Jump to content
php.lv forumi

Kāpēc PHP tik ļoti sux'o, bet tomēr mēs visi to lietojam


daGrevis

Recommended Posts

  • Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nevarēšu ieteikt.

 

Tātad nolikt programmēšanas valodu, uzskaitīt tās gļukus un ieteikt labākas alternatīvas nav ok, bet nolikt konkrētu programmatūras produktu, īsti nepaskaidrojot, kas tur slikts, bez jebkādu alternatīvu ieteikšanu php.lv forumā ir labais stils.

 

Tā arī pierakstām :)

Link to comment
Share on other sites

Vai vari parādīt saiti uz kādu rakstu, kur Python problēmas, nekonsekvence utt, būtu izķidātas kaut uz pusi tik lielā apmērā kā http://me.veekun.com...-of-bad-design/ ?

 

Bet vispār jau katram savs, kam PHP "čik čik, lai tik ātri kaut kas kaut kā strādā" ideoloģija ir tuva, tam būs grūti izprast Python eleganci un viendabīgumu.

[sarkasms]

Nevaru, nav bijis laika. Pieņemu, ka arī izķidāt pitonu nevienam nav bijis laika, jo, rau, pārāk daudz laika vajadzīgs, lai iebrauktu tai valodā, kurai viena no pamatnostādnēm ir "there is only one way to do it" :D Pitons pat backwards compatibility pamanījies salauzt vienā vienīgajā iespējamajā veidā - izlaižot jaunu versiju, kuru gan man nav nācies lietot/instalēt, jo visi nepieciešamie softi brēc pēc vecā 2.x pitona.

[/sarkasms]

 

"čik čik, lai tik ātri kaut kas kaut kā strādā" - tas nav no valodas atkarīgs. Arī pitonā var uzrakstīt "kaut kas kaut kā strādā". Un arī PHP var uztaisīt spēcīgu, drošu sistēmu.

 

 

Savukārt par top izstrādātājiem pasaulē pastāv cits viedoklis - tiešām labu izstrādātāju procents ir lielāks Python/Ruby/Lisp/Groovy etc valodās nekā PHP/Java/C#. Jo sevi cienošs cilvēks ar sūdu nestrādās.

Tu Java par sūdu nosauci?! Skaļi teikts...

 

 

1. PHP tik ļoti sūkā, ka viņam vajag papildināt core funkcionalitāti, lai būtu autoloads.

What?! "function __autoload($figlja_miglja) { include $figlja_miglja . '.php'; }" Ir core funkcionalitātes papildināšana? Pa manam par "core funkcionalitātes papildināšanu" varētu uzskatīt moduļu (PHP moduļu, nevis kaut kādas webiskas sistēmiņas moduļu) kodēšanu.

 

nepatīk:

1) neloģisks un nesaprotams - jārakājas pa php.net un jāmeklē strlen un līdzīgas funkcijas

2) atpaliek no citam valodām un pie tam pamatīgi (piemēram, PHP traits)

3) nav ērtu izstrādes rīku

4) pilns ar lameriem

5) nav normāla ietvara ar ORM, admin un citām iekļautām fēčām (līdzīgi django python)

 

(..)

 

Es saprotu PHPistus, kuri saka, ka PHP ir labs un ar to daudz ko var taisīt. Tikai viena problēma, lai objektīvi novērtētu PHP vs python (vai ruby), tad sākumā jābūt PIEREDZEI, viss pārējais ir tikai svešas domas un tukša runāšana.

1) neloģisks - vietām. Nesaprotams - diez vai. Par php.net (resp. dokumentāciju) - visu cieņu, lielisks resurss, reti kam tik labu dokumentāciju esmu redzējis. Bet vispār iesaku palietot normālu IDE, tad nebūs "jārakājas un jāmeklē", ikdienā nepieciešamās lietas būs kā uz delnas.

3) wtf? NetBeans esi mēģinājis? Ja nē, tad silti iesaku. Ja jā, tad paskaidro, kas tavā izpratnē būtu "ērts".

