Sasa Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Atradu veidu kā es vēlos glabāt uzstādījumus -> http://css.dzone.com/news/using-php-classes-store Bet radās jautājums kā es varu saglabāt izmainītās vērtībās atpakaļ failā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 parādi kā izmainīsi konstanšu vērtības. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 labi ja es konstantes nomainu uz public mainīgais = 'vērtība'. lieta jau ir tāda ka es nezinu kā saglabāt atpakaļ tāda pašā paskatā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 klasē Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Izmanto masīvus un <?php $masiivs = array('opcija1','opcija2'); $data = '<?php return '.var_export($masiivs,true).';'; file_put_contents('config.php',$data); $configData = include('config.php'); Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Paldies, šis variants strādā smuki. Bet tad tādu pašu variantu kaut kā ar klasēm saveidot ir iespēja, lai es varu pie propertijiem tikt klāt kaut kā tā Configs->db->user vai vienkārši Configs->dbuser kaut kā tā? PS. Ir viena lieta php fails tiek atvērts bet netiek aizvērts varbūt var izskaidrot kāpēc tā? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Ir iespēja. Tas pats variants puslīdz, bet ar maģiskajām metodēm. http://php.net/manual/en/language.oop5.magic.php Bet, ja Tu uzdod man šādu jautājumu, tev tas vienkārši nav vajadzīgs. Pēc tam vari masīvu iebāzt ArrayObject vai savā klasē rekursīvi un dzīvot laimīgs. Taču, pamatā konfigurācijai jābūt statiskai un pati ideja glabāt konfigos izpildāmu objektu nav gluži pareiza. Tas gan mans subjektīvais viedoklis. Par to, kāpēc netiek aizvērts - ja Tu pamanīji, tad pēc <?php seko return un uzreiz masīva definīcija. Šādā veidā izmantojot komandu include/require Tu vari pa taisno mainīgajā iebarot kaut kādu saturu, kā piemēram šajā gadījumā, kad $config = include('config.php'); Šādu pieeju iespējams izmantot arī autoinicializējamiem objektiem, kas netiek ielādēti ar autoload vai daudzos un dažādos citos gadījumos. Piemēram, dažreiz šādi var arī nokešot šo to, piemēram, tos pašus masīvus. ;} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Muļķīgi uzrakstīju - pēc atverošā <?php var būt jebkas. Ja faila beigās ievietosi return un kaut kādu vērtību atmetīsi atpakaļ, failā, kur izsauksi $mainigais = include/require(fails.php); $mainigais iegūs fails.php return atgriezto vērtību. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 > $data = '<?php return '.var_export($masiivs,true).';'; Nu fuj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Jā, lūdzu? $masiivs tādeļ, lai cilvēks saprot, kur ir kas, ja tu par to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted January 6, 2013 Author Report Share Posted January 6, 2013 > $data = '<?php return '.var_export($masiivs,true).';'; Nu fuj! ja tik gudrs, ka kritizē cita kodu piedāvā labāku savu variantu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Statisko konfu glabātu diktos jeb heišteibļos. Dinamisko -- datubāzē, bet tā nav laba doma. Es fujojos par to, ka PHP ļauj veidot tādas, strādājošas konstruckijas. Jo neglītāk, jo labāk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Ko tu piedāvā? Statisko confu glabāt .ini failos, kurus pēc tam jāpārsē un kuru nespēs nokešot piemēram apc, imho prodā statiskie konfi mainās cik bieži - reizi gadsimtā? :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daGrevis Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Glabāt failā iekš [ieliec savu mīļāko valodu šajā pleisholderā] failā. Teiksim, `conf.php`: ~~~ <?php return ["debug" => false,] ~~~ P.S. Ja tu gribi kešot šādu konfigurāciju, beidz gribēt. Nevajag! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codez Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Dagrevi, tak pythonā arī var uzrakstīt vienu sasodīti traki neglītu, bet strādājošu kodu. Un, kādi ir argumenti, kāpēc nevajadzētu kešo, ja tas pat neprasa papildus piepūi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts