Jump to content
php.lv forumi

Vai izvēlēties linux ?


defeatlv

Recommended Posts

Ar VirtualBox nevar notestēt, vai dzelži pa tiešām ņems OS pretī. Bet, jau minēju, uz desktop datora tā nebūs problēma.

 

Ieteiktu sākt ar Debian un likt dual-būtā ar veco OS (kura kalpos tikai spēlēm, tavā gadījumā).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mājas lietošanai Linux - nekādā gadījumā.

 

Nopērc Windows un aizmirsti par problēmām, čakarēšanos un vispārējo Linux tizlumu.

 

Linux mājās - tas ir kā mēģināt teleskopu no šampanieša pudeļu dibeniem uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu vai ar windows sanāks aizmirst visas problēmas, pat ar pirkto. Nekādas īpašas čakarēšanās ar linuksu nav, ja neizdomā patstāvīgi pārkompilēt KDE vai ko tam līdzīgu, kaut gan ja pacenšas tad var. No visas dzelžu konfigurēšanas man bija ilgāk laika jāpatērē uz TV karti, iespējams pat kādu nedēļu, protams pa vakariem dažas stundiņas, nevis tērējot pilnu dienu, bet tas vairāk nezināšanas dēļ, nevis linuksa dēļ kā tāda.

Edited by Maris-S
Link to comment
Share on other sites

Situācijas modelis:

Ir darba laptops ar licenzētu Windows 7, profesija - developer, programmētājs. Projekti tiek izstrādāti dažādām platformām, gan ar MS .net, gan web aplikācijas PHP utt. (bet daudzus pieprasījumus, slēgšanos klāt servisiem standalone aplikācijās veic arī caur .net). Klienti db izmanto gan MySQL, gan PostgreSql, bet OS dažādas. httpd projektos gan Apache, gan IIS. Respektīvi ir klienti, kam sava infrastruktūra un serveri veidoti uz Windows, citiem uz Linux.

 

Nosauciet man vismaz 2-3 argumentētas priekšrocības, ja šo darba laptopu darbinieks - db, softu programmētājs darbinātu uz to kretīnisko desktop Ubuntu distributīvu!

 

p.s. protams var čerez žo*u .net aizstāt ar mono, utt, tikai atkal jautājums: Kapēc sev sarežģīt dzīvi?

Edited by vbz
Link to comment
Share on other sites

Doma sekojoša: ja mēs rušināmies savā smilšukastē, ok, izvēlamies sev patīkamāko platformu. Bet, ja projekti tiek izstrādāti dažādām platformām, tad ir bezjēdzīgi salīdzināt Windows vs. Linux vs. Mac.

Link to comment
Share on other sites

Vbz, Tu gan atradi salīdzinājumu! Ja jau tiek veikta izstrāde windows platformai, tad kādēļ gan tur pat doma būtu jāpieļauj par pāriešanu uz linuks? Tā pat Tev kāds linuks programmatūras ražotājs varētu pajautāt, es izstrādāju linuks programmatūru, tad iesaki man 2-3 argumentus un priekšrocības, kāpēc man jāpāriet uz windows?

Link to comment
Share on other sites

iepriekš nomodelētā situācija bija, ka softu izstrādā uz dažādām platformām, ir klienti ar windows serveriem, citi uz Linux. Tas pats par standalone app, citiem prasības, lai to standalone app sajūdz ar web servisiem caur Windows, citiem caur Linux. Nekur es neminēju, ka izstrāde tiek veikta TIKAI windows platformai!

Link to comment
Share on other sites

Sviests ir tas, ka 21 gs. neizstrādā (faktiski viena no primārajām biznesa prasībām) sistēmas tikai un vienīgi konkrētai platformai. Tas pat nav iespējams, izņemot ja Tu tiešām rušinies savā smilšu kastē un kā Kavacky teica - programmē vizītkartes. Tāpēc atkārtoju vēlreiz - bezjēdzīgi salīdzināt platformas, ja man laptopu pērkot ir licenzēts Windows, kādas priekšrocības man darbam dod Ubuntu desktop(personīgi kretinē tas distr.), vai kādas priekšrocības programmētājam veicot savus tiešos darba pienākumus ir Arch Linux (daGrevis bildēs). Mož kādam tas ceļ pašapziņu ...

Link to comment
Share on other sites

Ar Linuxu būs jautri, būs daudz atklāsmes, visvērtīgākais - sāksi uzmanīgāk vērtēt, ko cilvēki saka. Man tā bija liela iespēja atklāt daiļd...ējus, kas ar putām uz lūpām mēģina skaidrot, ka pelēks ir balts un šķībs ir taisns, utt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...