Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

@codez

Atbildēšu kāpēc bezjēdzīgi.

1) Tas viss notiek php forma topikā ar nosaukumu Atalgojums. Auditorija, kuru tu sasniedz ir ļoti maza. To vajadzētu darīt tādā forumā kā cālis.lv

2) Pats redzi, ka te jau sāk izkristalizēties tādi personāži, kuri konkrēti iebilst pret tavām audzināšanas metodēm. Un domāju, ka tādus tu neiemācīsi domāt savādāk par savu bērnu audzināšanu. Tobiš, ja topošais tēvs/māte ir loģiski domājošs, tad arī bez tavas palīdzības izaudzinās vērtīgu cilvēku. Protams, tavas idejas kalpos kā apstiprinājums viņu idejām

 

OK, tad izstāsti savus mērķus mācot audzināt bērnus tieši php forumā? Kaut gan es jau nojaušu atbildi: "programmētājs loģiska būtne vieglāk uztvers manas idejas uttt"

 

Diskusijās parasti vispār neiesaistos, bet šoreiz palika interesanti vai tas ko tu raksti tiešām atbilsts 100% taisnībai.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es uzskatu, ka izklaide katram ir sava un tas, ko es uzskatu par izklaidi nenozīmē kā tā ir izklaide kādam citam. Man tā ir (neskaitot programmēšanu, kas savā veidā arī ir izklaide):

* fotogrāfēšana

* velosports

* ceļošana

* TV (filmas, seriāli)

* manga un komiksi

* kāršu un galda spēles (ieskaitot CCG)

* tikšanās ar draugiem (kas opcionāli satur alkohola lietošanu)

* mūzika (neprotu spēlēt nevienu intrumentu "pēc noteikumiem", taču to spēlēšana nomierina)

 

Visā visumā jau es piekrītu šādam mācību veidam, tikai nezinu vai nosliece uz programmēšanu nav par lielu. Katrā ziņā domāju, ka es nevarētu katru dienu veltīt 5h bērna mācīšanai. Ne tapēc, ka nebūtu laika, bet tādēļ, ka man tas liktos garlaicīgi... Varbūt, kad būs bērni tad domas mainīšu...

Link to comment
Share on other sites

imho, vienīgais audzināšanas / mācīšanas novatorisko metožu lielmīnuss ir tas, ka rezultātu var redzēt pēc gadiem padsmit, divdesmit - kāds nu tas mazais cilvēciņš ir izaudzis, cik derīgs pats sev un sabiedrībai. Rollbacka nav, faila gadījumā sanāk ... epic fail.

Link to comment
Share on other sites

Diez vai, pieņemot, ka tu dzīvo Rīga un es nedzīvoju Rīgā.

 

To ka tu dzīvo neRīgā izsecināju no tava rakstītā par to cik ērti ir dzīvot saņemot 2k Ls

3) Viņš var dažu gadu laikā tikt pie privātmājas, veidot kuplu ģimeni, kurai ir nodrošināti labi dzīves apstākļi.

 

Kur tu ņem tādu info, ka pro programmētājam Latvijā maksā 2k? Es zinu tikai vienu kurš saņem ap 2k un saņem tikai tāpēc, ka ir key persona uzņēmumām. Vēl zinu kaudzi ar tiešām gudriem un labiem programmētājiem, kuriem ir ne vairāk par 1k

Cik saprotu, tu nesaņem 2k un nez vai vispār strādā kādā uzņēmumā. Drīzāk esi freelanceris vai arī kādu savu web projektu esi uztaisījis

Link to comment
Share on other sites

Kasspars, pirms 1.5 gada atpakaļ viens uzņēmums .LV piedāvāja medium līmenī developerim 1.5k Ls uz . Tā kā darbs bija saistīts ar vazāšanos pa pasauli un pats vairāk esmu ops, nevis dev, tad atteicos.

Link to comment
Share on other sites

par reliģiju piekrītu, itsevišķi man "patīk" tās reliģijas, kuras piespiežt tevi obligāti iet uz baznīcu.

vienīgi paradoks, esmu ievērojis, ka man patīk tie mākslinieki, kuri ir diezgan fanātiski kristieši.