 

Par pieredzi papildināšu - nevis virspusējai, bet tādai stipri padziļinātai. Citādi pēc tam sākas tekstiņi kā tai pirmajā linkā:

* "@ silences errors"; faktiski jau neko viņš neapklusina, "tikai" uzseto error reportingu uz 0, izpilda "kaut ko", pēc tam uzseto error reportingu atpakaļ; papildus izpildāmā komanda pati var mainīt error reportingu pēc sirds patikas, un PHP to ņems vērā;

* "foo()[0] is a syntax error. (Fixed in PHP 5.4.)" - nekas tur nebija "fixed", jo līdz 5.4 nekas nebija "broken", tā gluži vienkārši bija "invalid/unsupported syntax";

* "Function calls are apparently rather expensive" (ar piemēru) - palaidu doto piemēru, man f-jas izsaukums kā reiz bija ātrāks; cik no senākiem laikiem atceros, tad "expensiveness of function calls" bija stipri atkarīgs no platformas;

utt. Būtībā par ļoti daudzus pirmajā linkā minētus argumentus var korekti atspēkot, jo tie ir stipri subjektīvi, no sērijas "a *man* gribētos, lai PHP būtu šitāds, nevis tāds".

 

Nebūšu kompetents un nevarēšu atbildēt cik daudz norij resursus. Kā minēju augstāk, pagaidām tik detalizēta optimizācija nebija nepieciešama. Varu tikai piebilst, ka python`a skripti tiek ielādēti un gaida pieprasījumu, bet savukārt PHP tiek katru reizi ielādēti no jauna (un mysql konekcija tiek izveidota no jauna) - jau šajā posmā ir pamatīgs robs.

Par MySQL konnekciju gan samuldējies. T.i., var jau, protams, to darīt, bet var arī lietot persistentās konnekcijas (javistiem - connection poolu).

Un vispār "īstie džeki" MySQL nelieto :) Līdz ko vajag kaut ko vairāk par insert/select/update/delete, tā sākas visādi brīnumi ar "šo nesupproto, to nesupporto, šitam jau bug reports stāv atvērts 8 gadus, šito pirms 5 gadiem paredzēja kaut kad implementēt, bet pēc tam aizmirsa" utt. Tas tā, iz pieredzes. PostgreSQL un Oracle tomēr bija patīkamāki lietošanā, lai arī jāatzīst, ka pgsql arī sagādāja šādus tādus pārsteigumus.

 

Tas ir redaktors, nevis izstrādes rīks.

Tas bija par NetBeans... Bet nu jāsaka, ka esi smagi samuldējies. Redaktori ir notepad++, notepad2, pspad utt utjp. NetBeans ir visnotaļ spēcīga IDE.

 

Nē, django nenāk kopā ar bilžu apstrādi, jo bilžu rediģēšana nav vajadzīga web izstrādei.

Bullshit! Lai nu kas, bet spēja brīvi apstrādāt attēlus (kā minimums dažādu veidu resize un vairāku attēlu apvienošana vienā) ir visnotaļ svarīga lieta webā. Tiesa gan, lielu daļu var uzticēt 3rd party softiem (kaut vai tam pašam imagemagick).

Link to comment
Share on other sites

http://www.jcxsoftware.com/vs.php

 

In the other news:

 

Visi šitie, "argh" PHP nav Python sintakse un Python nav C sintakse un C nav saderīgs ar asm un un un un un un un... ir bullšit.

 

Divām dažādām valodām nav jābūt vienai un tai pašai sintaksei. Sintaksēm nav jābūt pat līdzīgām. Arī funkcionalitātei nav jāsakrīt. Un ja tev, kas šo lasa, ir problēmas ar kādas citas valodas izpratni tajā pašā laikā izprotot kaut ko citu, tā ir tikai tava apdalītā prāta problēma. Tās ir divas dažādas valodas, ne valoda a un a valodas kopija. Get out. Leave us alone.

 

Es izmantoju gan PHP, gan Py, gan (jā, man kauns, bet) savu reizi ASP, gan Go, gan Haxe un vēl veselu kaudzi ar valodām. Nu kapēc es nestaigāju pa šo valodu forumiem reidžojot, kapēc A ir labāks par B un kapēc A ir sliktāks par C. Tapēc, mani mazie draudziņi, ka katrai valodai ir savs mērķis. Ja tu feilo saskatīt, ka katra valoda izmantojama pie noteiktām prasībām un noteiktiem mērķiem, tu esi ļimps, tavas aplikācijas pilnīgi noteikti sūkā un pazūdi no mana interneta. Fanboji šmanboji.

Link to comment
Share on other sites

Programmēju PHP webam (80%) un Pythonā citām lietām (20%). Neviena no abām valodām man nav izteikts favorīts. Tie PHP SUCKS raksti lielākā daļā gadījumu nāk no cilvēkiem, kuriem PHP nav darba pamatvaloda, jo bieži vien tiek sarakstītas palielas muļķības, mazāk svarīgi trūkumi vai arī aprakstītas problēmas no PHP4 "ēras"...

