Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

Es baidos, ka codez minētajos testos sociālās attiecības un t.s. emocionālā inteliģence neietilpst gan.

 

Respektīvi, jūs runājat par dažādām lietām.

IQ tomēr nav kautkādas nozares tests, bet gan vispārēja mentālā attīstība, kur ietilpst VISI cilveku attiecību aspekti un zināšnas

Gan soc attiecības, gan matemātika, gan fizika, ķimija, vēsture utt...

Piedevām tiek ņemtas vērā arī konkrētā cilvēka tautība, izglītība, dzīves vietas reģions utt, aspekti ...

Pilnā IQ testā ir vairāki tūkstoši jautājumu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

IQ tomēr nav kautkādas nozares tests, bet gan vispārēja mentālā attīstība, kur ietilpst VISI cilveku attiecību aspekti un zināšnas

Gan soc attiecības, gan matemātika, gan fizika, ķimija, vēsture utt...

Piedevām tiek ņemtas vērā arī konkrētā cilvēka tautība, izglītība, dzīves vietas reģions utt, aspekti ...

Pilnā IQ testā ir vairāki tūkstoši jautājumu.

 

Fair enough, laikam būs jāsaņemas un jāatlicina laiks tevis minētā testa aizpildīšanai. Pēdējoreiz ko tādu darīju sen un tur ne tuvu nebija tie sociālie aspekti.

Link to comment
Share on other sites

Pilnā IQ testā ir vairāki tūkstoši jautājumu.

 

izklausās pēc izturības testa nevis iq. lai gan neticu, ka vispār ir tāds tests, kas var noteikt cilvēka absolūto pielietojumu/intelektu. ja tāds būtu, tad jau sen šai pasaulei nebūtu nākotnes - visi izietu testus un saprastu, ka nekur vairāk kā zivju cehā pie konvejera nav lemts strādāt.

 

vēl esmu novērojis, ka daudz darba devēji tieši aicina uz darba interviju, lai ievāktu info gan par citiem uzņēmumie, gan ievāktu kaut kādu vidējo informāciju. kā darba devējam jau nav grūti uzaicināt uz interviju, kas tur parunā 15 min un viss skaidrs, bet lai uz to interviju aizietu ņēmējam jārēķinās vismaz ar kādām 2h: aizbraukt, parunāt, atbraukt, man parasti šī laika ir žēl un cenšos man interesējošās lietas jau noskaidrot pirms intervija, lai lieki nav jātērē laiks.

Edited by rpr
Link to comment
Share on other sites

Pardon my french, bet kādā bezsakarā Frontend developerim ir jāzīmē ar Photoshop? Joprojām cilvēki nesaprot, ka ir 2 profesijas - tie, kas zīmē un tie, kas programmē?

 

Izrāvi vārdus.

Bet ja runa iet par IQ, tad cilvēki ar augstāku IQ varētu varbūt pat padalīties ar "uzskatiem", kas būtu jādara, lai varētu šo IQ paaugstināt?

Edited by Kemito
Link to comment
Share on other sites

Kopējais IQ vispār tika radīts lai noteiktu bērnu attīstības līmeni.

Attiecīgi, 3 gadniekam neprasīsi viņa spriešanas spējas, bet gan salīdzināsi, citus lielumus.

Vai māk aizsiet kurpes utt..

--

Cilvēks ar autismu var būt ģeniāls matemātiķis ar fenomenālām spriešanas spējām , bet tajā pašā laikā nemācēt veikt vienkāršas darbības - viņa kopējais IQ būs smērā zems ( salīdzinot ar citiem viņa vecuma cilvēkiem ) ..

--

Tas kas tika minēts, drīzāk ir loģiskās domāšanas koificents, nevis inteleģences koificents..

---

piemērs ka testos pārbauda pamat zināšans :

Jaut:

Kurš ir lieks:

Līdaka, delfīns, haizivs, Bute ( nu aptuveni šādi)

---

Atbildi izdomājiet paši

 

P.S. jautājums ir no klasiskā IQ testa - ko parasti min kā piemēru, runājot par IQ testu

 

edit:

gribēju pajautāt kur tad ir tas pētijums kas PRECĪZI ļauj noteikt IQ ??

Kādēļ šie cilvēki nav nominēti Nobela prēmijai ??

Jo pagaidām nevienam nav izdevies izveidot kopēju IQ testu, kas ļautu precīzi noteikt šo koificentu ..