Link to comment
Share on other sites

Par literatūru. Es esmu vienkārš, racionāls cilvēks un balstu savu izvēli tieši uz šādiem principiem - vienkāršibu un racionalitāti. Pasaki man racionālus iemeslu, kāpēc būtu jālas daiļliteratūra. Es pateikšu, kāpēc nav jālasa.

1) Tava sociālās un pareizu lēmumu pieņemšanas spējas nosaka tava dzīves pieredze. Attiecīgi tu dzīvē piedzīvo kā cilvēki uzvedās dažādās situācijas. No šīs pieredzes veidojas tava spēja paredzēt cilvēku uzvedību un attieksmi pret lietām. Lasot daiļliteratūru (tas attiecas arī uz filmām un seriāliem) tu savas smadzenes piebāz ar viltus informāciju, ar nepareizu pieredzi, jo grāmatās bieži ir atspoguļoti izdomāti notikumu un izdomātas cilvēku reakcijas uz lietām. Tagad dzīvē, tu domā, ka darot tā, cilvēki darīs, tā, bet pēkšņi brīnies, ka cilvēki dara savdāk, jo tava pieredze ir viltota un balstīta, nevis uz īstiem notikumiem, bet izdomātiem. Daiļliteratūra bojā tavu intuīciju.

2) Daiļliteratūras lasīšana dod ļoti maz zināšanas un ir laika tērēšana, tā vietā daudz efektīvāk ir lasīt tehnisko literatūru.

3) Daļai daiļliteratūras ir vērtības sistēmu nesošs raksturs, bet tas bieži ir paslēpts aiz divdomībām un nevienozīmības un iespējams to traktēt dažādi, arī šeit daudz efektīvāk ir lasīt psihloģijas un filozofijas grāmatas, kuras es nelieku daiļliteratūras grupā. Ja runā par bērna izglītību, tad es uzskatu, ka labāk es pats iemācīšu savam bērnam vērtību sistēmu, kādu es uzskatu par pareizu, nevis paļaušos uz citiem.

Jālasa tāpēc, lai attīstītu fantāziju. Viltus informāciju nevar saņemt arī no citiem avotiem (filmas, spēles utt)?

 

Kopumā jau forši, ka izglīto savus bērnus, tikai baigi uzspied savu "pareizo" viedokli, savu programmēšanu un citas vērtības. 14-16 gados tikai varēsi novērtēt cik autoritatīvs esi.

 

Ja tā būtu privātskolā vai vismaz biedrība, tad būtu viss kārtībā, bet šobrīd viens pats, viens viedoklis, vienas zināšanas.

 

ĻÕĻ. Protams. Mēs komerciāļi ļoti mīlam opensoursēt lietas, pie kurām mēs strādājam. Right.

Starp citu, vai tu zināji, ka ir ļoti ievērojama daļa kompāniju, kas maksā lielu naudu par to, lai neviens nekur neizpaustu, kas viņu lapu/sistēmu vispār ir veidojis? Pastaigā pa internetiem. Liela daļa mūsu lokālo "megakompāniju", kam ir vidēji lielas un lielas sistēmas tīmeklī izstrādi outsoursē. Tā tā dara arī dažas relatīvi lielas web studijas. Un daudzos gadījumos - tu nekad neuzzināsi, kas ir izstrādātājs. Ne no izstrādātāja, ne no klienta. Arī "portfolio" šādi darbi nenonāk acīmredzamu iemeslu dēļ.

Nedomā. Tev acīmredzot nesanāk.

Protams, es arī negribētu, lai mans klients uzzinātu, ka īstenībā viņam lapu uzcepa indieši. Slēpšanas iemeslus jau arī varēji pieminēt.

 

Vari kaut vai Pentagonam taisīt UI ar Backbone, tas netraucēs kļūt par šī ietvara atbalstītāju (contributor).

 

LOL, nesmīdi.

Ja esi programmētājs, pierādi:

http://www.lio.lv/ol...umi.php?show=20

http://www.lio.lv/ol...mi.php?show=362

http://www.lio.lv/ol...mi.php?show=393

Gaidu šiem uzdevumiem nedēļas laikā no tevis maksimālo punktu iesūtījumu.

Kamēr tu to nevari, tikmēr tu esi koda rakstītājs, nevis programmētājs.

