Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

Man ir spēcīgas zināšanas un krietni, krietni virs vidējā visās eksaktajās nozarēs: matemātika, fizika, ķīmija, programmēšana, bioloģija. Un es tās visas pārzinu labāk, kā vidējais attiecīgā priekšmeta skolotājs skolā.

Pat nešaubos, ka Latvijā neatradīsies zinošāka skolotājā visos šajos priekšmetos par tevi.

 

Bet, pat, ja tā nebūtu, internetā ir pieejams viss vajadzīgais materiāls un atšķirībā no skolas, kur ir viens skolotājs, es varu izvēlēties un ņemt kaut Stenfordas lekcijas attiecīgajā tēmā.

Protams, bet ja nevari pārbaudīt/kontrolēt sava bērna rezultātu vai paskaidot tēmu, tad gaidi arī sekas - šmaukšanās, norakstīšana utt.

 

Visas šīs skriptu valodas ir 10x-1000x lēnākas par C/C++, tāpēc arī netiek izmantotas šāda tipa algoritmisku uzdevumu risināšanā.

Nav tik traki lēnākas, bet lai paliek.

Kaut gan ir lēnākas, tomēr tā ir mana izvēle. Iespējams, ka pietiks ar to pašu. Un ja jau nevar atrisināt tikai pēdējas kārtas, tad var pārrakstīt uz C.

 

Jā, šos uzdevumu risināju, kad pats gatavojos IOI un, kad palīdzēju dažiem citiem cilvēkiem gatavoties IOI.

Kādi rezultāti IOI? Kādi rezultāti olimpā?

Edited by nemec
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

codez, ja jau tu mums te tāds speciālists, tad pastāsti, ko tu domā par Valdorfa skolu.

arī tavā sistēmā ir trūkumi, katram bērnam vajag individuālu pieeju, tu saki, ka 2 gados jau vajag darīt diezgan sarežģītas lietas, 3 gados jau rēķināt un lasīt. diemžēl ne visiem tas ir lemts. tas atkarīgs gan no rakstura, gan nervu sistēmas, zvaigžnu stāvokļa utt. daži labi bērni vēl divos gados kārtīgi nemāk staigāt vai runāt, nerunājot par citām lietām.

Link to comment
Share on other sites

:) Pietaupi savu pamatskolas "pierādi". Mans līmenis ir pietiekams, lai "dročītu" uz ko, kad un kā es vēlos un pilnīgi pietiekams, lai man nekas, nekad un nevienam nebūtu jāpierāda un kaut kādam interneta puišelim man pilnīgi noteikti atskaites nav jāsniedz. Se vietā.

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

Es izlasīju visu palagu un piereģistrējos, lai pateiktu, ka, manuprāt, Codez ir totāls %@% diemžēl. Viņam ir ļoti šaurs skatījums uz dzīvi - visu dzīvi vinš mācījies tās eksaktās zinātnes un atreferēt citu izgudrotus algoritmus, ka nekam citam nav atlicis laika. Codez cerams, ka tu pats saproti, ka lai atreferetu algoritmus, kurus esi pirms tam 1000x izmantojis, nevajag 145 IQ. Ar smagu darbu to varētu jebkurš, pat pērtiķis.

Principā es viņam pilnīgi noteikti atņemtu bērna audzināšanas tiesības un vēl padomātu, vai vispār nenorobežot no sabiedrības. Citādāk tāds pārgudrelis var sastrādāt lielas nepatikšanas... Tāds nu mans viedoklis.

 

Visā visumā esmu par to, lai vecāki kārtīgi audzinātu savas atvases (jo izglītibas sistēma tiešām sux), bet es neatbalstu eksperimentus ar cilvēkiem. Cits cilvēks, Codez, nav tavs īpašums ar kuru tu vari darīt, ko gribi!

 

P.S. Par to, ka nemecam vēl jāpamācās gan piekrītu, bet arī F3llony'jām ieteiktu nolaisties no mākoņiem, jo man radās tāds priekšstats, ka nemaz tik garš tev nav... ja nu vienīgi deguns. :)

Link to comment
Share on other sites

Paklau, codez, tu aizšāvi pilnīgi garām.

