Jump to content
php.lv forumi

PHP Tester


Recommended Posts

PHP Tester - zināšanu ieguves / pārbaudes risinājums PHP programmētājiem

http://webtech.lv/phptester/

PHP Tester ir neliels eksperiments ar domu “fail early, fail often”, jeb ar minimāliem līdzekļiem un laika ieguldījumu radīts risinājums, kuram ir nepieciešams saprast publikas reakciju un nākotnes potenciālu, iespējams, globālā mērogā.

 

 

Ko var darīt ar PHP Tester?

 

Pārbaudīt un salīdzināt savas zināšanas ar citiem dalībniekiem. Šobrīd aplikācijā ir pieejami 6 testi, iebūvēts dalībnieku TOP, kurā var redzēt savu rezultātu attiecībā pret pārējiem dalībniekiem.

 

Apgūt jaunas zināšanas. Ja kāda no problēmām iepriekš nav risināta, tad pilnīgi noteikti tiks iegūtas jaunas zināšanas, šobrīd gan ar testiem vajadzētu varēt visai vieglit tikt galā jebkuram kaut nedaudz pieredzējušam PHP programmētājam. Tā kā šai sistēmai var visai viegli pievienot papildus testus, tad arī testu kopa un apgūstamo zināšanu apjoms nav ierobežots. Atliek vien izdomāt pietiekami interesantus testus.

 

Meklēt darbiniekus. Šobrīd programmētājiem, kas tiks galā ar vismaz 4 testiem tiks piedāvāts uzmeklēt kādu darba devēju Latvijā. Kāpēc lai šādu sistēmu neizmantotu arī citi uzņēmumi? Izdomā savu testu, nopublicē sistēmā un saki, ka runāsi tikai ar tiem, kas būs šo testu izpildījuši. Vai arī vienkārši saki, ka tevi interesē tikai darbinieki, kas šajā sistēmā būs izpildījuši vismaz X testus. Papildus - servera pusē ir iespējams redzēt programmētāju izmantotos risinājumus (programmas kods tiek sūtīts līdzi uz serveri). Tādējādi darba devējs var novērtēt, cik saprātīgi cilvēks ir programmējis un kāds tieši ir bijis izvēlētais risinājums.

 

 

Atsauksmes laipni aicinātas.

Link to comment
Share on other sites

ASV ir līdzīgs risinājums - interviewstreet, izmanto daudzas lielās kompānijas.

Ideja par produktu, kas automātiski palīdz atfiltrēt labus programmētājus no ne tik labiem un uzreiz piedāvāt darba devējam, ir laba. Ietaupa abu laiku bezjēdzīgām intervijām. Pēdējā laikā esmu manījis jau variākus šādus risinājumus, tā kā perspektīvas tam ir, tikai, vai varēs apsteigt jau starptautisko tirgus nišu iekarojušos, grūti spriest.

 

Vienīgā nelaime, nevaru notestēt, jo nav draugiem profila. Prasās pēc autorizācijas ar google kontu.

Link to comment
Share on other sites

Tur kaut kas nav ok :(

 

Pēdējais uzdevums failo, apskatot rezultātus, output ir tieši tāds kādu es paredzēju, tomēr FAIL. Varbūt vajag vēl kaut kur parādīt kādu output gaidīji tu? Citādi nesaprotu, kur ir problēma.

Link to comment
Share on other sites

1. Tas, ka nerāda kādi tieši testi «feilo» — teiksim, ļoti nepatīkami,

2. Apstājos pie sestā uzdevuma (tur pat kur Mārcis) — kkas nav! Došu lielu alus kasti, ja mana metode nedara to, kas prasīts vismaz plus mīnus. Lūdzu pačekojiet vai jūsu pusē nav kļūdas, jo neticu, ka nulle testi «passo»;

 

P.S. Pārejie pieci testi izpildīti bez sarežģījumiem! :)

Link to comment
Share on other sites

6. testā bija pāris kļūdas manā pusē, kuru rezultātā netika pieņemti arī pareizie rezultāti. Šobrīd kļūdas ir novērstas un pāris cilvēkiem jau ir izdevies tikt galā. Ja nu tomēr vēl neizdodas, vajadzētu uzmanīgi apskatīties uz to, kā izskatās parauga dati..

 

Papildus autorizācijas mehānismi tiks ieviesti, ja būs iedvesma to pasākumu attīstīt tālāk. Teorētiski, ja iespringst un uztaisa koda pareizības pārbaudi arī servera pusē, tad varētu pat izvērsties un programmētājiem likt izmantot kādu SVN/GIT, lai stumtu savus risinājumus uz servera. Tiem, kas līdz šim nebūs lietojuši kādu versiju kontroles sistēmu tas varētu būt vērtīgi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...