Jump to content
php.lv forumi

Ietvaru aptauja


Recommended Posts

Nevienam Laravel nepatīk? :/

 

Shobriid tiek veidots viens projekts uz Laravel (es neprogrammeeju, tikai menedzheeju). It kaa ir OK. Ljoti vienkaarshs un taa, bet dazhbriid liekas paaraak vienkaarshs un ne pietiekami pieaudzis. Programmeetaaji submit'oja vairaakas issues izstraades gaitaa un vajadzeeja extend'ot vairaakas core clases, lai panaaktu ko vajadzeeja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Shobriid tiek veidots viens projekts uz Laravel (es neprogrammeeju, tikai menedzheeju). It kaa ir OK. Ljoti vienkaarshs un taa, bet dazhbriid liekas paaraak vienkaarshs un ne pietiekami pieaudzis. Programmeetaaji submit'oja vairaakas issues izstraades gaitaa un vajadzeeja extend'ot vairaakas core clases, lai panaaktu ko vajadzeeja.

 

Jā - vienkāršs. Tādēļ man pat nelielām lapām patīk izmantot. Par hardcore izmantošanu nezinu... Laravel 4 izskatās vēl labāk par 3.

Link to comment
Share on other sites

Kas kruts Laravel? Grūti pateikt. Man patīk, ka ar dažām rindām jau var dabūt strādājošu sistēmu. Kā arī pietika ar dažām stundām dokumentācijā, lai varētu uztaisīt pilnvērtīgu lapu uz Laravel bāzes. Protams, nelielu, bet tomēr - labs mērs, lai saprastu cik grūti/viegli apgūt. Ir daži koncepti kas patīk. Piemēram, Closures teju katrā stūrī. Par pamatīgo statisko funkciju pārbagātību gan neesmu visai drošs. Lai vai kā - pasākums pēc Zend likās krietni vieglāks un ne tik sarežģīts. Īsti piemērots mazām lapām. Ļoti viegli sakonfigurēt dažādus Env, viegli routus salikt, caches utt. utt. Es gan nezinu vai izmantotu lielam projektam, bet maziem noteikti.

Link to comment
Share on other sites

Event klase ļauj hookot eventus. Viņi raksta, ka jēga rodas tad, ja tu vēlies paplašināt fw core funkcionalitāti, nepaplašinot pašas klases.

1. Tas nav nekas jauns. Šāds eventu "modelis" ir miljards gadus vecs simts un vienā implementācijā.

2. Katru reizi, kad kāds ambīlis izdomā viņus reāli izmantot un sabāzt visos fakin sistēmas stūros, manī rodas vardarbīga vēlme cilvēku vienkārši pamatīgi piekaut, tā līdz hospitalizācijai. Kamēr viens cilvēks veido to visu - fine. Bet tiklīdz tie ir vairāki cilvēki un pasarg dies šāds meistardarbs pēc tam jāsuportē, un jādebuggo - fuck you and everything you believe in!

Also, šis ir pat konceptuāli stulbs veids, kā paplašināt kodolu. Eventi un huki ir koncepts sistēmām, kurās nav iespējama objektīva vai metodiska paplašināšana. 

Link to comment
Share on other sites

Neesu redzējis nevienu lietojamu framework. Tas YII vispār ir pārmudrīts sviests. Nu kas tas tāds ir???

 

Yii::import('zii.widgets.CPortlet');
 
class UserMenu extends CPortlet
{
    public function init()
    {
        $this->title=CHtml::encode(Yii::app()->user->name);
        parent::init();
    }
 
    protected function renderContent()
    {
        $this->render('userMenu');
    }
}
 
Link to comment
Share on other sites

Tas YII vispār ir pārmudrīts sviests. Nu kas tas tāds ir???

Kā teiktu klasiķi-tas varbūt nav defekts bet fīča. Widžeti jau vispār nav spiesta lieta,bet šajā gadījumā tā ir iespēja pēc savam vēlmēm un kritērijiem uzrenderēt menu (pārrakstot renderContent() metodi),ja neapmierina esošā navigācija.
Link to comment
Share on other sites

Nuu, es neesmu nekāds monstrs un mega speciālsts, bet observer patterna un pluginu loveri to saukā par killer fīču.

Observer patterns ir domāts lai nodotu state jeb stāvokli observeriem. Steits ir sava veida events, bet observeri noteikti neizmanto lai paplašinātu kodolu, kā filtru vai lai menedžētu pluginus, to izmanto lai observētu izmaiņas. 

 

Piemērs - tev ir modeļa klase, kurā tu glabā objekta īpašības. Tu gribi sinhronu CRUD starp modeļa updeitiem un kešatmiņu. Tu piesien īpašībām observeri, kas atkarībā no CRUD funkcijas atjauno kešu. Tas ir observers. 

Tu gribi mainīt vērtību kaut kam, kad notiek kaut kas? Tas ir filtrs. 

Tu randomā mētā apkārt eventus pie dažādiem sistēmas notikumiem? Tie ir eventi, bet ne visai pareizi. 

 

Atšķirība starp Laravel eventiem un normāliem eventiem ir, ka eventi parasti ir lokāli un "cieti" jeb strong, eventi, līdzīgi, kā C#. Laravel savukārt paņem objektu, izmanto to kā kolekciju eventu/filtru hibrīdam, kas pie tam vēl ir dinamisks. Un ar observēšanu tiem eventiem nu nav pilnīgi nekāda sakara. 

Piemēram, normāla implementācija būtu, ja tur būtu piemēram core klase Core ar metodem onLoad un onUnload, kas pieņēmtu closure, reģistrētu closure kolekcijā un pie eventa izsauktu closure kolekciju. Bet lai arī cik līdzīgs, tas nav observers, bet gan eventu menedžments. 

Link to comment
Share on other sites

Marrtins, man būs jau pagājis ~gads kopš dienu dienā ņemos ar yii un teikšu tā, ka man šamējais ir tā iepaticies, ka pagaidām uz citu FW pāriet nedomāju- gluži otrādi.., piekam šis ir pirmais FW ko sāku studēt un mācīties.

Kā rakstīja 404 - "tas varbūt nav defekts bet fīča",

P.S. tajā koda fragmetā kuru iemeti copy-paste no http://www.yiiframework.com/doc/blog/1.1/en/portlet.menu , es render aizvietotu ar renderPartial un vispār šajā gadījumā cportlet neizmantotu, jo pilnībā pietiek ar CMenu piedāvātajām iespējām =)
 

$this -> widget('zii.widgets.CMenu', array(
'activeCssClass' => 'current',
'activateParents' => true,
'id' => 'menu',
'items' => array(
array(
'label' => ucfirst(YII::t('menu','phoneBook')),
'url' => array('/phonebook'),
'active' => $this -> id == 'users' ? true : false,
'visible'=> Yii::app() -> user -> groupname != 'onlySearch' AND Yii::app() -> user -> groupname != 'simServer',
),
Edited by aaxc
Link to comment
Share on other sites

...piekam šis ir pirmais FW ko sāku studēt un mācīties.

 

Tā arī ir tava problēma. ;) Es tieši tāpat agrāk domāju par symfony(mans pirmais framework). Tagad, kad ir nācies apskatīt un strādāt arī ar citiem frameworkiem, symfony vairs nešķiet nemaz tik ideāls, neviens no viņiem tāds nešķiet. Ir lietas, kas patīk kā ir realizētas vienā, ir lietas, kas patīk kā realizētas labāk otrā utt utt..

Edited by xPtv45z
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...