renathy Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 (edited) Man ir nodefinētas prasības un jādod atbilde - kā to izdarīt (nekas vairāk par šo man nav pateikts): 1.Lietotājs no lapas pieprasa "Vērtības aprēķinu". Tas nozīmē, ka no šīs secure lapas man ir jāsavāc dati par visiem lietotājiem (cik saprotu tad pašu lietotāja datu nav daudz, taču lietotāju skaits var būt no 10 000 līdz pat 1 000 000), t.i., samērā daudz un visa apstrāde notiek real time. 2. No savāktiem datiem es veicu aprēķnu. Apstrāde ietver visu lietotāju datu savstarpējo salīdzināšanu pēc kaut kāda algoritma (algoritms man nav zināms, bet ir tāds). 3. Apstrādes rezultātā tiek aprēķināta "Vērtība" par lietotāju, un tā tiek atdota lietotājam. 4. Dati par unikāliem lietotājiem glabājas datu bāzē. (nav īsti skaidrs, cik bieži dati ir jāatjauno). Datu ieguve un atbildes sneigšanai jānotiek reālā laikā. Ko jūs par šo domājat? Kādas tehnoloģijas jāizmanto, lai iegūtu reālā laikā datus par samērā daudziem lietotājiem, apstrādātu un sniegtu atbildi. Vai tam varētu būt kāds sakars ar node.js, socket.io vai tml.? Kā tiek nodrošināts drošs savienojums? Es pagaidām līdz galam nesaprotu, par ko vispār ir runa, kā tas parasti strādā u.tml. Jautājums nav gluži konkrēts... Paldies. Edited February 7, 2013 by renathy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 (edited) node.js + websocket + couchbase + postgre/oracle. Precīzāk varēs pateikt tikai tad, kad Tu precīzi zināsi ko Tev īsti vajag darīt. Varbūt realitātē nevajag neko no augstāk minētā, daļu no tā vai arī risinājums realitātē implementējams par 180 grādiem savādāk. Edited February 7, 2013 by F3llony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 (edited) Par node.js (vai socket.io vai līdzīgs) un websocketiem tika kaut kas minēts, tāpēc šis varētu būt īstais. Vienīgi nav bijusi ar tiem pieredze. Edited February 7, 2013 by renathy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Realtaimā pie tādiem datu apjomiem (nu diezko daudz jau nevar izsecināt par terminu "datu ir daudz") jādomā kāds distributīvs risinājums, attiecīgi jāizvēlas tehnoloģijas, ar kurām tādu pasākumu ir vieglāk uztaisīt. Drošs savienojums starp ko? Starp pārlūku un serveri? SSL. Un kas tas ir domāts ar dross? Šifrēšana? Pietiekami krutas paroles?, Ugunsdroši serveri? Nodrošināšanās pret "aj, uzrakstījās rm -fr /"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Bez info nav jēga spriest. Uzzini un tad domāsim. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted February 7, 2013 Author Report Share Posted February 7, 2013 Tur jau tā lieta, ka klients man uzrakstīja tikai šo aprakstu. Un prasa - izdomāt kā es to varētu darīt (zinot, ka man nav pieredzes ar websocketiem un real time datu apstrādi). Ja derēs mana atbilde, tad runās tālāk precīzāk. Es papētīšu, tikai gribēju zināt, vai pareizā virzienā skatos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spainis Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 kāda ir vajadzība pēc websocketiem, ja viss notiek request-reply formā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lauris Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Erlang :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Tikai jāiemācas :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pats Toms Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Erlang :) Tikai jāiemācas :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renathy Posted February 8, 2013 Author Report Share Posted February 8, 2013 kāda ir vajadzība pēc websocketiem, ja viss notiek request-reply formā? Neprecīzi formulēts. Tagad jau viss ir skaidrs - websocketi ar node.js vai kaut ko līdzīgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Posted February 8, 2013 Report Share Posted February 8, 2013 Toms - nu neko jau vēl klasiskāku neatradīsi, tas tiesa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Es laikam izmantotu Go. Valoda ir pietiekami stabila un sevi pierādījusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts