Jump to content
php.lv forumi

RESTful framework


puffin

Recommended Posts

Sveiki! Nepieciešams lēnā garā izveidot RESTful web aplikāciju. Šī būs pirmā pieredze, kā arī interese iegūt zināšanas, un tāpēc uzreiz jau vēlos to taisīt pēc iespējas "best practice". Nepieciešamas viegli apgūstams ietvars. Tākā iepriekš pārsvarā strādāts uz MVC struktūras, tad tagad vajadzētu kautko līdzigu, ar labu query builderi, iespējams ORM(laba doma?) Izmantota tiks jau esošā MySQL datubāze. Iespējams kautkādu vieglu framework miksēt kopā ar RedBean vai kautkā tā.

 

Tākā ir nedaudz zināšanas Python, tad arī nedaudz skatos uz to pusi - piemēram Flask + SQLAlchemy + kkads Flask-REST.

Jūsu domas?

 

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

Man jau šķiet, ka RESTful ir apakškopa no parastas WEB aplikācijas, tāpēc principā izveidojama jebkurā MVC FW. Principā viss, kas jāizveido ir rest kontroleris (ja tāds jau nav FW), kuru tālāk ekstendo.

 

Es darītu tā, ka paskatītos kā ir implementēti populārākajos FW (kuros tas ir) rest kontroleri un paņemtu no katra labāko, pieliktu vēl savas vajadzības un uztaisītu pats.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Nu kur ir problēma? Mazāk runā un sāc!

 

Ņem to pašu Flask. Struktūru veido kā pats vēlos, jo Python freimi tevi pa lielam nekādi neierobežo. Piekritīšu codez, ka RESTful ir daļa no web appiem un tur nekādas ekstras klāt nevajag. Prieks, ka par klienta pusi arī esi padomājis un izvēlējies Backbone! :)

Link to comment
Share on other sites

Ja apmierina django, tad vari apskatīties šeit http://www.djangopackages.com/grids/g/rest/

Ja nevajag neko neordināru, tad pilnvērtīgu rest api varēsi izveidot ļoti ātri, norādot tikai modeļus un nepieciešamos laukus.

 

Pētot tos (pirms 1 gada) manām vajadzībām 100% nederēja neviens (vai arī bija stipri vairāk lieku iespēju), tāpēc izveidoju nelielu savu variantu.

Link to comment
Share on other sites

Šodien jau pusdienu nočakarējos ar Django un Tastypie. Iesākumā diezgan normāli izskatās, bet sākās problēmas ar iebūvēto autorizāciju, jo vajag izmantot veco DB ar jau tajā esošiem ierakstiem + daudzas citas neskaidrības, kopumā galva dulla. Vēl mēģināju Flask + Restless, bet izskatījās, ka tas Restless piešūvies pārāk tuvu DB. Būtu forši flaskam atrast kādu MVCīgu paternu + kautko līdzīgu TastyPie... Vai arī tiešām jāpastudē vairāk pats flasks, python un jāmēģina kautko savu izveidot, bet patīk izmantot jau izgatavotu, viegli saprotamu maģiju, no kuras arī jebkurā brīdī var atteikties.

 

+ šausmīgi nepatīk kautko googlēt par flask, vislaiku jāliek pēdiņās, savādāk met ārā par flash.

Edited by puffin
Link to comment
Share on other sites

Pamēģini saguglēt kam damāts «#XXX» komentārs. :)

 

Par tēmu, rocies dziļāk. Ja jau iet uz priekšu — viss ir kārtībā. Protams, ka sagādās grūtības mācīties kko jaunu. Tur jau ir «tā sāls».

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...