Jump to content
php.lv forumi

Izglītība


ezis

Recommended Posts

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ļoti liels paldies par atbildi Kaklz! Pašlaik esmu I kursa students RTU, ETF, TDIuES. Praktiski esmu realizējis šādas tādas problēmas ar php + c++ piegājieniem. Slēgāt gaismas istabā ar web palīdzību bija pēdējais veikums. Esmu papildījis LU pirmā kursa studentam laboratorijas darbus c++. Un tas arī liekas saistošāk nekā tādi priekšmeti kā piem. elektrība un magnētisms o0 Ir pagaidām parādi uz tādām lietām, kas netīk! ķīmija ni un ni! :@ Liela nolaidība man ir uz priekšmetiem, kuri mani nesasaista :/

 

Ja jau sūdzies par "elektrība un magnētisms", pagaidi tādu lietu kā "Ķēžu teorija" pie K.Brīvkalna un tad sapratīsi, cik ļoti patiesībā Tev patika priekšmeti, kas bija 1. kursā, tai skaitā ķīmija, pats tam neticēju, bet nu ar laiku nāk apgaismība.

Link to comment
Share on other sites

Pati programma kā tāda, es domāju, ka nav priekš manis. Jā, es varu cīnīties arī šo, būs grūti, nav problēmu! Bet man šķiet, ka tādējādi tiek atkal pazaudēts laiks priekš esošām lietām. Vēlos, lai es varētu mācīties ar IT saistītu lietu un galā iegūt kādu papīru un paralēli darīt šo to ar web tehnoloģijām. Nav jēgas izcīnīt, manuprāt, kādu studiju programmu tik dēļ papīra, ja galā nebūs īsta nojausma par to, ko tad esmu tur izdarījis. Es tajā jomā nebūt nebūšu spēcīgs un par to laiku, būšu arī atstājis citas lietas novārtā, kas varbūt varētu noderēt vairāk.

Edited by ezis
Link to comment
Share on other sites

> [..] man šķiet, ka tādējādi tiek atkal pazaudēts laiks priekš esošām lietām.

 

Pietam tā atsēdēšana, garlaikošanās... vienkārši neizturēju. Pietam Pascal! Nu nopietni?

 

KarlisBa, 2. kurss iekš RVT... nav ar ko lepoties, protams! Tāpēc arī nevienam neiesaku darīt tā pat.

Link to comment
Share on other sites

LU

 

Fakultāte: Datorikas fakultāte

Iegūstamā kvalifikācija: programmētāja kvalifikācija vai datorsistēmu un datortīklu administratora kvalifikācija

Studiju programmas direktors: asoc. prof. Jānis Zuters

Studiju programmas apjoms kredītpunktos: 80 kredītpunkti

Studiju programmas akreditācijas termiņš: 31.12.2017.

Studiju programmas formas: PLK (pilna laika klātiene) - darba dienās, galvenokārt no 8:30 - 18:00 atkarībā no konkrētās dienas nodarbību plānojuma

Studiju programmas ilgums: 4 semestri (2 gadi)

Paredzētā prakse: 4. semestrī

 

Izklausās vilinoši. Idejiski, ja šo gadu es nepabeidzu un aizeju uz šo, tad laika ziņā gandrīz nekas nav zaudēts, jo šeit man jāmācās ir 3 gadi un bez prakses.

Edited by ezis
Link to comment
Share on other sites

ezis, LU bakalaura programma pārklājas arī par koledžas programmu, kas nozīmē, ka pēc 2 gadiem tu dabūtu arī profesionālo diplomu. Pats esmu beidzis LU bakalaurus, un esmu diezgan apmierināts. Pie tam vēl - ir tak čupa ar budžeta vietām! Ir jāpacenšās, lai to nedabūtu.

 

Konkrēti no programmēšanas tur ir C++, VB.NET, PHP (atkarīgs no izvēlētajiem kursiem).

Link to comment
Share on other sites

Līdzko pats nešūpināsi pasauli ar trakām lietām, nāksies vien izglītoties, lai būtu vieglāk šūpoties līdzi globālā sistēmā! Tāds vismaz ir mans uzskats par to, kāpēc man vajadzētu izglītību!

Edited by ezis
Link to comment
Share on other sites

Uzskatu ka ir jāmācās. Man pašam ir bakalaura grāds RTU datorzinībās. Maģistratūru nesanāk saņemties pabeigt, bet pilnīgi ar roku tam neesmu vēl atmetis.

 

Vienā no diskusijām jau izklāstīju savas domas par to kāpēc jāmācās. Jāuzsver protams ka jāmācās, ko arī agrāk esmu uzsvēris. Ar to izsaku tieši nepiekrišanu dažu cilvēku viedoklī, ka no izglītības nav nekāds jēgas, jo tur neko neiemāca. Atkārtošos vēlreiz, liela, pat ļoti liela, daļa studentu patiešām atrodas universitātē papīra dēļ un meklē vieglāko veidu kā to iegūt, tātad rezultāti balstās primāri uz norakstīšanu un tam līdzīgām lietām. Tādā veidā protams neko neiemācīsies. Neviena pasaules prestižākā universitāte neko neiemācīs studentam, kurš pats nemācās, tāpēc viedoklis, ka universitātē neko nevar iemācīties, ir diezgan maldīgs. Universitāte kaut vai iemāca mācīties, kas būtībā ir ļoti nozīmīgs ieguvums IT sfēras darbiniekiem, jo jāmācās būs visu laiku.

 

Tātad vajag veltīt diezgan daudz laika, lai patiešām mācītos, vēl labāk ir mēģināt kaut ko darīt papildus, ja Tev ir jāuzprogrammē programma kursa darbam, sarežģī to, pieliec kaut ko klāt ērtībai, papildus funkcionalitāti utt., lai ir prakse sarežģītākiem uzdevumiem un dari to patstāvīgi, tad noteikti arī universitāte kaut ko iemācīs.

 

Tev pašam ir maza problēma, jo izvēlētais virziens īsti neder. Nu es teiktu noteikti nomaini virzienu, Tev nebūs vēlmes mācīties, pētīt un īpaši meklēt kaut ko papildus, ja darīsi to, kas neinteresē. Vienīgais ieteikums ar fakultātes nomaiņu - dari to tā, lai nebūtu nekāds nestandarta laiks jāpavada bez mācībām, piemēram izlaist vienu gadu. Atsākt pēc pārtraukuma sarežģīti, ļoti sarežģīt. Saku to no savas un dažu kursa biedru pieredzes un jā man pašam likās ka tās ir muļķības, bet tā nav. Arī rūpīgi apdomā, vai izvēlētā jaunā joma, ir tā, kas patiešām interesē. Ja nāksies vairākas reizes mainīt, tad gan var sanākt tā, ka neko nepabeigsi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...