Jump to content
php.lv forumi

Wordpress programmētājs/a


foxsk8

Recommended Posts

Varu derēt, ka viņi arī tie, kas bļauj, ka WP ir sūds

 

Otrie parasti paši klientam demonstrē savu sastrādāto. Un man piemēram ir kauns atrādīt kaut ko neglītu, neertu, gļukainu. Tāpēc domu par savu CMS jau sen esmu atmetis, jo man fiziski nav tik daudz laika, lai admin interfeisu noslīpētu tik iedeālu kā WP

Es arī bļauju, ka WP ir sūds. Patiesībā, UI ir viss, kas WP arī ir, by my slightly biased opinion.

 

Un par savu cms domu labāk neatmet - katram programmētājam pa vienam cms. :D izklausās smieklīgi, bet bez tā mums nebūtu ne WP, ne kā cita.

Link to comment
Share on other sites

->WP programmeeshanas zinjaa ir visnotalj briesmiigs

 

Kas tieši liekas briesmīgs, Pluginu programmēšana vai theme veidošana?

WP nav īsti pareizi vērtēt pēc individuālu programmētāju veidotajiem pluginiem. Lielākoties tie ir drūms spagetti.

Ja pats veido plugin, tad var piedomāt pie tā, lai tavs kodu būtu lasāms un organizēts

Link to comment
Share on other sites

Es nesaku, ka nevar izveidot kaut ko vairāk vai mazāk uzturamu, taču fakti, ka vienai lietai ir vairāki risinājumi un dažbrīd trakie hook'i tam nepalīdz. Īpaši tādēļ, ka ar WP ņemās daudz programmētāji un katrs izvēlās sev tīkamāko veidu kā panākt kaut ko (tā kā ir vairāki veidi kā kaut ko panākt tad tas nenozīmē ka tikai viens risinājums ir pareizs).

 

Vēl trakāk ir ja paskatās pašu WP core kodu vai kādu no twenty... tēmu kodiem - tad vispār gribās uztaisīt ātru spageti un iet gulēt. Ja ir nepieciešams panākt ko nedaudz eksotiskāku, tad urbjoties cauri hook'iem var izmest veselu dienu. Un lai arī WP ir neskaitāmi hook'i - dažās vietās to gandrīz nav vispār (ehem...media library...) un nākas viedot kādu neglītu haku, kas uzturamību nekādi neuzlabo.

Link to comment
Share on other sites

Hookus vajadzēja vairāk izmantot agrākos laikos, tagad praktiski tas viss ir labāk nostrādāts un neatceros, kad pēdējo reizi vajadzēja kādam projektam mest hook iekšā, ņemot vienkāršu lapu. Par functions.php customizēšanu, tas ir cits stāsts, veidojam savas fijas, lietas, utt.. kā arī pieliekam kaut ko jau no citiem deviem klāt. Par standarta ādiņām, varu piekrist, viss ir čerez X include un 50 nosacījumiem. Vidējam projektam, cik skatu, tik page templates saveido, tur product list, open doc, doc list, 3 php faili, izvadi kverijus, pielāgo jau standarta WP funkcijas, un lapas programmēšana kā tāda, praktiski arī ar to beidzās. 


Beigās uztaisi ar kādu screencast video pamācību klientam, kā ievietot bildi, kā izmainīt page title, izdzēst rakstu, utt... un viss. Paskaidro kā kur ko darīt. Pēc tam viņš šo video help, pamacību, sauc kā gribi, dod saviem padotiem, meitukam kas sēž offisā un lai viņa burās, skatās kaut 150 reizes, līdz saprot. 


Ar to arī tiek panākts ērtāks atbalsts klientam, un iespējams programmētājam mazāk e-pastu ar satraukumu pilnām rindiņām par to, ka viņam nesanāk ievietot rakstam bildi. :)

 

Neliela atkāpe:

 

Uz šo brīdi divi interesenti pieteikušies. 

 

Vidējās stundas likmes kandinātiem, par vienkārša WP salikšanu, kas man personīgi aizņēma 6-7 stundas, pēc prasībām, ko arī minēju tas ir sīkums WP programmētājam, izdalijās vidēji 15 Ls stundā. Kur tā pasaule griežās? :)

 

Pieprasījums pēc WP lapām ir liels, darītāju maz. Laikam tāda ideāla niša atrasta. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...