parasti izzūd un mainās!

 

Attīstība vienmēr notiek uz kaut kā pamata. Labās lietas gandrīz vienmēr tiek atstātas pat visjaunākajos produktos un risinājumos. Protams, ka nepilnības, kļūdas vai neelastīgie risinājumi tiek salaboti vai aizvietoti ar jauniem.

Piemēri iz dzīves:

* Ritenis jeb rats. Izgudrots ārkārtīgi sen, bet joprojām tiek izmantots un nav nekā labāka, kas to varētu aizstāt. Bāzes princips ar riteni un asi ap ko tas griežas ir palicis nemainīgs kopš aizvēsturiskiem laikiem,

* Iekšdedzes dzinējs. Pamata princips joprojām nav radikāli mainījies un kaut arī ir parādījušies jauni un moderni dzinēja aizstājēji, tomēr ir gadījumi (un tādu ir vairums), kuros joprojām iekšdedzes dzinēju nav iespējams aizstāt ne ar ko citu.

* Cīņas mākslas (bez ieročiem) - visas jaunās vai salīdzinoši jaunās variācijas un stili ir radušies uz vecajiem pamatiem - tās var uzskatīt tikai par jauniem attīstības posmiem vai vienkārši - pielāgotām variācijām. Piemēram, gan kikboksa, gan k1 pamati principā sakņojas karatē un, iespējams, kādā senā kung-fu variācijā...

 

Nekas nerodas ne no kā un viss kas notiek un notiks nākotnē ir likumsakarība...

 

P.S.

Normālam latvietim jāprot izslēgt okupants šitādā stilā:

Edited by Simpsons
Link to comment
Share on other sites

* Cīņas mākslas (bez ieročiem) - visas jaunās vai salīdzinoši jaunās variācijas un stili ir radušies uz vecajiem pamatiem - tās var uzskatīt tikai par jauniem attīstības posmiem vai vienkārši - pielāgotām variācijām. Piemēram, gan kikboksa, gan k1 pamati principā sakņojas karatē un, iespējams, kādā senā kung-fu

Pamats - sadot kādam pa tāsi - palicis nemainīgs.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...