Man ir pilnīgi vienalga par tavu IQ (acimredzot šis skaitlis tev daudz ko nozīmē, jo tā sevi mierini, kad tevi nosauc par %@% laikam... skumji vispār) - man vienkārši nepatīk, ka tu mazam cilvēkam esi saskalojis smadzenes un tas arī viss.

 

Ar atreferēšanu domāju to, ka tu saliec vairākus tev un (daudziem citiem) zināmus algo kopā, lai atrisinātu to uzdevumu. To dara visi programmētāji - vieni lai atrisinātu olimpa uzdevumus, citi lai vaidotu reālus produktus (atkarīgs no aicinājuma). Tas, cik ātri un veiksmīgi tu to izdari ir atkarīgs no tavas pieredzes un ieguldītā darba agrāk. Tā ir daudzās nozarēs. 90% darbs, 10% veiksme. Tur nav nekāda sakara ar augstu IQ.

Link to comment
Share on other sites

piesiešos pie vārdiem, inteliģence un intelekts nav gluži sinonīmi

 

bet!

 

ir arī izņēmumi

ar "darba spējām" parasti saprot to, cik cilvēks var padarīt, bet ģēnijs ar augstu IQ var būt nemotivēts, sapņojošs u.c. kaut vai ģeniālais Grigorijs Perelmans

Link to comment
Share on other sites

P.S. Par to, ka nemecam vēl jāpamācās gan piekrītu, bet arī F3llony'jām ieteiktu nolaisties no mākoņiem, jo man radās tāds priekšstats, ka nemaz tik garš tev nav... ja nu vienīgi deguns. :)

Mani jau norakstījāt? :)

Pagaidām tiku līdz šādam rezultātam http://www.lio.lv/olimps/rezultati_sikak.php?queue_id=48155

Vai ir vērts optimizēt esošo kodu (x2, x4), vai jādomā cits algoritms?

Kā vispār tie dati atšķiras testos? Cik daudz varētu būt pēdējā un kaut kur pa vidu?

 

Vispār forša sistēma. Varētu vēl labāk uztaisīt - ar profiliem, rezultātiem utt. Galvu mednieki varētu tur meklēt labus kadrus un arī pats savu reputāciju celt.

 

Un, jo augstāks IQ, jo pastāv korelācija, ka darbs tiks izdarīts kvalitatīvāk.

Tu šobrīd visu savu uzvaru liec tikai uz IQ un jau šajā tēmā vairākas reizes to piemini.

Jābūt balansam. Atkarīgs gan no pieredzes, gan no attapības. Kāda jēga, ka tev ir liels IQ un neproti darboties ar lielu projektu. Projekts beigsies ar postu un nespēju to atbalstīt. Pieredzējis programmētājs paņems rokās labus rīkus (TDD, ORM utt) un saprogrammēs jebko.

 

Man, kā ne programmētājam, vispār patīk skatīties uz programmētāju ražojumiem. Bieži - wtf? Kur ir KISS princips? Rezultāts - postā laiks un materiāli.

 

Es uzskatu, ka gandrīz vai jebkuru var iemācīt programmēt. Ir arī dažādi reāli gadījumi, kad pilnīgi bez programmēšanas pieredzes cilvēki jau pēc 3 mēnešiem tiek darbā par programmētāju. Protams, tas vēl nav programmētājs, bet pēc 5 gadiem to būs grūti atšķirt no citiem. Galvenais ir neatlaidība.

Vai šis cilvēks sliktākus produktus taisīs? Šaubos, jo viņam nav sačakarēts skats un viņam diez vai būs interese ražot kārtējo ietvaru, universālo CMS vai garlaicīgu spēlīti.

Link to comment
Share on other sites

Mani jau norakstījāt? :)

...

Vispār forša sistēma. Varētu vēl labāk uztaisīt - ar profiliem, rezultātiem utt. Galvu mednieki varētu tur meklēt labus kadrus un arī pats savu reputāciju celt.

Tam domāts linkedin... un geekli.st

 

Nu kad kāds piespiedīs codezu pie sienas?! :) Kaut kā visi uzbrukumi pašlaik beidzas ar tekstiem "ar tevi nav jēgas diskutēt", "slēdzam tēmu" utt :D

Šaubos. Slēdzam tēmu :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...