 

Lai gan atzīšos, ka joprojām bieži vien jāielūkojas php.net, ja nekodēju ar IDE, jo labi orientēties PHP funkciju jūrā var tikai ar laiku...

Link to comment
Share on other sites

Tātad nolikt programmēšanas valodu, uzskaitīt tās gļukus un ieteikt labākas alternatīvas nav ok, bet nolikt konkrētu programmatūras produktu, īsti nepaskaidrojot, kas tur slikts, bez jebkādu alternatīvu ieteikšanu php.lv forumā ir labais stils.

 

Tā arī pierakstām :)

Es tikai konstatēju faktu, ka Redmine ir lietotājam nedraudzīgs un slikti funkcionējošs produkts. Mans mērķis bija norādīt uz nepilnību kompleksu, kā rezultātā tas tāds ir, nevis ieteikt kaut ko labāku. Bet Redmine ir tik briesmīgs, ka kaut ko labāku var sacept līdz vakaram, ja agri ceļas.

Link to comment
Share on other sites

Es tikai konstatēju faktu, ka Redmine ir lietotājam nedraudzīgs un slikti funkcionējošs produkts. Mans mērķis bija norādīt uz nepilnību kompleksu, kā rezultātā tas tāds ir, nevis ieteikt kaut ko labāku. Bet Redmine ir tik briesmīgs, ka kaut ko labāku var sacept līdz vakaram, ja agri ceļas.

 

Kāda ir tava dienas likme?

 

Esmu izmantojis Redmine vairākos projektos un labprāt izmantotu ko labāku, ja būtu tādas iespējas.

Link to comment
Share on other sites

Godīgi sakot es nesaprotu ar ko Redmine ir slikts. Varbūt komandās 10+ cilvēku un ir kādas vajadzības, bet man darbā ir 6-7 projekti Redmine un strādājam 4 cilvēki - pilnīgi perfekti viss strādā, mēs pat pusi no iespējām neizmantojam no standarta funkcijām.

Un vel bezmaksas.

 

Vienīgā problēma ir Ruby un RoR vide, kuru velns viņu zin kā gatavot, jo uzlikt jaunās versijas un redmine ir tāds murgs uz Ubuntu, kā mēs jau 3 gadus strādājam uz vecas versijas (bet kā es teicu - pilnīgi pietiek).

Link to comment
Share on other sites

Vienreiz esmu atjauninājis Redmine, nedaudz bija jāpačakarējās, galvenokārt ar konfigurācijas failu nesaderībām. Man gan šamais dzīvo uz Gentoo, tāpēc par Ubuntu nemācēšu teikt.

 

Bet arī labprāt dzirdētu argumentus, kas viņā ir tik slikts un ar uguni nīdējams? Un ko tad lietojiet tā vietā?

Link to comment
Share on other sites

 

Kāda ir tava dienas likme?

 

Esmu izmantojis Redmine vairākos projektos un labprāt izmantotu ko labāku, ja būtu tādas iespējas.

 

Mani arī šis interesē. Bet mēs visi labi zinām, ka tā ir mutes brūķēšana no Kavacky puses. Ja viņš būtu redzējis opensource bug-trackerus ap to laiku, kad parādījās redmine, droši vien pārdomātu savus vārdus par redmine interfeisu.

 

Instalējot redmine uz ubuntu servera vajag sakost zobus un neizmantot apt-get, bet kompilēt pašam ruby un instalēt rails- tad būs stipri vieglāk upgreidoties un nebūs jāgaida, kad parādīsies vajadzīgās pakas. Nevarēs arī sajāt apt-get pārcenšoties ar trešās puses repozitoriju pievienošanu (kas manā gadījumā centās upgreidot kādu no bāzes pakām- šķiet, libc vai ko tādu, kas cieta neveiksmi un sistēma beidza startēties).

 

To pašu, starp citu varu teikt par python un tā moduļu instalēšanu- ar apt-get/yum ir nelāga pieredze, kad savajagās kādu jaunāku python moduli, un uz dažiem serveriem to nemaz nevar izdarīt (veci RHEL/CentOS ar cPanel- cpanel ir atkarīgs no python2.4, ko vairs nesupportē).

 

Teikšu subjektīvi- Latvija ir maza, programmētāju maz. No programmētājiem, ko esmu saticis, vai ar kuriem esmu strādājis, tie, kas izmanto python ir atstājuši labāku iespaidu par savām profesionālajām spējām, salīdzinot ar PHP programmētājiem (atgādināšu, runa iet tikai par python<>php, es nesaku, ka programmētājs, kas nekodē python'ā ir mudaks).

Edited by fest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...