Jump to content
php.lv forumi

kāda valodā un kā? (desktop app)


Recommended Posts

Atkal sākas felonny trollings.

Starp javu un scalu ir diezgan būtiska atšķirība. Vai esi dzirdējis kaut ko par funkcionālo programmēšanu un šādu programmu skeilošanu.

Ja tev pašam nepietiek prātā, lai izietu kaut vienu sakarīgu scalas tutoriāli un tāpēc skatoties uz skalas kodu, tev tas šķiet pilnīgi nesaprotams, tā ir tava problēma.

Vai esi dzirdējis, kas ir tipu interfeiss, anonīmās funkcijas?

Lazy evulations?

piemēram scalā tu vari uzrakstīt:

 

 

lazy val a=giveMeDbConnection()
un kods tiks izpildīts, nevis pie a definēšanas, bet gan tad, kad a pirmo reizi tiks izmantots.

 

Vai esi dzirdējis par patternmaching uz kura var vienlaikus salīdzināt jebkādas datu struktūras un dažās rindiņās uzrakstīt to, ko citās valodās vajag vairākas lapas, saglabājot koda kvalitāti pateicoties statiskiem tipiem? http://www.scala-lang.org/node/120

 

Kopsumā scala ir daudz, daudz labāka par javu.

 

 

Atkal codez izdara pieņēmumus, kuriem nav nekāda pamatojuma. Jā, esmu dzirdējis, kas ir tipu interfeiss, kas ir anonīma funkcija, kas ir booleans, funkcijas, strings, voids. Iedomājies, esmu pat dzirdējis konstruktoriem. Bet Tu - vai esi dzirdējis par pareizu pieturzīmju lietošanu teikumā? Un ko tagad - uzskaitīsi visu, kas skalā ir un javā nav un vice versa?

 

Es uzskatu, ka Scala ir hipstervaloda, tas ir mans personiskais, subjektīvais viedoklis. Tu vari kaut dezintegrēties subatomārā līmenī, neko tas nemainīs - man vienalga Java būs labāka un Scala būs hipstervaloda jo man tā patīk. For fuck sake.

 

Un ja par skeilošanu Tu pļurksti no veiktspējas viedokļa, tas nule kā būs kārtējais pieradījums Tavai neizbeidzamajai nekompetencei. Languages don't scale, platforms and architectures do.

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Domāju Java būtu laba izvēla, jo cik saprotu, Tu esi gatavs ņemt to kas vēl nav apgūts un mācīties. Java ir gan perspektīva, gan labi atalgota, gan arī atbalsta daudzas platformas. Iemācīties Java būs tikai par labu.

 

QT bāzēta programmatūra arī atbalstāma. Tā arī derēs gan windows, gan linukšiem, nezinu cik viņiem labi ir uz mobilām iekārtām, sākotnēji jau QT toolkitu izstrādāja Nokia, bet ko tieši no mobilajām iekārtām viņi atbalsta gan nezinu. Programmēšanai QT ir ļoti labs IDE - QT Creator.

 

Personīgi es izvēlētos lazarus, īpaši maziem lietojumiem, protams ja viņam pieejamās komponentes ļautu sasniegt to, kas nepieciešams. Palieku uzticīgs Paskālam. :)

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

Lasījis par to esmu, mēģinājis neesmu. Tomēr cik saprotu autors runā tieši par desktop lietojumu, kas var izmantot tos lietotājus, kas ir web lietojumā. Realizācijas jau var būt dažādas, gan informācijas apmaiņa caur http protokolu, gan pieslēgšanās pa tiešo pie datubāzes, kas laikam nebūs labākais apskatot to no drošības viedokļa, gan paša programmēta klienta/servera struktūra.

 

Web lietojumu izstrādāšanu paskālā sen jau gribas papētīt, bet nevaru saņemties. :)

 

Desktop lietojumu programmēšanai lazarus un delphi ir ļoti labi, neviena sakarīga pamatojuma kāpēc pascal būtu nederīgs programmēšanai tā arī neesmu redzējis. Pats dodu priekšroku lazarus, jo ir open source un strādā arī uz linuksa. Trūkums ir ne tik plašs komponenšu klāsts kā gribētos.

Link to comment
Share on other sites

Trūkums ir ne tik plašs komponenšu klāsts kā gribētos.

 

Manuprāt, tas jau arī visu izsaka. Jo tieši gatavo komponenšu daudzums parasti nozīmē lētu un ātru izstrādi.

Piemēram, vai Lazarusā ir Casandras, Mongodb, memcached bibliotēkas? Vai ir normāls ORM? Vai ir normālas validācijas bilbiotēkas? Vai ir json bibliotēkas? Kā ar dažādām bilžu apstrādēs un formātu bibliotēkām? Kā ar video un skaņas bibliotēkām? Kā ar dažādu tīkla protokolu bibliotēkām?

Un, pat ja kāda no tām ir, tad cik viņa labi strādā, kāda ir izvēle, ja tā viena vienīga nepatīk?

Tāpat arī valoda ir diezgan nemoderna. Neesmu gan sen programmējis, bet vai paskālā ir tādas lietas, kā generic types, anonīmās funkcijas, utml.

Link to comment
Share on other sites

Kavacky, Codez būs sarežģīti kaut ko iestāstīt. :)

 

 

Bet nu visumā, lazarusā salīdzinoši ar delphi un C būs mazāk komponenšu tas ir pilnīgi saprotams, lai gan katram uzdevumam jāskatās kas ir nepieciešams un kā to risināt un vai var atrisināt. Par to ko Tu jautāji vari palasīt dokumentācijā. Es arī varu izrakt kādu niansi kas nav tai pašā C un bļaustīties ka viss ir nemoderni, piemēram tas pats FastMM analogs cik zinu tā arī nav sataisīts priekš C (nejaukt ar garbage collector), ja tomēr ir sataisījuši, tad piedošanu...

 

Lai gan visā tajā kritikā mani interesē cits, kas Tev ir "diezgan moderna programmēšana"? Kur tieši izpaužas modernums programmēšanā? :)

Link to comment
Share on other sites

Lai gan visā tajā kritikā mani interesē cits, kas Tev ir "diezgan moderna programmēšana"? Kur tieši izpaužas modernums programmēšanā? :)

Programmēšana no datorzinātnes viedokļa visu laiku attīstās. Tiek veidotas ar vien jaunas teorijas un vecās tiek pieslīpētas. Tiek radītas dažādas programmēšanas paradigmas un paterni, kas ļauj standarta problēmas atrisināt ātri un bez "caurumiem", jo dotā problēma ir ilgstoši apskatīta akadēmiskā datorzinātnes līmenī un noteiktu laiku jau notestēta praksē.

Tieši šīs jaunās paradigmas un paternus nevienmēr ir vienkārši realizēt vecā valodā.

Tieši šī spēja vienkāršā veidā izmantot plašu klāstu programmēšanas paradigmu un paternu nosaka valodas modernību.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...