Jump to content
php.lv forumi

Mail serveris.


Recommended Posts

Sveiki!

 

Diezgan ilgu laiku pa mazam interesējos par Mail Serveriem, bet nekad nebija īpašas vajadzība tos uzstādīt. Tagad tāda vajadzība parādījās.

 

Tātad, par cik vislabāk man zināms slackware, tad visticamāk to arī izmantošu, bet cik esmu izpētījis pašu Mail Serveru programmatūru, esmu izdomājis ka jēdzīgi būtu veidot šādu konfigurāciju:

 

Dovecot

Sendmail

Clam-av

Spamassassin

 

Daži jautājumi, kuri man interesētu un kuriem tā īsti nav sanācis atrast konkrētas atbildes:

 

Vai neesmu kaut ko palaidis garām? Vai šāda konfigurācija būtu pietiekami laba?

Vai šo abu serveru (POP3/IMAP un SMTP) administratoram ir salīdzinoši viegli pieejami nosūtītie un saņemtie e-pasti uz servera, ja kāds netīšām kaut ko izdzēš no sava pasta klienta?

Cik labs ir Spamassassin reālajā praksē?

Vai kāds reālajā praksē ir izmantojis GUI rīkus Dovecot un Sendmail administrēšanai, vai ir kādi ieteikumi?

Vai ir jēga apskatīt kādus citus alternatīvus risinājumus un vai vispār ir jēga skatīties uz widnows platformām Mail Serveru veidošanai?

 

Paldies jau iepriekš par atsaucību.

Link to comment
Share on other sites

Vēl tāds jautājums ienāca prātā. Vai ir kāds pētījis qmail? Pēc aprakstiem taisot izstrādātāji domājuši tieši par drošības jautājumiem. Kaut arī jaunākā stable versija viņam ir iznākusi 1998. gadā, tomēr vēl joprojām par viņu sanāk kaut ko atrast un izskatās ka daži viņu lieto. Varbūt kāds ir viņu izmēģinājis un ir kādas atsauksmes no praktiskās pielietošanas viedokļa?

Link to comment
Share on other sites

qmail - salīdzinoši neērts. Arī visādus prikolus (clamav, spamd, mysql, autoresponder, etc) pieslēgt grūti. Ar grūti es domāju reālu čakaru. Piemēram, autoresponderi pirms pāris gadiem vispār nācās rakstīt pašam un tad saslēgt ar horde. Kā tagad - nez, varbūt ir jau kas gatavs, bet smagi apšaubu.

 

Ņem postfix un miers mājā. Saslēdz ar dovecot, clamd, spamd un roundcube. Webisku management varu ieteikt šo: http://postvisadmin.sourceforge.net/

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par atbildēm. Tad būs vien jāliek postfix. Cik skatos daudzi jau ir lietojuši šādu programmnodrošinājumu. Kā tad īsti ir praksē ar to pašu spamassassin, vai viņš pieņemami strādā un vai nav tā, ka pārāk daudz atpazīst kā spamu un izdzēš to ko nevajadzētu? Kā īsti ir ar administrēšanu, vai varēs kādu saņemto vai izsūtīto mailu dabūt uz servera, ja kāds pamanās no pasta klienta ko svarīgu netīšām izdzēst?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...