Jump to content
php.lv forumi

filosofija


aika

Recommended Posts

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tas nav īpaši svarīgi. Galvenais ir lai cilvēki, ar kuriem tiek strādāts komandā, kodu formatē tāpat kā tu.

 

Tiek pieņemti kaut kādi standarti un arī pie tiem pieturas.

Link to comment
Share on other sites

p.s. Tas ir drausmīgi, ka programmētājs vienā rindā raksta vienā stilā, otrā rindā - citādā stilā. Drausmīgi ir neatdalīt valodas konstrukcijas ar atstarpi starp iekavām (if($kautkas)) un atdalīt funkcijas no iekavām (manafunkcija ($parametrs)). Ja jūs tā rakstāt, tad ceru, ka jūsu biroji arī ir tikpat šausmīgi - ar šķībām mēbelēm, spraugām tur, kur nevajag, un tā tālāk.

 

Piekrītu, ka ir nepareizi kodu akstīt dažādos stilos, bet tas ka Tu pāršauj pār strīpu par tām mēbelēm un spraugām ir mazliet pa traku. Kamēr Tu cepies pa vienu lieku speisu varēji labāk kādu labu darbu izdarīt.

 

Kodu lai formatē formateri un IDEs.

 

Nepiekrītu. kods jāraksta jau ir pareizi jau rakstīšanas brīdī. Katram projektam idi nepārkonfigurēis/nepielāgosi. Strādājot ar versiju kontrolēm sačakarēsi visu statistiku.

Link to comment
Share on other sites

marrtins, runa ir par kaut ko citu. Un tu ļoti labi saproti to. Autoformateri ir lieliska fīča, tikai nez kapēc kodu bērniņiem ir grūti pat šo rīku izmantot savā ikdienā. Bērniņiem viss ir grūti.

 

Taču tā jau ir mentāla problēma, ja cilvēks raksta šādi:

 

$var_name1 = ...;
$varName2= ...  ;
if(funkcija ())
   	kautkas;
else
{
nekas; }

 

Kods netiek rakstīts lai vienkārši strādātu. Kods tiek rakstīts lai būtu saprotams, kas un kā strādā un, nepieciešamības gadījumā, mainīts. Respektīvi, kodu kāds lasīs, vērtēs. Ja darba autora kvalitātes latiņa ir tik zema, ka koda noformējums ir neglīts, tad es teiktu, ka cilvēks nemīl savu darbu, attiecīgi, nav programmētājs. Diemžēl nozares specifika ir tāda, ka tas tiek pieciests.

 

rpr, reizēm labs darbs ir neizdarīts darbs. Ja mani uztrauc speisa esamība, mani arī uztrauc, vai funkcija, vai pat programma, kuru gatavojos rakstīt, vispār ir nepieciešama. Praksē ir bijušas situācijas, kad tā vietā, lai nedēļu apgūtu sistēmu un izmantotu esošās lietas, labā darba darītāji ir saražojuši "workaroundus", kas ir pilnīgi lieki.

Link to comment
Share on other sites

Formatēt kodu ir ļoti pareizi, bet tas drīzāk attiecas uz funkciju un mainīgo nosaukumiem, iekavām un tādām lietām. Man atstarpe ir tukšais simbols, kuru drīkst rakstīt, kur vien ienāk prātā un kādā daudzumā patīk. Kad funkcijas parametru saraksts kļūst nesaprotams, es tos atdalu ar atstarpi - tāds, lūk, dzelžains nosacījums.

Link to comment
Share on other sites

Man atstarpe ir tukšais simbols, kuru drīkst rakstīt, kur vien ienāk prātā un kādā daudzumā patīk.

 

Man personīgi ir pretīgi (skarbi izklausās:D) skatīties uz kodu, kur atstarpes tiek lietotas randomā. Programmētājam ir jābūt pedantiskam, un, šādā gadījumā, manuprāt, nav pieļaujama šāda nekonsistence arī atstarpju ziņā.

 

Es parasti rakstu kodu bez atstarpēm, bet ik pa brīdim palaižu auto formatētāju, kas saliek atstarpes kur to trūkst un aizvāc, kur par daudz.

Auto formatētāja taustiņu kombinācija tā iegājusies, ka bieži vien gadās to spiest pat nemaz neesot IDĒ, bet gan, piemēram, rakstot kaut ko wordā :)

Link to comment
Share on other sites

eclipsei ir php autoformats?

Ir vienkāršs un bez GUI pielāgošans (no galvas neatceros, bet šķiet, varēja konfigurēt konfig failos).

Salīdzinoši, Zend Studio, kas ir uz Eclipse bāzēts, ir iekšā plugins, kas ļauj ļoti variēt ar autokonfigurātoru. Iespējams, to var dabūt atsevišķi par velti vai par maksu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...