Jump to content
php.lv forumi

IDE vs editors vs Dreamviewer


eT`

Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja tieši web aplikācija, tad jā. Bet ar PHP izvadīts HTML nekvalificējas kā web aplikācija, vai ne?

 

Jautājums varētu būt, kāda tipa web projektus šodien jau saknē realizē kā web aplikācijas un kādus – turpina ierastajā veidā ģenerēt HTML outputu. Protams, ka ja tā ir aplikācija browserī, čatiņš utml, tad jautājumu nav. Bet tāds katalodziņš, publikācijas vai vnk advancēta mājaslapa laikam būs mazliet pārāk ninki to taisīt kā web aplikāciju, ne tā?

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Viena neparocīga lieta aplikācijām man liekas tas ka nav pieejams gatavs kods, kāda liba, (vismaz es tādu nezinu) kas būtu kā glue-kods pa vidu starp React un serveri, kas darītu tādas lietas kā CSRF aizsardzību un citas house-keeping issues..

Link to comment
Share on other sites

Es pie aplikācijām kvalificēju praktiski visas lietas, ko ikdienā daudzi lieto, tai skaitā - forumi, ziņu portāli, video portāli, pasts, soctīkli, meklētāji, utt. Man pat grūti iztēloties kaut ko praktisku, kas, manuprāt, nekvalificētos kā aplikācija - varbūt kāda vienkārša dokumentācija (lai gan normāli dokumentācija ar visu meklēšanu, filtrēšanu, utt. ir aplikācija), varbūt firmas vizītkartes lapa (lai gan lielākā vizītkaršu ātras izgatavošanas servisā tā būtu tikai daļa no lielākas aplikācijas).

Teiksim, pat tāda lieta kā vienkāršs blogs jau būtībā var sākt kvalificēties kā aplikācija, jo tur parādās reālas lietotājam izpildāmas funkcijas: rakstīt komentārus, rakstus, rediģēt, balsot, šārēt, autorizēties, utml.

Pat jebkura vienkārša plika satura parādīšanas sistēma visdrīzāk būs aplikācija, jo to saturu vajadzēs kaut kur ērti rediģēt.

Link to comment
Share on other sites

> Bet te varbūt daGrevis var labāk nokomentēt vai viņam Vimā ir kaut kas specifisks priekš Django.

 

Nop, nekas Django-specific tur nav.

 

Svarīgākie iemesli kāpēc lietoju Vim:

 

1) Iespēja konfigurēt ko vien var iedomāties kas man ļauj pielāgot editoru maniem ieradumiem.

 

Kā piemērs ir mans .vimrc (konfigurācija Vim), kas pašlaik satur ~650 rindiņas ar Vimscriptu (Turing-complete valoda) un izmanto ~50 thrid-party plaginus.

 

https://github.com/daGrevis/Dotfiles/blob/master/vim/.vimrc

 

2) Veids kā Vim tev ļauj labot tekstu un viss mindset par to kādam būtu jābūt editoram. Tas viss sākas ar modālo editingu (ir vairākas modes kurās katra poga darīs kko citu) un turpinas ar to ka lietas ko tu dari ir repeatable (dot command, macros etc.), teksta uztveršanas kā text motions (words, sentences un citas lietas kas **semantiski** ir loģiskas bazējoties uz patreizējo kontekstu), Unix filozofija par tūļiem — one thing and doing that thing well — un tā tālāk un tā joprojām.

 

Nav gluži godīgi salīdzināt Vim ar kko, kas nav Vim. Vim ir pārāk atšķirīgs no jebkura cita teksta editora (izņemot Vi, ed etc., protams :D).

Link to comment
Share on other sites

Svarīgākie iemesli kāpēc lietoju Vim:

 

1) Iespēja konfigurēt ko vien var iedomāties kas man ļauj pielāgot editoru maniem ieradumiem.

 

Nu nav jau tā, ka to nevarētu izdarīt stormā. Man arī ir daži bindi, kā mark all occurances, external tools etc etc. Piemēram, F8 formatē visu kodu pēc style guide, kas nav komitēts, ir steidžots, F11 piešķiļ phpunit aktīvajai testu grupai, F5 piešķiļ phpspec konkrētajai klasei, ar ko strādāju. Šie ir biežāk lietotie, bet tādu man ir daudz - visi Go to symbol/file/line etc etc. 

 

T.i. iespēju kaut ko pielāgot netrūkst. Sliktākais, kas ar tevi var notikt ir nāksies uzrakstīt pluginu. Kas arī nav nemaz tik grūti. 

Edited by F3llony
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...