 

Nav nemaz tik grūti (pat kaut kādus punktus dabūju http://www.lio.lv/ol...?queue_id=48026 , http://www.lio.lv/ol...?queue_id=48108 ) :D Diemžēl piedāvātās valodas nav man dzimtās, tāpēc vairāk par 95% laika aizņem koda drukāšana un labošana (ņemot vērā, ka tā pat mēsls beigās sanāca). Un protams, tādā veidā tas sagādā minimālu baudu no paša uzdevuma.

Vai ir alternatīvas? javascript?

Link to comment
Share on other sites

Es šeit runāju tieši par daiļliteratūru, tāpēc rodas jautājums - kādu fantāziju?

 

Nekad neesi dzirdējis, ka daiļliteratūra ir ļoti pilna ar tēlainajām izteiksmēm?

Es negribu izklausīties kā pilnīgs ne-programmētājs, bet man liekas, ka tu, mister psiholog, tiešām atdali nepareizās lietas. Tu raksti, ka literatūra sastāv no dabā neīstām lietām. Rodas jautājums - cik īstas ir tās paliekošās lietas pēc programmēšanas ikdienā.

 

Es saprotu, ka baznīcu var atzīt par sliktu esam, jo tur netrūkst blā blā blā utt.

 

 

Bet literatūra to vien dara kā raksta par ļoti cilvēcīgām lietām - īpaši par emocijām. Pietam - kā kurā prozā vai dzejā tas tiek aprakstīts. Cita rakstīta ļoti sadzīviski, cita ar lielisku humoru, cita biogrāfiski utt. Man šķiet, ka Latvijas spēcīgāko rakstnieku darbiem bez cilvēciskuma un fantāzijas nemaz nevajag tuvoties.

Edited by Pats Toms
Link to comment
Share on other sites

Zināšanu objektivitāti, nemaina zināšanu zinātāju skaits, tas ir elementārs izziņas pamatlikums.

Tas, ka 90% cilvēku apgalvo, ka tic, ka esksistē dievs, nenozīmē, ka tāds eksistē.

Ja 90% pasaules apgalvotu, ka 2+2=5, tas nenozīmētu, ka 2+2=5.

Nav svarīgi, cik cilvēki pauž kaut kādu ideju vai koncepciju kopumu, ir pašam jādomā, jāanalizē un jāizzin.

Tev spēcīgas zināšanas programmēšanā, kādam bioloģijā, kādam fizikā, kādam valodās utt. Vai varēsi savam bērnam paskaidrot arī citus priekšmetus?

 

Nu jau nu, ja ejošu programmu (tādu, kuru var nokompilēt) c++ uzrakstīji, tad jau pārējais ir tikai algoritma jautājums, jo for, if, while ir tādi paši kā js.

Gribi teikt, ka šajā uzdevumā pietiks ar ifiem un cikliem http://www.lio.lv/ol...mi.php?show=393 ? Man vēl tomēr nepieciešami massīvi un darbošanās ap tiem. Hz, uzrakstīju savu algoritmu un brūk programma (lokāli). Laika ziņā man aizņēma 10 min izdomāt, tad 3 stundas mēģināju uzrakstīt un tā pat neveiksmīgi.

Ja javascriptā ir jau kaut kas gatavs (vai vismaz zini kā realizēt), tad svešajā vidē tam jāveltī laiks, kas ir pietiekoši kaitinoši.

Īsti nesaprotu, kāpēc uzdevumi tiek ierobežoti ar valodu. Varētu izveidot olimpam konkurentu, kur tiktu atbalstīts arī javascript, ruby, python, php. Pie tam ar javascriptu varētu pat tur pat pārlūkā pārbaudīt darbību.

 

Es gan pasaku uzreiz. Ir būtiska atšķirība dabūt pirmos punktus, kas ir ar ļoti mazu ievaddatu skaitu vai lielumu un pēdējos. Lai dabūtu pēdējos, parasti, algoritmi ir par pāris kārtām sarežģītāki.

Pats visos uzdevumos maksimumu salasīji?

Edited by nemec
Link to comment
Share on other sites

Protams, es arī negribētu, lai mans klients uzzinātu, ka īstenībā viņam lapu uzcepa indieši. Slēpšanas iemeslus jau arī varēji pieminēt.

 

Vari kaut vai Pentagonam taisīt UI ar Backbone, tas netraucēs kļūt par šī ietvara atbalstītāju (contributor).

Izlasi vēlreiz, ko es uzrakstīju, un šoreiz tā kārtīgi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...