Edited by Grey_Wolf
Link to comment
Share on other sites

"noteikt absolūti precīzu IQ" - izpildītu testu sarēķina un ir noteikts absolūti precīzs IQ

 

bet skaidrs, ka nevar noteikt abstraktu intelekta lielumu, kamēr nenodefinējam tā mērīšanas metodiku. ja pieņemsim, ka intelekts ir indivīda auras izmērs milimetros, tad varēsim nomērīt arī intelektu visai precīzi

 

p.s.

atšķirībā no kaut kā garuma mērīšanas, ko varam veikt ar kaut kādu galīgu precizitāti, IQ tiešām izmērās absolūti

Link to comment
Share on other sites

programmēšana ir viena no nozarēm ar vislielākajām algām

 

kaut kā pēdējā laikā šī ir vienīgā tēma, kas spēj te iekustināt diskusiju. vai tiešām visi ir tik merkantili? ja nauda ir vienīgais dēļ kā tu ej strādāt par programmētāju, tad neko vairāk par html manuprāt nesanāks "saprogrammēt" (will code html for food). pēdējā laikā varbūt mazliet šajā jomā kaut kas ir pamainījies, bet vēl joprojām programmētājs neskaitās prestižs darbs pie mums. labāk jau ekonomists, jurists, uzņēmējs. vismaz to pēc universitāšu programmu pieprasījuma var noteikt.

 

p.s. tev codez, starp citu, ir bērni? vai tu viņiem jau palielināji sinapšu skaitu? :)

Link to comment
Share on other sites

codez: http://topdocumentaryfilms.com/the-boy-with-the-incredible-brain/ šito esi redzējis? Tur neviens kompīts čalim klāt nestāv lai veiktu matemātiskas darbības.

Link to comment
Share on other sites

Tad jau codez jābūt Mensā?

Es pat nezinu kā šo situāciju nosaukt ar bērnu. Vai tas ir slims tēvs vai tomēr nē? Tev neliekas, ka tu viņam tādā veidā sabojāsi bērnību?

 

Es par "programmētāju" kļuvu tikai 22 gados. Kaut gan par programmētāju es jau nevarēju kļūt (codez teorija). Vai es nožēloju, ka man neviens nenodemonstrēja šī amata burvību agrāk? Droši vien, ka nē. Vienkārši jāatrod sevi — kāds ir podu taisītājs, kāds ir programmu taisītājs un viss.

 

Tas, ka programmētājam jābūt kaut kādam hi-end gudriniekam vai jāmācās no 3 gadu vecuma, tad tas jau sanāk zinātnieks. Es tomēr salīdzinātu programmētāju ar podu taisītāju, jo ilgāk taisi podus, jo labāk tev tie sanāk, neatkarīgi no tā, cik labi pārzini māla sastāvdaļas un citu teoriju.

 

programmēšana ir viena no nozarēm ar vislielākajām algām, tā ir viena no nozarēm, kur bez pamatkapitāla var izveidot lielu starptautisku uzņēmumu.

Bez pamatkapitāla? Uzsiti pa galdu ar pirkstu un gatavs? :)

Ja biznesā tiek ieguldīts, piemēram, 3 mēneši darba, tad tas jau ir kapitāls, kuru varēji nopelnīt pie kāda cita - 2000*3 = 6000. Normāls biznesmenis sākumā padomās, vai ir vērts ieguldīt 6000ls IT startup`ā un 3 mēnešus laika. Vai varbūt ieguldīt kādā citā nozarē naudu?

IT uzņēmums nozīmē augstas likmes ar augstu risku. Vai to var pavilkt programmētājs? Šaubos. Tad tam jābūt izcilam ne tikai programmētājam, bet arī ar mārketinga spējām un citām.

 

Lielas algas arī relatīvs jēdziens. Knapi darba devēju var atrast, kurš vairāk par 700Ls gatavs maksāt. Viesmīle biezajā restorānā daudz vairāk nopelna, bet tas jau atkarīgs ar ko salīdzina. Ja salīdzini ar lielāko cilvēku masu, kuri darbā fermu dzenā, tad jā. Bet tie ofisa planktoni arī strādā mazāk. Ja salīdzināt programmētāju ar fizisko darbu, tad tas ir ļoti smags darbs. Ja neesi izgulējis vai vakar pasēdēji ar draugiem un aliņu, tad tava darba diena nav iespējama — tu nespēsi produktīvi domāt. Citās profesijās tā nav — varēsi veikt vienkāršus darbus (skaitīt, rakstīt rakstus un daudz ko citu, nodarbinot smadzenes uz pusi).

Manuprāt, programmētājs ir nenovērtēta profesija un maksā salīdzinoši maz.

 

Protams, ka programmētājs ir viena no cēlākām profesijām. Tieši tāpēc es arī esmu apguvis programmēšanu un pielietoju to.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...