Jump to content
php.lv forumi

Moar stats, get all the stats - jeb man nav ko darīt un gribu, lai jūs


spainis

Recommended Posts

Kas ir backend un kas ir front ends?

Vēl es pie programmām neatradu Adobe produktu - Dreamweaver :(

backend - laikam domāts servera puses programmas

front ends - klientu puses programmas ..

---

tur nav daudzas populāras programmas , kur tiek veidotas web aplikācijas ... it īpaši klientu puses daļa

Link to comment
Share on other sites

Nu tad ar solītie rezultāti. Kopumā 40 geek’u dvēseles aizpildīja aptauju. Tiem, kas vēlas pamielot acis ar diagrammām, Google doc’s diagrammas var aplūkot šeit : https://docs.google....2MGNfdi1sdXc6MQ

 

Ja pirmām kārtam apskata izmantotos izstrādes rīkus, 28 viņu toolbox’ā ir kāds editors, savukārt 25 izmanto kādu full blown IDE’i. No šiem 28, kas izmanto kādu editoru, 14 noob’i izmanto tikai editor’u, savukārt, no tiem, kas izmanto kādu IDE’i, ir 11 pagrabos sedoši ar gariem matiem noauguši tēvaiņi. The new cool on the block - SublimeText2, to izmanto 10 no aptauju aizpildījušajiem, 4 no šiem dīvaiņiem izmanto tikai un vienīgi ST2, 4, kas izmanto ST2 kopā ar vēl kādu editor’u(Notepad2 un Notepad++ šos lavrus dala uz pusēm, katru tiem komplektā izmanto pa 2 hipsteriem), savukārt 3 to izmanto kopā ar kādu no IDE’ēm(accīgākie pamanīs, ka ir viena persona, ka ir ar viena persona, kas izmanto gan vēl kādu editor’u, gan IDE’i).

 

Valodu ziņā nekādu pārsteigumu, PHP’ešņiki nospiedošā pārsvarā. Tikai 1 Clojurists(kuram acīmredzot patīk visu rakstīt Notepad), 1 Javists un 3 tīri čūskas pārvaldnieki. PHP’ešņikiem populārākā otra vide ir serverside JS(3 šādās nindzjas), oldfart’i, kas līdz ar PHP kodē C/C++ vai ari Java nekur tālu neatpaliek, katrā kombinācijā ir pa 2 polilingvistiem. Ir arī pa vientuļam Ruby un Python piekopējam(kam nav draudziņa tas ar cisu maisu). Neviena uber kareivja, kas izmantotu vairāk par divām valodām šoreiz gan neatradās.

 

Plain JS vēl aizvien rullē, CoffeeScript tika salikts vienos vārtos. Šoreiz nav saskatāma korealācija starp valodas un CoffeeScript izmantošanu(2 balsis ir no PHP’ešņikiem un otras divas no minoritāšu pārstāvjiem).

 

Tīru frontendistu mūsu starpā neatrādās. Nospiedošā pārsvarā ir universālie kareivji(32, jeb 80% ir šīs rotas kareivji, savukārt tikai 8, jeb 20% specializējas tikai backend’a izstrādē), atkal nekādas intersantas sakarības acīs neikrita(sad panda ;( )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...