JOJOManLV Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Gribēju zināt... 1.kārt... kādā kodējumā jāveido db lai varētu izvadīt garumzīmes? kurš būtu viss piemērotākais kodējums? 2.kārt... kas jānorāda (php kodā) lai garumzīmes darbotos skaisti...? (pirms ko pārmetat, izpetīju jau tās tēmas kas šeit ir... bet problēmu neatrisināju) tāpēc izdomāj ka jākēras tam visam no paša sākuma... Tātad... kā būtu jāveido datubāže lai no turienes varētu izvadīt tekstu ar garumzīmēm?.... Paldies ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Datubāzes un tabulu kodējumam jābūt UTF-8 saimes - piemēram, utf8_bin vai utf8_latvian_ci http://php.lv/f/topi...et-names-utf-8/ http://dev.mysql.com...icode-sets.html Edited October 1, 2012 by F3llony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Tā ir tēma par problēmu... un jau izmēģināts nekas nesanāk... Tomēr gribu savu itkā pamācību ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Kas tieši tev nesanāk? Šeit nav gluži zīlnieču salons. :) Kādu bibliotēku izmanto, kodu varbūt iepeisto pastebin... A: Man nedarbojas dators B: ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 utf8_latvian_ci var izmantot. Galvenais sāls ir uzstādīt savienojumam kodējumu uzreiz pēc konekcijas izveidošanas. mysql_query("SET NAMES UTF8") Topiks par šo tēmu eksistē: http://php.lv/f/topic/14242-utf8-simboli-neradas-mysql/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Nu kā man ir php skripts kas vienkāŗši ievada datus datubāzē.... Visai datubāzes tabulai uzstādīts collation utf8_general_ci arī visām rindiņām tas pats... php kodā pirms visiem query ir mysql_query("SET NAMES UTF8 COLLATE utf8_general_ci"); nekas nesanāk... datubā parādās Å¡kodÄ un arī pie izcades ir tas mysql_query("SET NAMES UTF8 COLLATE utf8_general_ci"); bet mājaslapā tik un tā parādās ķeburi... Skatos uz šo itkā tas latina1 nepatīk... bet to es nepsēju mainit... :) vai vismaz nemāku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Skaties kodu, kas glabā ierakstus datubāzē. Normālā gadījumā &..; simboli parādās, ja tekstu speciālo nokodē. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 (edited) Nu man db stāv ar tiem & un kodā man ir htmlentities Edited October 1, 2012 by JOJOManLV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Parādi skrīnšotu, kādi ķeburi tev tur rādās... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Augējei keburi ir mājaslapā un apakšejie ir db un savienojums ar db $con = mysql_connect('localhost', 'roo', 'root'); if (!$con) { die('Nevar savienoties ar db: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("noliktava", $con); mysqli_query("set names utf8"); $result = mysql_query("SELECT * FROM preces WHERE app = 'app'"); while($row = mysql_fetch_array($result)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Tev datubāzē dati ir sačakarēti. Pamēģini pievienot jaunus un paskatīties, vai ārā nāk pareizie burti... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Nenāk... Joprojām db ir šitie te &... pievienoju caur skriptu... kad peievino caur phpmyadmin tad garumzīmes datubāzē ir mājaslpā vis ok... bet caur skriptu iet ar tiem keburiem... vaina skriptā ne? a moš tas tāpēc ka eju ar mysqli_connect ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 (edited) humora pēc pirms insert vaicājuma izpildi kodā SET NAMES UTF8 vaicājumu Edited October 1, 2012 by F3llony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOJOManLV Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 (edited) humora pēc pirms insert vaicājuma izpildi kodā SET NAMES UTF8 vaicājumu šitā te domā mysql_query("set names utf8"); tas jau ira... bet man insert daļa ir ar mysqli_query.... var pirmstam rakstīt ar mysql_query("set names utf8"); Nekas nemainās... Em noņēmu nost to htmlentitites... db vairs neparādās ar tim & bet ķeburi paliek? Edited October 1, 2012 by JOJOManLV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Nē, es domāju mysqli->query ne mysql. Tev tur ko, divi savienojumi? :D http://php.net/manual/en/mysqli.query.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts