Jump to content
php.lv forumi

Noriebusies profesija


mirsā_dati

Recommended Posts

1) problēma - lieto alkoholu - programmētājam pāris gados tas rada kritisku plaisu starp ekselenci un viduvējību, bet tieši šis faktors nosaka tavu darba pozīciju un komfortu. Tu gribi visu, lai pats nāk. Tā nebūs. Sākumā smags un mērķtiecīgs darbs. Protams, ja esi 10 gadus rukājis citiem un pie tā vēl neesi spējis iekrāt neko, bet visu tērējis atpūtā un meitenēs, un tagad nevari pāris gadus dzīvotu neatkarīgi un veltīt saviem proejtkiem, tā jau ir cita problēma.

2) kursi? WTF? Ja tu gribētu tu .NET pats apgūtu 1-2 mēnešos, ja māki programmēt, lai gan domāju, ka aplauzīsies, jo sapratīsi, ka .NET nav nekāds zelta līdzeklis.

3) Kāda ir tava vispārējā programmētaja prasme tīri uz algoritmiskām problēmām? Vari paņemt no šejienes (http://www.lio.lv/olimps/uzdevumi.php) pāris 4 zvaigžņu vai 5 zvaigžņu uzdevumus un katru stundā-divās atrisināt? Ja nevari, tas nozīmē, ka tev vēl krietni jāpiestrādā pie algoritmiskās domāšanas prasmes.

 

P.S. Ja man kādreiz iestātos tāda krīze, ko papildus varētu pavadīt naudas izsīkums, es noteikti pievienotos tumšajai pusei. Tajā pusē sakarīgam programmētājām nopelnīt naudu ir daudz vieglāk, taču riskantāk.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Gana judgemental un dzīvot mācošs posts, bet nu lai būtu.

 

1) Laikam nebūšu līdz Tevīm nogādājis pareizi messidžu - man šajā stadijā nerūp būt ne labam, ne sliktam programmētājam. Es vispār ar to negribu vairs nodarboties un nožēloju, ka iztērēju tik daudz laika tam. Tavam 'krutumam' arī līdzi noteikti nenostāšos un, mērot pēc Tevis nostādītās latiņas, laikam tiesām jāiet šauties :)

2) Ja es gribētu. Es ne pārāk gribu. Kursi vai pašmācība - nav svarīgi, bet ne mājās. Un ne vakaros. Nav tā, ka esmu nulle - ir grāmatas lasītas un arī dažātas lietiņas uzkodētas. C# daudz maz protu, maz pieredzes ar pašu freamework. Jāgūglē daudz. Salīdzinot ar esošo darbu u.c., ko esmu darījies, būtu gan zelts. Gan tāpēc, ka pašam patīk, gan arī makā kristu vairāk.

3) Ar algoritmiskām problēmām viss ir kedās. Ja vien tādas būtu darbā jārisina, šī posta nebūtu. Nav jau tā,ka man nepatīk programmēšana kā tāda.

 

P.S. Jautājumi retoriski. Vairāk gaidu ierosīnājumus un dalīšanos pieredzē, it sevišķi no tiem, kam programmēšana nav pamatdarbs.

Link to comment
Share on other sites

P.S. Ja man kādreiz iestātos tāda krīze, ko papildus varētu pavadīt naudas izsīkums, es noteikti pievienotos tumšajai pusei. Tajā pusē sakarīgam programmētājām nopelnīt naudu ir daudz vieglāk, taču riskantāk.

Izklausās pēc atrunas.. met pie malas tās [atrunas] un nododies savai īstajai būtībai [tumšajai pusei].

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

F3llony,tu? Bet ja par tēmas būtību - visam vajadzētu būt vienkārši. Jebkura darba motivators kapitālistiskā pasaulē ir nauda,kura viegli pelnās tikai pasakās. Programmētāja darbs ir morāli viens no smagākajiem (īpaši ja vadība/klients ikdienā tur uz grauda),bet ar lielākām iespējām agri vai vēlu likt lietā iegūto pieredzi,izveidojot risinājumu,kas ļauj vai nu nestrādāt vispār,vai arī darīt to minimāli,ejot pārējā laikā kaut vai ogles kraut ja tas patīk labāk. Ja programmētājs savu mūžu nostrādā,neiemīlot to ko dara,un nespējot atrast savu nišu starp entajām programmēšanas valodām,un pielietojumiem,tad varbūt tiešām arī nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Lielos vilcienos izskatās, ka bez kardinālām pārmaiņām nekādā jēgā tu netiksi. No malas klausoties izskatās pēc klasiska cilvēka izdegšanas (burnout) gadījuma, kas starp programmētājiem nav nekāds retums. Vienīgā nianse, ka reti kurš ir spējīgs to atzīt un pateikt, "jā, esmu izdedzis". Nezinu vai mūsu valstiņā ir kāds speciālists kas ar to nodarbojas, taču ja ir, tad droši vien ir vērts parunāties. Tāpat ir arī dažādi cilvēki, kas saucas "karjeras konsultanti", kas palīdz saprast, ko tieši tu varētu darīt un kur tu gribētu virzīties.

 

Jāatzīst, ka man pašam arī ir bijuši brīži, kad esmu palasījis gan vairākus rakstus, gan arī pāris gudras grāmatas par šo tēmu, bet pagaidām (iespējams, ka lasīšanas/izglītošanās dēļ) liekas, ka viss ir daudz maz mierīgi.

Link to comment
Share on other sites

Minimums - nokāpt no asinizācijas projekta un/vai nomainīt darbu. Darbs tāpat tāds kā pagaidu - pa grašiem aizgāju uz PHP kantori, kas ir fail by default, jo tur, kur gribējās, neņēma un nauda beidzās.

Tagad cenšos apzināt, ko vispār var darīt ex-programmētāji. Regulāri skatos arī ne-IT sludinājumus. Mēģināšu meklēt vakances, kur nav kaut kādas ļoti specifiskas prasmes nepieciešamas, patramdīšu ar meiliem, aiziešu uz pārrunām if lucky.

Jāiet 'iedzert aliņš' ar kaut kādiem veciem kontaktiem - varbūt kaut kādas potenciālas iespējas uzzīmēsies, bet skāde, ka bezmaz visi čomi programmētāji.

 

Sīko nav, bet ir citi force majeure, kas 'piesien' pie vietas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...