Jump to content
php.lv forumi

Zombiji, procesi, collectd, servera monitorings.


Recommended Posts

Sveiki tautieši!

 

Nesen uzinstalēju tādu servera monitorēšanas rīku kā collectd. Viss sanāca, viss strādā, bet nu tagad saskāros ar tādu problēmu kā Zombie processes. Būtībā nav tā ka kāds zombijs parādītos un visu laiku paliktu, līdz viņu nokillo, bet parādās ik pa laikam uz ļoti īsu brīdi. To pamanīju collectd "Processes" grafikā. Pēc kāda laiciņa noskaidroju ka tas notiek tikai tad, kad ir palaists webmin, tad arī sanāca noķert to zombiju arī ar ps utilītu. Tālāk atbilstošās rindiņas no ps:

 

1 S	 0  4070	 1  0  80   0 - 16497 poll_s ?	    00:00:00   miniserv.pl
1 Z	 0 10276  4070  1  80   0 -	 0 exit   ?	    00:00:00	 /usr/libexec/we <defunct>

 

Nokonfigurēju collectd, lai rāda papildus statistiku arī webmin serverim, izskatās ka zombiju parādīšanās, nu vismaz biežums, apmēram sakrīt ar webmin procesa pagefaultiem.

 

Tālāk attēli:

 

Procesi

 

post-1000-0-78955500-1353401863_thumb.png

 

 

Webmin PageFaults

 

post-1000-0-24973100-1353401874.txt

 

 

Tas viss protams izskatās pēc webmin buga, bet jautājums ir tāds, vai tas ir normāli, ja sāk veidoties zombiji, kas ļoti ātri pazūd? Vai to var ignorēt? Es gribu to noskaidrot, tāpēc ka nezinu tagad kā pareizāk sakonfigurēt brīdinājumu sūtīšanu uz e-mailiem. Piemēram, par vietu uz cietajiem diskiem viss ir skaidrs, kad tās paliek pārāk maz ir jāsūta brīdinājums. Taču par zombijiem tagad es te mazliet aizdomājos, pirms es saskāros ar šo webmin brīnumu, man bija doma sūtīt brīdinājumu tiklīdz parādās kāds zombijs...

 

Vēl pie reizes jautājums par pašu collectd, ja nu kāds to izmanto. Vai ir sanācis atrast labu dokumentāciju tieši collectd moduļiem? Pašam collectd dokumentācija ir laba, bet moduļi gan nav īsti labi aprakstīti, ne viņu mājas lapā, ne man lappusēs. Tas viss kā viņus nokonfigurēt un kā palaist viss ir smuki aprakstīts, bet domāju tieši par to kas tiek attēlots rezultātos. Piemēram, tam pašam "Processes" modulim attēlu rezultātos ir, piemēram, "87.8 Min", es īsti laikam nesaprotu, bet, ja tas ir procesu skaits, tad kāpēc tur ir daļskaitlis? Pie vidējām vērtībām es vēl to saprotu, bet pie Min, Max un Last, gan nesaprotu kāpēc varētu būt daļskaitļi. Vēl arī nesaprotu ko nozīmē mazais "m" burts pie vērtībām, piemēram "9.8m Avg". Kāpēc dažām vērtībām viņš ir un dažām nav. Katram grafikam ir protams savas neskaidrībās, tāpēc gribētos atrast kādu plašāku dokumentāciju par šo visu.

 

Vēl jautājums, vai kādam ir kādas rekomendācijas par brīdinājumu sūtīšanu uz e-mailiem, es domāju tieši pie kādiem nosacījumiem sūtīt brīdinājumu?

 

Šos jautājumus ierakstīju arī linuxquestions.org un webmin forumos, bet izskatās ka tur nesanāks atrast atbildes, tāpēc rakstu šeit.

 

http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=4830070

 

http://sourceforge.net/projects/webadmin/forums/forum/600155/topic/6200975

 

 

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Neuztraucies par tiem zombijiem kamēr jami tur nekarājas daudz un ilgi. Tas pats par pagefault - tā ir normāla parādība un katram procesam ir pilns ar tiem. Skan jau baigi - fault - bet reāli nekāds fault tur nesanāk, mazās devās tā ir normāla parādība, ja tiek izmantota virtual memory (un tā noteikti tiek izmantota, ja vien nerullā ar DOS un tamldz. :D). Protams, ja bezmaz katrs otrais access pie memory rezultējas ar page fault, tad jāsāk pētīt.

Link to comment
Share on other sites

FIY, ja Tu esi tik pat slinks kā es - izveido uz webkastes skriptu, kuru atverot tiek pārbaudīts vai webmins ir iestartēts un viņu iestartē. Tur pat, izejot viņu arī nokillo. Ja ir mazs VPS vai ierobežoti resursi, webminu tomēr vajadzētu killot. Pie tam, webminam noteikti vajadzētu būt aiz firewall un pieejamam tikai konkrētiem IP apgabaliem.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ja tev tur zombiji, tad vajag šaut galvā :D Anyways ja šamie parādās un pazūd tad viss kārtībā, programmas, kas tos rada, pashas arī viņus izslēdz. Un vispār par tiem nevajagot uztraukties, ja vien nav par daudz.

Par tiem procesiem gan mindfaks, kāds saprot, kāpēc zombiji ir vidēji 600.0m?
 

Edited by gurudev
Link to comment
Share on other sites

Nē, pārāk daudz nav, kad izslēdz webmin. :) Vispār minimāli. Rakstīju webminam sourgeforge forumā, bet viņi neatbildēja. Kaut kas vai nu pašam webminam, vai arī python. Tā kā webmin nav bieži vajadzīgs, tad arī var ieslēgt caur ssh kad viņu vajag.

 

Par tām vērtībām es arī īsti nesaprotu, sīku aprakstu tā arī neatradu. Ko tie burtiņi beigās nozīmē tā arī nesapratu, piemēram 700.0m, vai arī 86u, vai arī vērtība vispār bez burta. Neesi kaut kur redzējis aprakstu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...