Jump to content
php.lv forumi

Dators web programmēšanai


Ruuzx

Recommended Posts

Sveicināti biedri!

 

Radies jautājums par datoru. Kā jau mājas portatīvais dators tiek plaši izmantots, tad plānos ir salasīt pa detaļām stacionāro datoru. Doma to padarīt tādu kā mācību un darba stūri, kas paredzēts web programmēšanai (html, php, javascript). Reāli kādas būtu minimālās prasības web programmēšanai? Interesē profesionālu (un ne tikai) programmētāju viedoklis, kādam būtu jābūt darba datoram (darbā ar webiem). Pa retam protams tikts iedarbināts arī Photoshop, bet ne profesionāliem darbiem.

 

Galvenais, kas interesē ir procesors. Vai pilnīgi pietiek ar ekonomiskajiem Atomiem, vidējiem Dual-Coriem, vai tomēr izvēlēties kaut ko no mazās i sērijas (i3, i5) Protams, i5 jau zvērā un viss ir kruta, bet vai tas web programmētājam maz ir vajadzīgs? Tālāk - vai no SSD diska būs liela jēga web veidošanai? Interesē ieteikumi arī attiecībā uz klaviatūru un monitoru (to gan tāpat plānos ņemt 24 collu).

 

Uzklausīšu visus ieteikumus un labprāt aprunātu dažādus variantus.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://ej.uz/5ibv

 

Web veidošanai nepieciešams bare minimums uz šodienu ar perspektīvu rītdienā - RAM lai spētu vilkt ides un visādus eksperimentus, normāls CPU, no GPU praktiski nav jēgas, ja nedomā nodarboties ar fotošopu ikdienā. Tas atkarīgs no tevis paša. Paņem Pentium dual kori ar MB kas atbalsta upgreidu, atstāj pāris brīvus RAM slotus un dzīvo laimīgs, ja vajadzes vairāk juice - piepirksi.

 

Ir cilvēki kas webus veido vēl joprojām uz p4 utml. vectēviem. Citi uz netbukiem. Citi vēl kaut kur. Standartā nekas vairāk par Dual core Pentium tev nebūs vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Awesome WM (vai Xmonad), Vim un brovseris. Ar 1GB RAM un kkādu procesoru (vienalga kādu, īstenībā) viss lidos. Ne tev kkas ir jākompilē, ne šausmīgi kkas jārenderē... Gandrīz jebkas tev der. ;D

 

P.S. Še, viss smuki.

Link to comment
Share on other sites

Intel vietā ņem AMD, ietaupīsi naudu.

RAM vismaz 8Gb

Māte ar iebūvēto video, no jaudīgāka video jēgas nekādas.

Monitors ar 1920x1200 izšķirtspēju. Pati lielākā izškirtspēja ko var nopirkt zem 200Ls, pēc tam jau paliek monitori ar 2560x1400, bet tie maksā ap 500Ls.

Ērta klaviatūra (apple pilnā klaviere ar vadu)

Nu ja vēl ir lieki 90Ls, tad paņem SDD 128Gb, bet var iztikt arī bez tā

Edited by Kasspars
Link to comment
Share on other sites

> Cmon.. Takš izlasi līdz galam ko cilvēks raksta pirms met savu kruto arčlinux bildīti un bļausties cik linux ir foršs.. ;)

 

Tev nav jēgas atbildēt. Ignorēsim.

 

> Linux ir foršs. Tikai Grēvja setups sūkā...

 

Un UNIX vēl foršāks! Kāpēc mans setaps sūkā?

 

Tas, ko gribēju pateikt -- tev nevajag super-jaudīgu hai-end datoru, lai programmētu. Vienkārši izvēlies pareizos tūļus, appus.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par daudzajiem ieteikumiem! Nebiju cerējis uz tādu atsaucību. :)

 

Tātad cik nopratu, liela loma šajā programmēšanā ir tieši operatīvajai atmiņai? Apmēram +/- specene kompim galvā tagad ir. Varbūt varat ieteikt kādus konkrētus variantus klaviatūrai? Neinteresē traki dārgās ap 50ls. Pašam personīgi patīk vairāk tādas ar "zemākiem" taustiņiem (līdzīgi kā notebūkiem), bet galvenais nosacījums ir - klusa. Pelei laikam tik LIELA nozīme nav, tas vairāk tīri pēc saviem ieskatiem, bet tomēr arī kaut ko klusāku par standartu varētu ieteikt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...